Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 окт. 2011, 13:05 ч.

Кои са ТЕ всъщност?

 • 8 182
 • 105
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 129
Повод на темата етническото самоопределение ИЛИ как се променя то според това къде живее лицето.
НОВИНА:В Англия пропищели от българките джебчийки.Следват снимки на лица дето по нашите географски ширини се определят като малцинствена ромска общност и категорично отричат да са българи.В чужбина обаче калят репутацията на българите.
СЛЕДВАША НОВИНА:В Италия заловен особено опасен престъпник назоваваш себе си като Българина.И показват снимка на лице,което по същия начин у нас при никакви обстоятелства не би се определило като българин ,а ще настоява да бъде толериран като представител на малцинствена ромска общност.
Уж имало санкции предвидени от закона за уронване авторитета на държавата,но до ден днешен наказани роми няма.Дали защото като си дойдат у дома престават да бъдат ''българи''?
Защо нашите държавници не правят нищо по въпроса?
Размахват ни пръст от Европа да не приписваме дела на отделни хора върху невинна общност,но ТЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ приписват дела от една общност върху цяла нация.Мигар всички българки сме джебчийки?!!!Няма ли да реагират на тази обида нашите представители от външно министерство или господата посланници?!!!Или ще се правят на глухи и слепи докато ядат наши пари  понеже са забравили за хилядите достойни българи от чиито данъци вземат заплати ?!!

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 14:36 от mamamari

# 1
 • Мнения: 6
Е, кои са те всъщност.
Като ги хванат в Англия да крадат и като им проверят документите какво виждат - БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. Какво да си помислят англичаните освен това, че българските граждани са крадливо племе. Единствения начин да не ни бъркат българите с циганите е в паспортите на българите да пише - българин, а в паспортите на циганите да пише - циганин. Иначе не виждам как могат да ни разграничат. За тях всички сме еднакви.

# 2
 • Мнения: 3 129
Какво да си помисли за нас един чужденец докато си гледа новините?!!!
Тия българи са най-изпечените престъпници и тормозят цяла Европа,а за капак на всичко тормозят и горките си малцинства в родината.А те ангели небесни  и невинни .
С право ще им става лошо като си помислят че лошите българи искат да се промъкнат в Шенген.
Всички най-черни неща дето се казват за престъпността все от българите забъркани. ooooh!
Кой да им каже че не сме нация-престъпници като тези дето трябва да говорят си мълчат.Всички ли трябва да берем срама?!!

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 14:01 от mamamari

# 3
 • Мнения: 4 916
Трябва дружно да стигнем до извода, че българите на крадат ли?

# 4
 • Мнения: 4 302
Maлко изкривена картинка се получава, тъй като при нас ( България) достига филтрирана информация по националност и в един момент започва да ти се струва, че едва ли не всеки заловен престъпник в Зап.Европа е българин. За добро или лошо и в това не сме първи, все пак българите едва ли имат и десетина милиона с все емигрантите, тка че е изключително трудно да оформим лицето на която и да е чужда престъпност. Просто не сме толкова масови като бройка, максимумът е да сме едни от многото чужденци, ако изобщо се отличим с нещо.

пп. темата е изключително повърхностно-тенденциозно зададена и ще провокира много грозни изказвания.

# 5
 • Мнения: 3 129
пп. темата е изключително повърхностно-тенденциозно зададена и ще провокира много грозни изказвания.
Моля  потребителите,не се изказвайте грозно!
Не това е целта.Но ми е безкрайно обидно да слушам как ние българите сме едва ли не най-голямата измет на земята.Сякаш няма достойни и честни хора у нас.Не мога да преглътна всички да ни сочат с пръст.Защо трябва цялата нация да носи срама създаден сякаш нарочно да ни очерни.

# 6
 • Мнения: 4 302
Ами нали точно това казвам:)
Това чуваш, защото входящата ти информация е филтрирана по критерий 'българи'. Следи примерно един месец английската, френската или италианската преса и ще видиш колко други негативни новини извън тези с таг 'българи' има.
Това е решението, а не да обясниш, че мургавият притежател на български паспорт не е българин.

пп.  след като човек маалко си разшири хоризонтите открива, че никой не ни сочи с пръст и като нация сме в общи линии незначителни в световен мащаб, за да се занимава някой с нарочното ни очерняне.

# 7
 • Мнения: 3 129
Влиза група български туристи в магазин и собственика в момента в който разбира, че са българи подскача като ужилен и казва да излязат и да влизат един по един. Shocked
Имам познати-емигранти в няколо европейски страни.Казват,че репутацията на българите е на крадци и мошенници и местните работодатели предпочитат да наемат дори африканци(без познания и език) вместо да наемат българи.
Факт е че има страни,където въпросната дискриминация на българите спрямо другите чужденци е подкрепена със закон закон.Това също е показателно.

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 14:08 от mamamari

# 8
 • Мнения: 4 302
Мисля, че надцених дискусията.

# 9
 • Мнения: 5 691
Ами българи са си ,цигани ама наши си български.

# 10
 • DE
 • Мнения: 8 863
Авторката, каква е целта на темата? Дружно да оплюем братята роми, дето джебчийстват по Европа?

А мнение от собствен опит имаш ли, или просто преразказваш мнения на познати?

Живяла съм в 3 европейски страни, в началото не съм знаела местния език. Никой не ме е гонил от магазин, никой не ме е гледал уплашено, като разбере че съм българка. Никой не ми е казал, че българите сме такива или онакива, защото прочел във вестника, че някъде си екстрадирали банда български джебчии. Нито пък се е случвало на моите познати българи, живеещи в чужбина.
Да съдиш за цяла нация и да обобщаваш за милиони индивиди въз основа на единични случаи прочетени в пресата е признак на ограниченост и тесногръдииe. Интелигентния европeeц е широкоскроен, нека не бъде подценяван.


Между другото, преди да публикуваш мнение, погледни къде е бутона за проверка на правописа, моля.

# 11
 • Мнения: 170
Oправи си заглавието: "всъШност" - "всъЩност"! Peace
ПП ПО ТЕМАТА НЕ МИ СЕ ПИШЕ, САМО МИНАВАМ ДА СЕ НАПРАВЯ НА ИНТЕРЕСНА Wink Laughing Whistling!

# 12
 • Мнения: 3 129
Авторката, каква е целта на темата?
Изразих възмущение от това  как  лошотията на отделни хора се приписва на цяла нация .Също възнегодувах за дето нашите дипломати не се намесват за да покажат ,че това е несправедливо и обидно  .Лично аз подозирам че е и тенденциозно.
Сигурно има и интелигентни европейци,които отделят нужното време и енергия за да си изградят вярна и точна преценка за нас.Но защо тогава бяхме изобразени като тоалетна?
Ще бъда по-внимателна с правописа.Благодаря за забележката!

# 13
 • Мнения: 10 583
Те всъщност са българи от ромски произход. А целта на темата ти всъщност каква е? Ако ти се отъждествяваш пред широкия, бял свят като мургава и крадлива, то повярвай ми, малцина са тези, живеещи в същия този широк и бял свят, които да мислят същото за теб. Не че не липсват и такива.
Ех, защо не съм рускиня? Поне щяха да мислят мъжът ми за страшен и зъл мафиот, а мен за богата, клатещата си краката булка!

Но реално ние се нещо като тоалетна и то обществена, от градски тип, даже не и химическа.

# 14
 • Мнения: 6
Това е решението, а не да обясниш, че мургавият притежател на български паспорт не е българин.

Там е работата че той наистина НЕ Е БЪЛГАРИН. Нали при преброяването има специална графа за това като какви се самоопределяме. И в нея циганите се определят като "цигани" а не като "българи". Така че наистина циганите не са българи и самите те си се определят така.
И според мен не е коректно като хванат някоя циганска банда джебчии да краде из Европа да казват че са хванали група български джебчийки, а коректното е да се каже че е хваната ЦИГАНСКА банда джебчийки.

Общи условия

Активация на акаунт