Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 860
Извинявайте са глупавото заглавие, но нищо по-добро не измислих.  Hug

Преди седмица учителката на Габриел (6 години втори клас) ме попита кога си ляга вечер, колко часа спи, кога става сутрин и т.н., понеже бил много уморен и не се концентрирал добре в училище. Обясних и, че миналата година като първолак имахме същият проблем и в края на седмицата дори не иска да ходи на училище сутрин. Днес пак ме чакаше, за да ме пита същите неща. Дали спи достатъчно, дали се храни добре, дали няма липса на витамини и т.н. и не, не била поставяла под въпрос каква майка съм.  Tired

Цял след обяд го мисля. Ще му запиша час за лекар в понеделник, да видим какво ще каже и той, но...

Режимът му през седмицата е нещо такова: На училище от 9 до 3 и половина. В къщи хапва, пишем домашни, (които повярвайте ми хич не са малко) играем заедно, после той сам, гледа малко детски, вечеря, баня и в леглото не по-късно от 8. Към 8 и половина е заспал, обикновено непробудно спи до 7 - 7 и половина сутрин. След училище в къщи е пълен с енергия и не спира за секунда, говори, бръмчи, бяга, скача, вика, играе в градината с комшийчето, ако времето го позволява и т.н. Аз даже мисля(х) и на спорт някакъв да го запиша, че да си изразходва енергията.  Shocked Храни се нормално за 6 годишен според мен с достатъчно плодове през деня, а напоследък дори и зеленчуци хрупа без да се цупи.

В училище програмата им е доста натоварена. Още от миналата година когато беше първокласник на 5 ми се струваше прекалено, но сега ми се струва направо безумно. Пише, чете, рисува, съчинява текстове, изречения, наизустява думи заради правописа, смята, пее, физическо, арт класове, втори език местен, религия и...  Crazy...и аз не знам какво още. Домашните му и те не са кой знае колко по-лесни.

Не е ли някак нормално на 6 години просто наистина да е уморен в края на седмицата, след толкова неща? Как са вашите 6 годишни и каква програма имат? Аз го виждам, че е уморен в края на деня, когато легне, но чак пък за доктор както ми препоръча учителката... Rolling Eyes Та то голям човек едва изкарва до петък, че да си почине 2 дена.  Tired

# 1
 • загубено
 • Мнения: 3 686
И моят е на 6 и е 2 клас.
Училище от 8:15-12:30ч.
После се прибира и спи от 14:00 до 17:00ч,ако го оставя може и повече.
Пише домашни ,хич не са малко.
2 пъти в седмицата посещава карате.
Вечер ляга около 22 часа.
Но ако няма обедният сън ,около 19 е вече много уморен.
Малко е детето,в училище ги натоварват и без почивка е нормално да е уморен.
Срещни се в лекар,за твое успокоение.

# 2
 • Мнения: 283
Синът ми е със същия режим, само че е година по-малък. Само, че той успява да се съсредоточи максимално в училище, а после, след като го взема, е просто като изцеден. Дори ме моли да не му говоря в колата. Иска да си помълчи 15-ина минути ( нещо абсурдно за него). После много бавно започва да влиза в релси и става пак свръх активен и енергичен. Трудно им е, спор няма. Обаче дечицата са различни. Приятелско дете ( на същите години) продължава да спи следобед - просто не издържа без сън.

За свое успокоение, на твое място, бих посетила лекар ( просто за всеки случай). Дано лекарят ви да е добър.

# 3
 • Мнения: 1 860
Благодаря ви, момичета!  Hug

Габриел не спи на обяд от 2 годишен, сам се отказа от това удоволствие, а и сега като е на училище до 3 и половина (толкова е нормалният учебен ден), е дори не възможно. На лекар ще го заведа, не толкова за мое успокоение (понеже предвид всичко ми се струва нормално да е уморен), колкото за това на учителката му. Явно успява и той да се съсредочи максимално за уроците, понеже няма извънредни домашни, нито оплакване от това. Днес проблема е бил - не достатъчно активен по физическо.  Tired

а после, след като го взема, е просто като изцеден. Дори ме моли да не му говоря в колата. Иска да си помълчи 15-ина минути ( нещо абсурдно за него). После много бавно започва да влиза в релси и става пак свръх активен и енергичен.
Абсолютно по същият начин беше и миналата година. Сега само му е досадно като го разпитвам по пътя за в къщи как е минал денят. В повечето случаи дори бяга по пътя, скача, говори ми всичко друго, което не е свързано с училището и т.н.

Така като пиша, сигурно се чудите къде ми е проблема. Истината е, че аз проблем нямям, но явно учителката намира такъв. Чудех се колко по-активно може да бъде едно дете на 6.  Rolling Eyes

# 4
 • Мнения: 7 837
Мен ако питаш, запази си час за конференция с учителката, за да разбереш, какви са нейните очаквания или къде, той не отговаря на тях. Може да се налага да му повтаря някои неща по 2-3 пъти например и затова да й влиза в графата на трудно концентриращи се. Иначе, пак да си върши заданията както трябва, но да е бавен за нейните очаквания.

Големият ми син е на същата възраст, 1 клас. Учебният ден е от 8 до 2 следобед. Ляга си вечер 8-8.30. Учителката му ми сподели, че е в отбор "костенурка", заедно с още 4-5 от момчетата, вършат всичко с желание и интерес, но понякога трябва да им се донапомня специално. За нея обаче, тоша не е проблем към момента. За мен също.  Simple Smile


Как сте с АДД по вашия край? Каква е практиката в училищата? Това да те насочи учителя към лекар, за мен е сигнална лампичка, че иска да ми каже нещо заобиколно. Случаите тук обикновено започват така - учителите се оплакват от уморени деца, летаргия, липса на ентусиазъм, бла-бла ... Аз първо бих говорила с нея по-обстойно.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 23:11 от Кейси

# 5
 • Мнения: 1 860
Кейси, какво е АДД?  Embarassed Още в понеделник мисля да си поискам среща и да разпитам. Уф...последните ти думи направо ме разтреперват честно, не искам и да си го помислям даже.  Confused Странно ми е в момента, че миналата година аз бях повдигнала въпроса пред учителката му, че е хипер изморен след училище и дори не искаше да ходи в един период, а тя не го беше забелязала това в клас. Тази година е нова госпожа. Аз след училище го намирам весел, подскачащ, бягащ в двора с други деца и т.н., всичко друго но не и летаргичен и уморен. Иначе ми каза днес, че бил много bright ама на, по физическо не бил в отлична форма.  Tired Да не звуча като ССФ, но знам със сигурност, че няма проблем с учебният материал, не трябва да му се повтаря и изключително бързо "поема" и учи. Дори домашните му са по-малки, сравнено с други деца в неговият клас, понеже той написва повечето още в училище.

# 6
 • Мнения: 7 837
Attention Deficit Disorder.

Ако не се оплакват от буйни и хиперактивни, се оплакват от невнимаващи и разсеяни. Виж я, говорете. Ако отидеш и на доктор, внимавай и там с разговора, да не го насочиш към определено мнение. Затова те питах, какви са настроенията, спрямо тези диагнози при вас...

# 7
 • Мнения: 1 860
Не мога да кажа, защото не ми се е налагало да се сблъсквам до момента с това. Не мисля, че някой нормален човек ще види липса на внимание при Гарбиел, напротив, ама пак ще прозвуча като ССФ.  ooooh! Мисля, че трябва да е изключително тежък случай, за да го повдигнат на въпрос или алармират съответните служби. Но, пак не съм сигурна на 100%.  Rolling Eyes Това за нашият град и малък остров. На менйланд е много вероятно да е съвсем друго положението.

Че, Габи се разсейва  понякога, разсейва се - спор няма. И предишната му учителка го беше забелязала, но не го намери за недостатък. Тази обаче има проблем с умората му в края на седмицата, дори не през цялото време.  Thinking

# 8
 • Манчестър
 • Мнения: 1 541
Моя син е също на 6 и е 2 клас. Абсолутно същия като твоя син, с тази разлика,че вечер едвам го карам да ляга в 9.00, сутрин става в 7.00.
Нямам оплаквания от училището освен,че е много напред с материала, бързо учи и го пращат в часове в горния клас...

Аз ако съм , също бих запазила час да видя лекар. Не му обяснявай много и му кажи,че си поискала да го видиш защото учителката има еди какви си кахъри и той какво мисли..не се впускай в много подробности...

# 9
 • Мнения: 283
Изтрих си на два пъти поста. Този път ще го публикувам.

Станала си "жертва" на учителката ви.
Колкото повече им показваш ангажираност, това, че си отговорна и амбициозна към детето си, толкова повече ще те занимават с подобни неща ( безумия, според мен).
В Лондон си имаме прослойки, чиито деца нямат нашите проблеми. Ама, че не четели, ама че не пишели, ама че родителите им не знаят кога им е родителската среща или че униформата освен, че се облича, се налага и да се пере - това няма значение. Техните деца не се разсейват, не се уморяват, критериите спрямо тях са силно занижени. Колкото си по отговорен родител, толкова повече те побъркват. Това си ми е лично мнение. Малко расистко и гадно, обаче наистина го мисля. И аз се върнах веднъж разплакана в къщи, след разговор с учителката. Добре, че мъжът ми ме отрезви! После, като споделих проблема с приятелки - всички ми се смееха на акъла.
Различни сме им - много сме им различни. Колкото повече демонстрираш равнодушие и спокойствие - толкова по-добре.  Ама като не може да се променим?!

# 10
 • Мнения: 1 860
Аве, нали знаеш че тук сме на друга планета.  ooooh! При нас по-скоро ще забавят темпото за по-напредналите деца, за тези които са по-назад да наваксат, отколкото да предложат по-горен клас. Габриел не веднъж е казвал, че му е скучно в училище. Наваксва си сам в дома като пише думи, смята, чете по-сложни текстове и т.н. И повярвайте ми, хич не го бутам аз в такава посока! Embarassed

Всъщност сега като се замисля, не мога да кажа нищо докато не говоря с учителката му и разбера по-конкретно какво има предвид. Мисля, мисля и до колкото си познавам детето, е много вероятно просто да е отегчен и да му е скучно, но може и да греша и наистина да има проблем с умора и/или липса на някакви витамини или друг медицински проблем.

Anelia11, хубаво си го казала и имам същите наблюдения, макар че се опитвам да не разсъждавам върху тях. Не конкретно за моето дете, а по принцип.  Hug

Едно комшийче на 9 което е в същото училище, като разбра коя е новата учителка на Габи коментира "тя е много стриктна".  Thinking Не пожела да каже повече по въпроса. Може наистина да е жена с прекалено големи амбиции към учениците си или поне част от тях и никога да не и е достатъчно. Абе не знам, признавам си че съм в шах и както казах, не изключвам възможността аз да не виждам проблем, който съществува.  Rolling Eyes

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 372
Мила,абсолютно никакъв проблем не виждам аз.Моето дете учи в България,може и заради това.Но честно да ти кажа,когато прочетох всичко направо безумно ми звучат оплакванията от учителката.Щом детето ти спи по много,храни се добре,енергично е,справя се без проблем с материала в училище,къде е проблемът?Наистина не разбрах.И какво като не е бил активен по физическо,та това е 6 годишно дете...А и не може всеки път да е на 100%,дори възрастните не можем.Може днес да е нямал желание за спорт,да му е било скучно.Стига глупости,не се шашкай.Това е малко дете,няма как да бъде на 100% концентрирано,а според мен в училище ги натоварват адски много,всяко дете ще бъде изморено и отегчено.Та той е само на 6 години..Какво се очаква от него?Посъветвай се с лекар за твое успокоение и това на учителката,нека детето мине обстоен преглед и ако трябва някакви изследвания.Но дотук аз не прочетох нищо притеснително. Заведи детето на преглед и се успокой.Нещо притеснително ти самата намираш ли в поведението или видът на детето?

# 12
 • Мнения: 1 860
елфче, благодаря! Аз както казах нямам проблем, но колкото повече го мисля, толкова повече ме хваща яд на цялата тъпотия. Та за това исках да си сверя часовника един вид. Дали и колко може да понесе едно 6 годишно дете, и възможно ли е наистина в края на седмицата да не е уморено, както смята госпожата.  Rolling Eyes Това тя ми го каза днес, когато за кой ли път обясних, че миналата година също имаше период с такъв проблем в който аз смятах, че е преуморен не обратното. Било нормално за 5-годишните, но сега вече не е.  ooooh! Не на последният въпрос - нищо. Контактен е, активен и енергичен е. Пише си домашните с удоволствие, сутрин тръгва с желание на училище. Има си приятелчета, не е затворен - напратив, все ще се навре да си поприказва с някой. За мен единственото обяснение, защо не е бил чак толкова активен по физическо днес, е че е било някакво упражнение което му е скучно и безинтересно. И, ако е нещо което правят всеки час, хич няма и да се учудя. Утре ще си поприказвам с него да видя какво ще ми каже той по въпроса.  Laughing И може ли едно нежелание да изпълни някакво упражнение да поставя такива въпроси: колко спи, кога си ляга, кога става, какво яде и т.н.  Thinking Мира няма да ми даде сега това, доакто не разговарям с госпожата.  Rolling Eyes

# 13
 • Мнения: 1 959
Аз ако съм , също бих запазила час да видя лекар. Не му обяснявай много и му кажи,че си поискала да го видиш защото учителката има еди какви си кахъри и той какво мисли..не се впускай в много подробности...

Споделям  Peace
Много страно съждение-бил уморен в края на седмицата..
Аз бих се запритеснявала, ако не е уморен...

Изкарайте си един хубав уикенд и не се притеснявай излишно,
заради нечии амибиции и его..

 Hug

# 14
 • Мнения: 37 284
Децата са различни, някои са уморени, други не.
Направи все пак една консултация с лекар, за твое успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт