Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте,

От едно известно време не се чувствам добре, може би няколко години. Непрекъснато ми се гади, знам, че физически съм добре и явно е на психическа основа. Имам много проблеми, но не е само това, за жалост не знам какво ми става. Гади ми се много .... и получавам пристъпи на паника ... без да има някаква причина. Имам си проблеми както всеки друг, но ... убедена съм, че не е от това.

Нямам желание за нищо! Работя си от нас, излизам рядко, а и нямам никакво желание да виждам много хора. Може би само най-добрата ми приятелка ... затворен човек съм си като цяло ... не допуснам много хора в живота си, а този, който искам да е до мен, не е ...

Тази непрекъсната паника, гаденето ... направо ме убиват. И преди съм била така, по едно време си помислих, че страдам от агорофобия, но това отмина .... Не знам как да се боря с това, трябва да се боря със себе си и собственото си съзнание очевидно.

Не знам какво да правя, някой може ли да даде съвет? Да се е сблъсквал с нещо подобно?

# 1
  • Мнения: 29
Да  сблъсквала съм се,посети психиатър и след няколко месеца ще си ок. Hug

# 2
  • Мнения: 0
Аз искам да реша проблема сама със себе си ... да кажем, че имам ужасно много семейни и финансови дертове точно сега. + това, правя разлика между психиатър и психолог, ама не ми се иска да ида баш на психиатър. Ти ходи ли ? При теб ли се е случвало или на някой твой познат ?!

Да  сблъсквала съм се,посети психиатър и след няколко месеца ще си ок. Hug

# 3
  • Мнения: 24
Гаденето вероятно се причинява от хипервентилация, която често се асоциира с пристъпите на паника. Известно подобрение би могло да има, ако се опиташ да запазиш спокойствие и да дишаш бавно и не много дълбоко. Има доста места в Интернет където са показани упражнения за такова дишане, както и различни техники за релаксация.
Също е добре да се избягват при храненето всички стимуланти, като кафе, чай, алкохол, захар, изкуствени подсладители, газирани напитки.
Има доста добри книги за само-помощ, но не знам някоя да е превеждана и издавана в България.
Добре е да се консултираш с когнитивно поведенчески терапевт.

# 4
  • Мнения: 769
Привет, опитай консултация с психолог. Смятам, че ще ти помогне  Peace

Общи условия

Активация на акаунт