Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 150
Здравейте,

Направих си имунологични изследвания след мисед аборт от които се установи повишен релативен брой на хелперно/индусерните Т клетки. Не мога да намеря никъде информация дали те могат да са причина за аборта и как това повишаване може да се отрази на следваща бременост. Има ли момичта с подобни проблеми?

# 1
  • Мнения: 394
Здравей!

Имунологичните изследвания са сложно нещо. Изследват се няколко вида показателя поотделно, и после се преценяват съотношенията между тях. На всичкото отгоре в различните лаборатории показателите се наричат по различен начин, така че задължително трябва да си направиш консултация с имунолог.  А ти къде прави изследването?  Няма ли накрая заключение на лекар?

# 2
  • Мнения: 150
Изследваха тези неща:
Т cells (CD3+)
Helper T cells (CD3+CD4+)
Suppressor/cytotoxicТ cells     (CD3+CD8+)
В cells (CD19+)
Тotal NK cells  (CD3-CD16+56+)
CD16+CD56+   NK cells
NKT cells (CD3+CD16+56+)
Антифосфолипидни  антитела
( ELISA)
/ACL, PS, PI, PA, B2GP/
Серумен IgA   

Всички са в норма, освен Helper T cells (CD3+CD4+). В изследването пишеше само лечението, но не пишеше колко време следва да се прилага. Мисля да направя консултация с имунолог.

# 3
  • Мнения: 394
О, да, задължително се консултирай с имунолог, как иначе! Трябва да ти обясни точно в какво се състои проблемът, а също така - ако ти е препоръчано лечение, колко време трябва да е, и да те уведоми за ползите и рисковете. Например при лекарството Имуновенин, което често се предписва при имунологични проблеми, освен солената цена,  си има и рискове, и пациентът трябва да ги знае. А пък никой не ти гарантира 100% резултат.

# 4
  • Мнения: 150
На мен са ми предписани само витамини, имуностимуланти и аспирин протект. За това се надявам да не е сериозен проблема и да се дължи на някакво възпаление или вирус резултата.

# 5
  • Мнения: 394
Е, в такъв случай значи вероятно нямаш проблем с НК клетките. Ако имаше, щяха да ти предпишат или Имуновенин, или Интралипид, респективно Липовеноз и т.н. Все пак обаче е хубаво да се консултираш с имунолог - или в медицинското заведение, където са правени изследванията или където ти е удобно, за да си изясниш какво са НК клетките и защо имаш повишение в конкретния показател.   
Между другото предписаните ти неща нямат общо с имунната система. Аспирин протектът, доколкото ми е известно, се пие от момента на овулацията или на забременяването, а за по-нататъшната му дозировка и времетраене на лечението следва да се произнесе гинеколог, и то за предпочинате - специалист по репродуктивни проблеми. Все пак лекарят, който ти е предписал лечението, ще знае най-добре колко трябва да е неговата продължителност.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт