Здравейте!

Тъй като студеното вече дойде, и се очаква да пуснат парното, искам да попитам дали някой вече си е сменил топломерите - за тези, които са с "несменяеми" батерии. И дали всеки ден трябва да ходим да дебнем дали ще изгасне дисплея, за да ги викаме.
Ако пропуснем изгасването,  при тази схема дружеството автоматично ни обявява за крадец и начислява максимална мощност заради една свършила батерия или ако искаш дори заради дефектен уред и държавата го толерира. Все пак си мисля, че който търси плащане за дадена услуга трябва да може да докаже, че си я ползвал, а не аз да доказвам, че не съм  Какво ще стане ако партидата която сега ще монтират се окаже дефектна и почнат масово да спират топломерите след 3-4г. примерно, всички "късметлии" ще плащат на мах за дадения сезон.
Нещо не ми е ясно защо през летния период не го направиха това сменяне на уредите, както преди 10 г., а даже и по телевизията изявленията са условни- ако уредите спрат да отчитат. Може би законово няма на какво да стъпят. Тези уреди  и без това не се знае какво мерят, че изравнителните сметки не могат да се разберат от висшисти от математическия, че камо ли отобикновен потребител. И на пазара като ми мерят знам, че купувам и изяждам после килограм, а тук получавам енергия(квтч), но ми мерят и плащам някакви единиици.

И всичко това е свързано с пари, бягане от работа,за да ги чакаме да подменят и т.н.