Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 окт. 2011, 23:37 ч.

Как белите кестени

  • 931
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 302
Хайде, давайте акъл, че останах без ръце  Crossing Arms
Имам си един специален уред за рязане, който цепва малко кестените. След това ги пека на фурна за 10 минути и после иде ред на големия гърч- разчупване на черупките и вадене на ядката. Много често си остава с една таква мъхната ципа около нея, която пък хептен трудно се бели. Направо в чудо се видях.
А у дома много се тачат кестените, и сега почти всяка седмица купуваме.

# 1
  • София
  • Мнения: 5 224
И мен ме мъчи този въпрос.  Rolling Eyes

# 2
  • Мнения: 5 001
Точно поради тази причина аз започнах вместо да ги пека - да ги варя и още докато са топли ги беля....Лесно става.

# 3
  • Мнения: 2 511
След печене ги оставям в хартиена кесия и дори в затворен съд, за да се задушат леко. Така уж се белят по-лесно, но според мен си зависи и от сорта кестени...

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт