Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 2 317
Здравейте,
ще бъда благодарна, ако някой обърне внимание на посочените от мен резултати.
След консултация с лекар съм доста притеснена, предположенията му доста ме притесниха... Заради това търся друго мнение.
Изследванията са на млад (26-годишен) мъж.
Хемоглобин - 171 (140-180)
Еритроцити - 6,31 (4,5-6,00)
Левкоцити - 10,5 (4-10)
Хематокрит - 0,548 (0,40-0,54)
Тромбоцити - 404 (150-450)
MCV - 86.8 (85-89)
MCH - 27.1 (26-31)
MCHC - 312 (295-345)
RDW - 14.6
MPV - 8.8

АСАТ - 37,45 (2-40)
АЛАТ - 88,5 (2-38) - знаем на какво се дължи това повишение - т.нар. "омазняване" на черния дроб - стеатоза. Приложено е лечение.
Алкална фосфатаза - 201,97 (по-малко от 270)

Благодаря предварително!

П.П. Още в понеделник ще се срещнем с друг лекар, за да потвърди или отхвърли казаното от предишния. Но в момента всякаква помощ ще ми е от полза.

# 1
  • Мнения: 1 427
АЛАТ може да се увеличи от десетки неща.Достатъчно е вечерта преди изследванията да е ял пържоли или мазна храна  с малко алкохол и готово.Веднага резултатите скачат.Преди изследване на чернодробни ензими се спазва тридневна диета.Урината как е?

# 2
  • BG
  • Мнения: 2 334

Не разбирам кое те тревожи толкова. Стеатозата е често срещано състояние, което с лечение и диета се повлиява. Нали знаеш, че черният дроб регенерира, за разлика от другите органи. Предполагам, са го гледали и на ЕХО. Има ли друго, говориш за предположения на лекаря - за какво иде реч? Леко са му завишени и левкоцитите, което може да е от всякаква лека инфекция.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 2 317
Не ме притеснява предположението за стеатоза - още преди това е уточнено, че е в начална фаза и вероятно ще бъде преодоляна с диетата и лечението, които са приложени.
Странно е обаче тълкуването /разчитането/ на другите разултати от лекаря. Започна да говори за "висок хемоглобин", вероятно образуване на тромбове, задължителна среща с хематолог... подагра (???)...
Според мен (аз обаче не съм лекар) хемоглобинът не е висок, а си е в границите. Интересно ми е по кое съди за евентуална подагра. И възможна ли е при липса на каквито и да е симптоми?

# 4
  • Мнения: 6 918
Аз съм здравен работник и честно да ти кажа хемоглобина наистина е малко висок за 26 г младеж. Относно подагра би трябвало да се изсладва т. нар. пикочна киселина / взима се кръв/ . Без резултати от нея и без симптоми малко трудно се поставя тази диагноза. Младежа има ли други заболявания

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт