Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
кажете как се справяте с малкото пространство. Уж живея в къща на 2 етажа с 3 спални на втория етаж и не е чак толкова малка, а няма място за нищо. То са дрехи, обувки, играчки на малкия, неща които не искам да изхвърля защото все мисля че ще ми трябват и т.н.... Как да направим малкото пространство по рационално за използване?

# 1
 • Мнения: 505
Явно за сефте се замисляш  Wink. За твое успокоение - ние живеем в 40 квадрата жилище двама и аз съм станала майстор по изхвърлянето. Трябва ти само добро желание. Има си правила - дреха, не обличана два сезона се изхвърля веднага. Аз така правя дарения на циганите - моментално отмъкват вещите от кофите (слагам ги отстрани в пликове) и аз се радвам, че на някого моите неща ще са му полезни. Ако имаш неудържима страст към пазаруване и много пари за това - предлагам ти да пробваш истинско дарение. Да купиш нещо наистина свястно и да го подариш на някой, който има нужда.

# 2
 • София
 • Мнения: 4 862
Къща? на 2 етажа? с 3 спални? и това наричаш малко пространство? Колко души живеете там? Съмнявам се, че наистина знаеш какво означава малко пространство.

Иначе на въпроса - килери, мазе, вградени гардероби, неоползотворени ниши в коридорите. Сега в Икеа има чудесни системи за съхранение на вещи, икономични като място и с добра организация и внимателен подбор на нужните елементи наистина може да се постигнат добри резултати.

А, и не на последно място - изхвърляне на умалели и демодирани дрехи, счупени играчки или вече неподходящи за възрастта на детето.

# 3
 • Мнения: 1 296
И аз се ръководя от принципа колко често се използва/облича дадена вещ.
Не влиза ли често в упортреба и нямаме ли сантименти към някоя вещ, ако е запазена и годна за употреба - се подарява. Ако не се изхвърля.

# 4
 • Мнения: 241
Таван, маза, гараж, пристройка...  а може да складираш непотребното в някой сайт за подаряване.

# 5
 • София
 • Мнения: 3 849
Изхвърлям и не се обграждам с ненужни вещи.

# 6
 • Мнения: 3 129
Много хора от поколението преди мен дето е познавало значението на думата ''дефицитна стока'' е с подобен проблем.
Първо трябва да изхвърлиш на боклука разсъждения от типа ''може да потрябва'',''ще пазя за внуци'',''все пак може да го използвам някой път..''
После се поогледай и си помисли как количките и старото колело дето все стоят в ъгъла и детето отдавна не поглежда биха зарадвали някое друго детенци.Та като го заведеш другия път в парка вземи един плик с колички и ги нареди до пясъчника.Ще се изненадаш колко дечица ще ги намерят за интересни. Peace
Дарението е добра идея.Аз предпочитам да облагодетелствам възрастни самотни хора, или някой познат мъник(за умалелите но нови дреши)но както решиш.Идеята на направиш ориентирана към конкретен човек покупка е чудесна.Приветствам потребителката за идеята!  bouquet
И накрая грехота е да се оплакваш от липса на пространство.Живяла съм в общежитие и познавам и нямането и теснотията.И макар нещата  около мен да са много различни днес ,никога няма да забравя от къде съм тръгнала и колко е било трудно.Ако имаш излишен ,но работещ електроуред или сервиз помисли за онези млади хора дето са отишли да учат в друг град далеч от домашния уют и удобства!

# 7
 • Мнения: 4 867
кажете как се справяте с малкото пространство. ... къща на 2 етажа с 3 спални на втория етаж ..

Започни от шоколада  #Silly

# 8
 • София
 • Мнения: 248
На първо време прочети други теми и виж хората в какви малки жилища живият! После разиграй - ще се местя в гарсониера - да видя какво ми трябва. И накрая, това е което ти трябва!
Живяла съм и 5 стайна къща с мазе, стопански постройки и т.н. Живяла съм и в общежитие и гарсониера, тоест видяла съм и много и малко.
И преди мен са ти казали - нещо което не си използва 1 или 2 сезона - не ти трябва, неща от сорта Ще потрябва - не ти трябват, Това за внуците - не ти трябват.
Начинът по който ще се отървеш от тях си е твое решение.

# 9
 • Раковски
 • Мнения: 1 413
Едната спалня става гардеробна и бухаш всички там.

# 10
 • Мнения: 0
виждам че ме нападнахте ама само да ви кажа че не живея в българия и като казах че живея в къща с 3 спални не е  добре да си представяте огромна къща.само исках да доуточня..........

# 11
 • Мнения: 2 786
Идеята за гардеробната и на мен ми допада. Ако толкова не ти дава сърце да изхвърляш неща, превръщаш едната спалня в килер с етажерки, стойки и т.н. и нареждаш нещата там. Макар че е много по-добре да изхвърлиш непотребните неща и да се отървеш от нагласата "може да потрябва един ден" и "ще влезе в употреба само да го ремонтирам малко". Аз преди 2 месеца изхвърлих половината ми дрехи и обувки, защото осъзнах, че една част отдавна не съм носила и нямам желание да нося отново, друга част ми е отесняла, трета част просто са се поизносили и цветовете вече не са така свежи ... Пък и освободих много място за нови попълнения.  Mr. Green Замисли се дали детето си играе с всички тези играчки, дали няма някоя счупена и помисли кои си заслужават да се задържат. Ако има някоя особено любима, разбира се, че няма да я изхвърляш, но съм сигурна, че има много, които изобщо не влизат в употреба.  Wink

Мазетата и таваните също са много полезни за Плюшкиновци, макар че и там не трябва да е хаос.  Peace

# 12
 • Мнения: 3 567
 Загуба на една спалня за да стане склад  за стари не нужни вещи не е решение. И тя ще отеснее. За какво може да ти потрябват неща, кото не използваш? Започни по малко да изхвърляш, ще видиш, че не е страшно. На мен ми олеква като хвърлям. Помисли колко ще си облекчиш ежедневието и като влизеш в магазин ще премисляш как и какво пазаруваш. Това си е пестене. Ако искаш да пазиш дрехи и играчки за следжащо дете, остави само любими и запазени неща. И като 4истиш стаята на детето, не пред него. Игра4ки с които не се играе от година изведнъж стават много ценни, а иначе няма да забележи че ги няма. Помисли къде ще прибираш новите.

# 13
 • Мнения: 241
виждам че ме нападнахте ама само да ви кажа че не живея в българия и като казах че живея в къща с 3 спални не е  добре да си представяте огромна къща.само исках да доуточня..........
Там нямате ли багажни клетки под наем? Представляват нещо като гараж, и си слагаш там излишния багаж. Ползват ги предимно хора, които живеят под наем.

# 14
 • Мнения: 0
не съм виждала такива клетки а и не мога да разбера каква е ползата от тях. А иначе не живея под наем. Но може би извода до който стигнах е че купувам повече неща отколко ми трябват. Може би трябва да започна от намаляване на пазаруването и после да пристъпя кум изхвърлянето.

Общи условия

Активация на акаунт