Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 320
Чета в няколко теми, много жени да обясняват как си носят в работата домашно приготвена храна, а аз самата едвам имам време да приготвя вечеря у дома, за обяд дори не си представям откъде бих могла да имам време и сили и ми стана интересно, при вас как е?
Въпросът ми е към работещите Peace, предполагам се подразбира.
Аз лично готвя 3-4 пъти в седмицата, но в повечето случай са аламинути или скара, та не остава нищо за следващия ден.
По някога, ако времето е лошо през почивните дни и сме повече време у дома, спретвам по повече от една манджи, та има поне за понеделник и вторник.
Обичам да готвя, но когато имам време, а не по необходимост, както се случва в ежедневието ми. , Самото измисляне на вечеря, при това от наличните продукти обикновено, ме  изнервя и хич не го правя с удоволствие. Интересно ми е да чуя някои практични съвети, очевидно много от вас се справят доста по-добре Embarassed.

# 1
  • Мнения: 1 314
Готвя всяка вечер, но нещо бързичко. Не ми тежи и ми доставя удоволствие. На работа съм до 17ч. и имам време. По завъртяните ястия приготвям през почивните дни. Отдавна спряхме да купуваме готова храна и полуфабрикати.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 6 224
Завиждам на хората, които работят до 17ч. Аз работя понякога до 22, прибирам се към 23 ( ако е петък  ексра - директно на бар) готвя по нощите

# 3
  • France
  • Мнения: 666
Темата май е провокирана от моето изказване, че през ден готвя обяд след вечеря  Simple Smile
Наистина е трудно, но щеше да бъде почти невъзможно ако не се прибирахме малко след 17ч. и мъжът ми не правеше салатата, например.
От лятото работя на друго място, на смени, и това ми дава възможност да се подготвя. Когато знам, че ще се прибера след 21ч. спретвам нещолесно и нетрудоемко, което е отчасти подготвено преди да отида на работа.

# 4
  • София
  • Мнения: 16 702
Нямам време за готвене през седмицата, прибираме се към 18.30-19 4аса и децата веднага искат да ядат, защото са гладни. Аз също не мога да 4акам до 21 да се сготви някаква по-сложна манджа, поради което този тип ястия се готвят през уикенда. Гледам да има докъм вторник, понякога сряда. После сряда и 4етвъртък караме на бързи манджи. Крем-супи/40 минути/, баница/и тя толкова/, миш=маш, яйца, спагети, пица, скара и салати. В петък позволявам да прилапат нещо след у4илище, за да издържат до по-късно и отново готвя нещо по-времеемко, освен ако не съм утрепана от работа. И така. Седмица след седмица. Животът ни се върти около готвенето, яденето и тоалетната хартия Joy

# 5
  • Между гори и планини
  • Мнения: 4 266
Аз се прибирам в 18.30 и започвам веднага да готвя. В 20ч най-късно сервирам вечерята. Ако е супа или някаква яхния - дояждаме на другият ден. Но аламинути, печива - само едно сервиране. Решавам според умората си какво да приготвя. Но по-засуканите и времеотнемащи гозби приготвям - събота и неделя.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 014
готвя като приспя децата след 21 часа. По принцип готвя манджи, които да се ядат 2-3 дни. Не обичам да готвя аламинути, защото са обикновено за едно ядене и на следващия ден трябва пак да се готви. Така че ми се събира средно по около 3 пъти на седмица готвене.

# 7
  • София
  • Мнения: 320
Уф, поне не съм единствената майка, която не смогва с манджите след работа. Mr. Green

# 8
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 886
Готвя през ден, след работа.

# 9
  • Мнения: 15 866
Уф, поне не съм единствената майка, която не смогва с манджите след работа. Mr. Green


Мажи филии с маргарин и да не ти пука. На третия ден може изненадващо да получиш помощ от таткото.

# 10
  • Мнения: 4 833
Готвя в събота и неделя, ядем го до сряда, след това до следващото готвене - кой каквото намери в хладилника - сирене,кашкавал, салам...

# 11
  • София
  • Мнения: 3 268
Веднага се включвам с един практичен съвет.  Laughing
Яхнии /боб, леща, грах, картофена и подобни/ готвя в големи количества. Докато яденето е вряло, насипвам половината в буркани и затварям. Обръщам бурканите да изстинат с капачката надолу и прибирам в хладилника. Много важно условие е капачките да са тънки или т.нар. "меки", за да хлътнат при изстиването.

# 12
  • Мнения: 653
Аз съм неработеща, но бих добавила към горния практичен съвет - супи.
Не мисля, че отнемат много време и са идеални за вечеря. Поне за мен.
Да кажем...
Крем супа от тиквички
Картофена крем супа
Френска лучена супа
Зеленчукови супички въобще
Отделно от това почти по всякакъв начин оризът се приготвя бързо и вече е и подходящ за носене и консумиране на работното място.
Сравнително бързо стават и сосовете за паста. Тя пък реално се готви сама за 20 минути.
Тези неща отнемат една идея повече от времето за намазване на филия.
И все пак, не в случаите, когато човек се прибира от работа посред нощ или преуморен.
Салати сама не обичам, но намирам за вариант за вечеря.
Плодове също. Риба, не сготвена.
Но последните са подходящи само за пораснали...

# 13
  • София
  • Мнения: 16 702

Мажи филии с маргарин и да не ти пука. На третия ден може изненадващо да получиш помощ от таткото.
Не става. Яде три дни препе4ени филии с масло и шарена сол, гък не каза, но и не сготви нищо. Мързелът му е неизмерим, когато опре до ядене. Когато е нощна смяна и е сам цял ден вкъщи, гладува, защото ме няма да му сложа масата ooooh! Тежък слу4ай ми се е паднал...

# 14
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 11 296
докато бях по майчинство - готвех всеки ден или през ден или по няколко ястия едновременно

сега, от както ходя на работа - готвя в събота (или неделя) и не всеки път през седмицата  newsm78 най-много веднъж в работните дни  Peace

обядваме навън, не си носим храна; през седмицата - вземаме готови или риба, пиле, скара ....нещо готово ; излизаме навън .....понякога хапваме по-леко  Peace

но пък в събота - вече си поигравам повечко и е малък празник  Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт