Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 091
Ровя си се аз из нета и гледам повечето сайтове и форуми тук са платени. Има някаква генерална информация ( като например че като си бременна обикновено нямаш менстурация или че бременността е 9 месеца каква изненада Rolling Eyes), но ако нещо по-специфично те интересува веднага subscription fee. Споделете вие като сте били бременни какви сайтове посещавахте? Любопитно ми е да видя какви са разликите между тукашните порядки около бременност/раждане и в БГ.
А може да споделите и нещо от собствен опит.   Praynig Ако пък сте имали една бременност в БГ и една в САЩ- още повече ще съм благодарна на коментари, за да " открия 10-те разлики" в картинката  Mr. Green и да не се притеснявам толкова.
Разбрах например, че трябва да си направя birth plan, може ли да ми дадете примери вие какво сте писали? А правили ли са ви baby shower? Тук приятели напират да правим wish list  в някой от магазините " да се подготвели ". На мен ми е малко неудобно..как така ще разпратя на хората wish list-а си...
Ще ми е интересно всичко, което ми напишете. Благодаря ! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 21 дек 2005, 06:49 от Tandoori

# 1
 • Мнения: 1 393
ето ти един типичен американски форум:
 
http://talk.thenest.com/talk/talk_topics.html?Object=CNEST11&x=8&y=5
 
а също може да погледнеш и това:

http://babytalkbio.com/

Последна редакция: ср, 21 дек 2005, 05:40 от MrsG

# 2
# 3
# 4
 • Мнения: 233
Tandoori,

www.babyzone.com - много полезен сайт. Има доста информация за бременни и майки с деца.
Може да се регистрираш, за да получаваш инфо по e-mail-a за всяка седмица от бременността.
Леко бременеене от мен. Simple Smile

# 5
 • Мнения: 7 091
Благодаря ви много момичета за полезните сайтове! Вече ги разгледах някои и ако не ми се спеше толкова сигурно щях да разгледам всичките  Crazy Embarassed!
 И все пак споделете и вашите лични преживявания, ще ми е много интересно да видя какво ви е направило впечатление тук!
Благодаря ви още веднъж!  bouquet Heart Eyes

# 6
 • Мнения: 80
Аз мога да разкажа малко за моето раждане тук в Америка че беше скоро - много сьм доволна, вьпреки че имах тежко раждане, беше предизвикано с хормони, нямах разкритие и раждах 13 часа... Всички бяха много мили и искрено загрижени, разчитай за всичко на residents те са стажанти и всякакси ти угаждат, лекаря те проверява 2-3 пьти и присъства само на същинското раждане, а стажантите и сестрите са с теб през цялото време - предлагат алтернативни варианти за контракциите, squating bar, birthing ball, масажчета... много ми помогнаха, а също готиното е че тук можеш да имаш приятели и роднини с теб на раждането, докато в БГ е с много уговорки и не навсякьде, с мен бяха бащата, сестра му и една приятелка, мислех да имам и doula - тя е наета да се грижи за теб по време на раждане, но не усетих липсата й - толкова ме обгрижваха стажантите... Моята болница е teaching hospital, те имат най-много стажанти ако можеш да избираш, избери такава - модерни са (Димо имаше баркодове на ръцете и краката да не го откраднат Laughing с най-добра техника, зависи от лекаря ти дали има по-натурален или по-технологичен подход... Имах roomservice с неочаквано вкусна храна, бащата остана с мен двата дни и нощите в болницата, имаше обучения за кьрмене, за кьпане на бебето, CPR курс, много подарьци от разни фирми спонсори на болницата... докато в БГ май оше си носиш всичко за раждането до преврьзките. Но пьк в БГ с малко парички моцеш да си поискаш всичко от лекарите - секцио, специално внимание... аз бях с епидурал и не ме болеше, но се изморих и поисках секцио накрая, но лекарите казаха: Ти си ОК, няма опасност за бебето, само още индукция, не може ... и си родих нормално, но след 13 часа, докато в БГ това се режисира, както чувам от приятелки. Има + и минуси, питал нещо конкретно ако те интересува... много дьлго стана, но тук е през нощта бебето ме сьбуди и не ми спи Simple Smile Успех и леко раждане!   

