Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
 Здравейте, имам следния казус: На срочен договор със срок на изпитване съм, като работодателя като разбра че съм бременна ми пусна 3 месечно предизвестие за прекратяване на трудовия договор / защото изрично не е уговорено в чия полза се сключва ТД, иначе може да го прекрати без предизвестие доколкото знам/, което изтича края на октомври месец, а аз съм в 45 дневен болничен преди раждане от началото на септември. Въпросът ми е дали като имам трудов договор и осигуровки към момента на излизане 45 дни преди термин, ще получавам обезщетение 410 дни за бременност и раждане и дали трябва да внасям сама ЗО след изтичане на ТД. Благодаря Ви предварително.

# 1
  • Мнения: 820
Защо ти е пуснал предизвестие? Не не необходимо.
Щом си на срочен договор, то той се прекратява с изтичане на срока, но пък от друга страна при срок на изпитване, срокът спира да тече докато има някакъв отпуск и след връщането от отпуск продължава, т.е. договорът се удължава с толкова дни, колкото лицето е било в отпуск.

Моят съвет е да се консултираш с инспекцията или с адвокат ... възможно е да се окаже, че не може да те пипне докато се върнеш от майчинство. Може да излезеш веднага в болничен дори.

Ако обаче не ти се занимава, то си намери друг да те назначи, защото без трудов договор няма майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт