Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 56
От много време се чудя и направо умът ми не го побира. Пред очите на всички- хора и всякакви служби, вече не едно десетилетие чейндж-бюрата продължават да мамят по изключително нагъл начин хората с подвеждащи курсове, с големи табла на които са написани курс продава вместо курс купува и разчитат на невниманието на хората. А всеки втори е недогледал. Какво ли остава за чужденците... На мен постоянно чужденци ми се оплакват как са ги измамили с курса.

Чудя се няма ни някаква инстанция която да взима мерки срещу това мошенничество и до кога ще търпим нагли измами пред очите ни всеки ден?

# 1
  • Мнения: 3 831
Като се посещават само бюра, които са с добра репутация.
Закони трябва да се променят, да се наложат по-строги санкции за тези, които мамят.

# 2
  • Мнения: 56
Като се посещават само бюра, които са с добра репутация.
Закони трябва да се променят, да се наложат по-строги санкции за тези, които мамят.

Това няма начин да стане. Защото ти и аз знаем кои са добрите бюра, но чужденецът няма как и от къде да знае (още повече че на подобно нещо изобщо у дома си не е свикнал). Нито пък човек, на когото се налага да смени валута веднъж годишно или по-рядко.

Те не правят "бизнеса" си с всички, а разчитат на "балъци". Невнимателно подхождат към бюрата толкова много хора, че мошенничеството процъфтява с пълна пара.

Да не храним мошенника не е борба с него. Има власти за тази работа или поне би трябвало да има. А те си съществуват преспокойно в центъра на най-големите градове, пред очите на всички и от никого необезпокоявани.

# 3
  • Мнения: 583
И на мен ми се е случвало да пострадам от измама в чейндж бюро. Полицията беше само на метри от въпросното и като чуха, че става скандал тихомълком запалиха колата и дим да ги няма. На телефона на данъчните никой не ми вдигна, макар, че реално аз си бях подписал бележката, на която касиерката умело беше поставила пръст в/у сумата. Оправих се чрез приятел /мутра/ на мой приятел, който дойде, влезе вътре, а аз чаках отвън и след 10-тина минути излезе оттам с парите. Това е родната картинка! Сега си отврям очите на 4 и мнението ми е, че измамните бюра са собственост на един и същи човек, който си има покровители доста нагоре. Цялата витошка е осеяна с такива-последно гледах отвън на табелата /ако се загледаш в детайлите/  пише нещо от сорта-всеки клиент получава тефтерче "курс на деня" и оттолу продава-купува на цените в банката. Като влезеш вътре-друг курс.....  Naughty А за чужденците ще дам пример-на морето заради измама една англичанка беше наплескала по вратите на едно бюро... лайна! Много неприятна и гнусна история са измамните бюра!

# 4
  • София
  • Мнения: 8 337
Ще процъвтяват докато лакомите клиенти ги поддържат.
Видят на таблото курс с 0.0001 лв по-висок от нормално бюро или банков клон и хлътнат вътре.
Докато ги обслужват се кефят колко е изгодно, а после реват.
Кьорав карти не играе.

# 5
  • Мнения: 1 280
Ще процъвтяват докато лакомите клиенти ги поддържат.
Видят на таблото курс с 0.0001 лв по-висок от нормално бюро или банков клон и хлътнат вътре.
Докато ги обслужват се кефят колко е изгодно, а после реват.
Кьорав карти не играе.

Все пак това не е игра на карти, нали? Клиентите били лакоми.... Мошениците от тези бюра не са. Още през 1979г. във Франция, ако смяната на левове с франкове не ни харесва можехме да се откажем. Връщаха парите и толкова. А тук? Не реномираните бюра, а банките са за предпочитане! Това е доказано през годините. Такъв съвет давам и на чужденците, които искат да сменят пари.
Фундаменталният въпрос обаче е къде е държавата в случая? Къде беше и когато доста от тези бюра извършваха незаконна банкова дейност?

# 6
  • Мнения: 241
Докато алчността и глупостта командват парада, ще е така.

# 7
  • София, център
  • Мнения: 3 450
Ами докато има балъци, ще има и тарикати.

Aisha добре го е обяснила.

При положение, че на всяко кьоше има банков офис, ти да се завреш в чейндж бюро!?

Общи условия

Активация на акаунт