# 7
 • Мнения: 7 091
Аз мога да разкажа малко за моето раждане тук в Америка че беше скоро - много сьм доволна, вьпреки че имах тежко раждане, беше предизвикано с хормони, нямах разкритие и раждах 13 часа... Всички бяха много мили и искрено загрижени, разчитай за всичко на residents те са стажанти и всякакси ти угаждат, лекаря те проверява 2-3 пьти и присъства само на същинското раждане, а стажантите и сестрите са с теб през цялото време - предлагат алтернативни варианти за контракциите, squating bar, birthing ball, масажчета... много ми помогнаха, а също готиното е че тук можеш да имаш приятели и роднини с теб на раждането, докато в БГ е с много уговорки и не навсякьде, с мен бяха бащата, сестра му и една приятелка, мислех да имам и doula - тя е наета да се грижи за теб по време на раждане, но не усетих липсата й - толкова ме обгрижваха стажантите... Моята болница е teaching hospital, те имат най-много стажанти ако можеш да избираш, избери такава - модерни са (Димо имаше баркодове на ръцете и краката да не го откраднат Laughing с най-добра техника, зависи от лекаря ти дали има по-натурален или по-технологичен подход... Имах roomservice с неочаквано вкусна храна, бащата остана с мен двата дни и нощите в болницата, имаше обучения за кьрмене, за кьпане на бебето, CPR курс, много подарьци от разни фирми спонсори на болницата... докато в БГ май оше си носиш всичко за раждането до преврьзките. Но пьк в БГ с малко парички моцеш да си поискаш всичко от лекарите - секцио, специално внимание... аз бях с епидурал и не ме болеше, но се изморих и поисках секцио накрая, но лекарите казаха: Ти си ОК, няма опасност за бебето, само още индукция, не може ... и си родих нормално, но след 13 часа, докато в БГ това се режисира, както чувам от приятелки. Има + и минуси, питал нещо конкретно ако те интересува... много дьлго стана, но тук е през нощта бебето ме сьбуди и не ми спи Simple Smile Успех и леко раждане!   Много ти благодаря за полезната информация. Ако може ще задам и няколко въпросчета  Flutter
- вярно ли е, че не правят клизма преди раждането и нямат изискване да си избръснат?
- ти прави ли си birth plan и въобще някой погледна ли ти го?
- твоя гинеколог ли присъства на раждането или който беше на смяна?
-какви хормони ти слагаха? Окситоцин ли?
-предизвиканото раждане по твое желание ли беше или защото преноси?
- ти ли си избра да си с епидурална? Имаше ли други варианти когато избираше?

А случайно да знаеш ти ( или някой друг, който чете темата) дали към някоя от болниците има такава стая, където се грижат за другото дете( ако имаш такова)? Мен ме притеснява, че няма прикого да оставя малкия докато раждам, а ми се искаше таткото да е с мен, първия път не беше, та искаме да компенсираме  Simple Smile А малкия не иска да седи с никого, нито пък имаме някой чак толкова близък, че да му поверим детето си.

# 8
 • Мнения: 217
Този сайт,който Ники ти е дала е хубав-http://www.babycenter.com/pregnancy.Като се регистрираш ти изпращат всяка седмица e-mail в коя седмица от бременността си(да не забравиш Wink)и има и всякаква друга информация,която те интересува.Сега на въпросите ти:
-да,вярно е,че не правят клизма и няма изискване да се избръснеш,но на мен например и в БГ не ми правиха клизма,а избръсването си е въпрос на личен избор(тук де).
-не съм си правила birth plan
-в моята болница гинекологът,който ти следи бременността,присъства и на раждането ти.
-не са ми слагали хормони
-по принцип тук,ако вземеш да преносваш с около седмица и ти предизвикват раждане.Аз взех да преносвам и лекарят ми каза,ако не родиш до другата седмица,ела еди-кога си и ще ти предизвикаме раждане,но аз пък още на другия ден родих Grinning
-мен ме питаха искам ли епидурална,аз отказах,тогава ми предложиха системна с обезболяващи,които приех,но те по-скоро ме унасяха между контракциите,а самите контракции си ги усещах.
А за такава стая не знам,но една моя позната отишла да ражда с по-голямото си дете и там го сложили да гледа телевизор,докато тя раждала.Е,все пак се надявам,че ще намерите някакъв по-добър вариант от този Hug

# 9
 • Мнения: 3 478
Аз още не съм раждала, но в моята болница израждащият доктор е който ти се падне. Затова и ни карат да минем през всичките по време на бременноста, за да ги познаваме( те са 4-5). Клизмата е пожелание, аз вече питах.Бръсненето даже не го и споменават,не е задължително. В нашата болница специално малки деца не се допускат в родилното, без изключение, тъй като те са най-големите носители на вируси и т.н. Сега дали правят компромиси за братче или сестриче-незнам, но забелязох че все отвън стоят дечицата, когато има посещения.Дава се възможност да избираш упойка, но не и вида на раждане. Секцио по желание няма.
За Бърт План не са ме питали, ако ме питат незнам дали ще го направя, сигурно няма да е лошо.

# 10
 • Мнения: 7 091
Аз още не съм раждала, но в моята болница израждащият доктор е който ти се падне. Затова и ни карат да минем през всичките по време на бременноста, за да ги познаваме( те са 4-5). Клизмата е пожелание, аз вече питах.Бръсненето даже не го и споменават,не е задължително. В нашата болница специално малки деца не се допускат в родилното, без изключение, тъй като те са най-големите носители на вируси и т.н. Сега дали правят компромиси за братче или сестриче-незнам, но забелязох че все отвън стоят дечицата, когато има посещения.Дава се възможност да избираш упойка, но не и вида на раждане. Секцио по желание няма.
За Бърт План не са ме питали, ако ме питат незнам дали ще го направя, сигурно няма да е лошо.

Абсолютно същата работа- и аз трябва да се изредя при 5 доктора защото не се знае кой ще ми е при раждането. Чак детето да е при мене по време на раждането не ми се иска  newsm78, ще трябва да търсим друг вариант значи.  А за вида на раждане- аз си искам нормално, така че това не ме притеснява. За начина на раждане аз имах предвид за позите, във вода, в къщи, такива неща.

А на всички ви ли слагаха катетър? Питам, защото аз имам много лоши спомени от последствията от такъв, от които си тегля и до момента, та се чудя има ли начин да откажа да ми сложат, при положение, че аз искам да раждам без упойка?( доколкото знам при упойките е задължителен)

# 11
 • Мнения: 1 777

Много ти благодаря за полезната информация. Ако може ще задам и няколко въпросчета  Flutter
- вярно ли е, че не правят клизма преди раждането и нямат изискване да си избръснат?
- ти прави ли си birth plan и въобще някой погледна ли ти го?
- твоя гинеколог ли присъства на раждането или който беше на смяна?
-какви хормони ти слагаха? Окситоцин ли?
-предизвиканото раждане по твое желание ли беше или защото преноси?
- ти ли си избра да си с епидурална? Имаше ли други варианти когато избираше?

А случайно да знаеш ти ( или някой друг, който чете темата) дали към някоя от болниците има такава стая, където се грижат за другото дете( ако имаш такова)? Мен ме притеснява, че няма прикого да оставя малкия докато раждам, а ми се искаше таткото да е с мен, първия път не беше, та искаме да компенсираме  Simple Smile А малкия не иска да седи с никого, нито пък имаме някой чак толкова близък, че да му поверим детето си.

Тандури ще се опитам да ти отговоря на някои от въпросите Simple Smile
За клизмите и бръсненето е вярно.Поне където аз раждах беше така.
За бърт плана никой не ми е казвал може би при всеки доктор е различно.
И двата пъти присъства моя гинеколог но просто така се случи че бяха на смяна.
За упоиките ти си избираш дали да ти сложат.
Мисля че всяка болница има такава стая кадето се грижат за другите деца.Но ти имаш още много време да разбереш точно.
Леко бременеене ти желая и ако имаш още въпроси питаи Simple Smile

# 12
 • Мнения: 80
Ето ме и мен с подробностите:
- тук не правят клизма и затова е хубаво да не хапваш много в никой от дните, когато очакваш да родиш (по понятни причини Laughing) а за брьсненето ти си решаваш, само за секцио те брьснат и само кадето режат май...
- написала си бях birth plan по сьвет на една doula, но при обстоятелствата с индуцирането не го и погледнаха, а и чух че отношението на лекарите кьм тези планове е негативно или в краен случай само се забавлявали като ги четат, не че ги спазват - за всичко те питат на момента в болницата, и теб и мьжа ти - за упойка, обрязване ако е момче и т.н.
- беше моя гинеколог и неговата практика е винаги да е той освен ако не застьпи раждания или не е почивка Laughing той беше в болницата през цялото време докато раждах но ме провери само 2 пьти, което пак е много за тук... иначе дойде 2 минути преди да се роди Димо и го изсмука с вакуум, а стажантите ми дьржаха краката и ми казваха как да дишам.
- Да окситоцин за предизвикване в моя случай,а след раждането винаги ти преливат окситицин за свиване на матката.
- Аз преносих с 10 дни и даже много ме чакаха, чакат в зависимост от това колко голямо става бебето, ако мине някакви мерки предизвикват раждането...
- Когато е предизвикано трябва да е с епидурална, защото хормоните правят контракциите много по-силни и чести от естествено протичащо раждане, но това е само предписание - от теб зависи дали искаш упойка, има и героини  Laughing, зависи от степента на поносимост на болка, при предизвикване боли много повече...
Успешно сьбиране на инфо, питай за всичко което се сетиш ... аа, за другите деца не знам, трябва да има вариант защото повечето американки няма на кой да ги оставят, особено през нощта...
Приятно бременеене Peace

# 13
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 060
Здравей - и аз още не съм раждала, но от информацията, събрана от приятелки до момента, потвърждавам отговорите, които са ти дали останалите мами. Само ще добавя за birth plan - аз смятам да имам нещо като списък с предпочитания по-скоро (за епизиотомия, fetal monitoring и т.н.), отколкото някакъв строг план, да не излезе сметка без кръчмар Simple Smile
Успех, честито и лека бременност!

# 14
 • Мнения: 3 491
Не правят клизма и не те бръснат. И двете ми бременности бяха много спокойни, без който и да било да ми внася излишни паники. И двете бебета ги е израждал един лекар - този, при когото си ходех на прегледи. Бяха нощни раждания, но лекарят дойде и за двете, и нямаше нищо против да му се обадя и да го разкарам в 2 през нощта.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт