Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 10
Детето ми погълна гумичка от детска количка преди 10 дена, искам да попитам някой имал ли е подобен проблем с поглъщането на чуждо тяло и как се справихте с проблема.
Още същата вечер ни разходиха добре по болниците поради липса на специалисти и най-накрая ни прие детски хирург и ни каза да се прибираме,че ще го изака,но ако получи някакво неразположение да се върнем в болницата.В 4 сутринта вдигна Т и хайде обратно,приемат ни УНГ и искат да ни правят трахиоскопия и ако не е в трахеята отваряли стомаха.В 12 наобят след като детето го държаха гладно ние се разписахме че напускаме болницата по наше желание и не желаем операция-детето ми е на 11 месеца.Миналия петък един друг лекар мисли че е видял гумичката в тънките черва на 4Д ехограф(беше със същия диаметър)но още не сме я изакали.
Моля да ми кажете до колко време може да се чака с това изакване,защото с който и лекар да говорим всеки казва че трябва да я изака,но кога?!?!?!

# 1
  • Burgas, Bulgaria
  • Мнения: 2 908
според мен би трябвало да я е изакало тази гумичка .....
защо не потърсиш второ мнение на хирург ....
успех  Hug

# 2
  • Мнения: 8 257
 Охо преди 10 дена мисля че също би трябвало да я е изакало. И колко е голяма тази гумичка. Потърси лекар

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 36
Моята дъщеря беше погълнала малка батерия и аз също много се бях изплашила , но на следващия ден я намерихме в памперса. Има ли вероятност детето да е изакало гумичката , а да не сте я видяли?
Мисля , че ако погълнатия предмет е остър или токсичен е по-опасно....!
Посъветвайте се и с друг лекар , това с операцията ми изглежда пресилено.
Успех!!!

# 4
  • София
  • Мнения: 1 922
С чуждите тела в храносмилателния тракт се занимаваме ние в детската хирургия на "Пирогов", аз водя този проблем. Ако има сигурни данни за поглъщане, но рентгенът не е сигурен, правим гастроскопия. При представяне на чуждо тяло на рентген, ако не е в стомаха, се изчаква нормалното му изхвърляне. Гумичката изобщо не е проблем. Ако знаете какво поглъщат децата ще ви се завие свят.

Общи условия

Активация на акаунт