Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
 Здравейте, имам следния казус: На срочен договор със срок на изпитване съм, като работодателя като разбра че съм бременна ми пусна 3 месечно предизвестие за прекратяване на трудовия договор / защото изрично не е уговорено в чия полза се сключва ТД, иначе може да го прекрати без предизвестие доколкото знам/, което изтича края на октомври месец, а аз съм в 45 дневен болничен преди раждане от началото на септември. Въпросът ми е дали като имам трудов договор и осигуровки към момента на излизане 45 дни преди термин, ще получавам обезщетение 410 дни за бременност и раждане и дали трябва да внасям сама ЗО след изтичане на ТД. Благодаря Ви предварително.

# 1
  • Мнения: 820
Защо ти е пуснал предизвестие? Не не необходимо.
Щом си на срочен договор, то той се прекратява с изтичане на срока, но пък от друга страна при срок на изпитване, срокът спира да тече докато има някакъв отпуск и след връщането от отпуск продължава, т.е. договорът се удължава с толкова дни, колкото лицето е било в отпуск.

Моят съвет е да се консултираш с инспекцията или с адвокат ... възможно е да се окаже, че не може да те пипне докато се върнеш от майчинство. Може да излезеш веднага в болничен дори.

Ако обаче не ти се занимава, то си намери друг да те назначи, защото без трудов договор няма майчинство.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт