Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 116
Предполагам,че темата може да не е за този разделно я пускам тук,за да я видят повече хора.Ако все пак модератор прецени-нека я премести.
Става въпрос за това,че няколко пъти ходя на изследвания в  лабораторията и всеки път лаборантката,сестрата(или както се води) ми взима 1-2 лева повече.
Първия път ми прави изследване,което в сайта пише,че струва 13 лева,а тя ми го таксува 15 лева.
Втория път за директна микроскопия с касата -3 лева (гинекологично).
Третия път бяха 2 изследвания.По грешка на другата лаборантка само едното ми беше маркирано и съответно платено.Днес отидох да си ги взема и попаднах пак на тази,която си слага 1-2 лева отгоре.Отвори файла с изследванията ми,където ясно пишеше,че едното (това,което съм платила) е 1 лев,а другото,директната микроскопия,която ми беше не маркирана и не платена-2 лева.Значи имах да плащам 2 лева,а тя отново ми поиска 3.Когато възразих,тя обясни,че колежката и,която ми е приела изследванията била нова и не разбирала още.
Интересно ми е дали друг е забелязал тази тенденция и към кого трябва да се обърна и да сигнализирам.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 13:30 от Мидичка

# 1
 • София
 • Мнения: 9 524
Възможно ли е този 1 лев да е някава такса за обработка на пробата?
Не съм на ясно и само питам.

# 2
 • Мнения: 2 944
Мидичка, има ли обявен ценоразпис на публично място? Цените в сайта може да не са актуализирани. Първо провери на място, а после можеш да подадеш жалби и до шефовете на лабораторията, и до КЗП (ако няма ценоразпис), и до НАП, ако са ти взели повече пари, отколкото са обявили.

# 3
 • Мнения: 116
И аз това си помислих,но видях какво пишеше като отвори файла.А и на първото изследване,което си правих на частно,в сайта им обявената цена е 13 лева,а тя ми взе 15.Яд ме е,че в сайта нямат координати за обратна връзка.

# 4
 • Мнения: 2 944
А касови бележки имаш ли?
ПП Влез в търговския регистър и открий собствениците на лабораторията. Там би трябвало да има поне седалище и адрес на управление.

# 5
 • Мнения: 116
Хърмаяни,мисля,че нямаха ценоразпис на публично място.Когато си правих въпросното 13-левово изследване,тя провери цената в сайта,а после каза друга.Не е проблема в едното левче,а в това,че мразя да ме правят на глупачка.

# 6
 • София
 • Мнения: 309
Възможно ли е този 1 лев да е някава такса за обработка на пробата?
Не съм на ясно и само питам.
На мен ми искаха 3лв в близката лаборатория.Отделно от цената на изследването,безумие пълно!
Последния път отидох с направление за детето,тя ми иска 9лв.Викам:Нали е с направление,би трябвало да е безплатно,а тя:Добре дееее,дайте ми поне 3 лева/за консумативи уж/!Като някаква просякиня!
Изхвърчат с номера,че било "за консумативи".Викам-какви консумативи,тя:за стъкълцаааа,за колбички,такива неща...
Излишно е да казвам,че вече не ходя там.

# 7
 • Мнения: 116
Ех как ме е яд...Не пазя касовите бележки,а днес не ми издаде...При това положение за сега не мога да се оплача никъде,нали?Но тъй или иначе не след дълго пак ще трябва да ги посетя.

# 8
 • Мнения: 2 944
Не е въпроса в левчето.
Липсата на ценоразпис е нарушение по ЗЗП, но се съм на работа и нямам у дома програмата със законите, а ми е много трудно да откривам точните текстове в Интернет. Липсата на фискален бон също е нарушение.
Можеш да се оплачеш, разбира се. Но преди да го направиш е добре все пак да провериш дали ценоразписът не е сменен. Това може да стане като си получаваш резултатите от днешното изследване.

# 9
 • Мнения: 116
Аз днес взимах резултатите от изследванията,а ще правя нови чак след около месец

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 11:37 от Мидичка

# 10
 • София
 • Мнения: 3 680
Най-вероятно става въпрос за такса екарисаж, която повечето лаборатории събират.
Гледам, че тези имат такса "венепункция" за 2 лв., което може би е и твоят случай.

# 11
 • Мнения: 2 944
Контакти
Тази форма за контакти не върши ли работа? Има телефони, поща, а най-отдолу и формуляр за запитвания.

# 12
 • Мнения: 116
Да,и аз сега видях някакъв имейл на листовете с резултати.Ще пробвам да питам.

# 13
 • Мнения: 2 944
Надписът "контакти" в горния ми пост е линк към формата  Peace

ПП Не разбирам защо работодателите не обучават персонала си за работа с клиенти (пациенти). Ако тази служителка ти е взела парите съвсем правомерно, заради нежеланието й да обясни, може да навлече на шефовете си сума проверки, с неясен изход.

# 14
 • Мнения: 5 720
Според мен не би трябвало да пускаш такава тема, преди да си сигурна каква е работата и да си говорила поне с персонала или управителя на мястото Rolling Eyes.  Не можем да разрушаваме бизнеса на всеки, който сме решили, че не ни е обслужил добре. Може да има логично обяснение, може и да няма - най-добре е първо към тях да се обърнеш,  както и към съответните органи, преди да поставяш хората в такава ситуация.
Защото този форум има свойството да бълва кал  и слухове, и то напълно безнаказано.  В тази лаборатория някой си изхранва семейството. Този 'персонал' не е неодушевен,работят имат фамилии -  и вместо да идваш тук да мрънкаш и да нанасяш неясно какви вреди, по-добре изчисти казуса лично  от "ами мисля, че еди какво си видях/не видях", и ако е чак такова общественовредно такова място, тогава бий камбаната.


И изобщо тези жалващи се теми срещу конкретни магазини, заведения, които зачестиха  и т.н ми се струват адски  некоректни и би трябвало да се променят правилата на форума. Аз мога да реша да пусна тема срещу някой магазин и да твърдя, че съм видяла еди какво си, или че еди къде си са ме обслужили еди как си без да съм стъпвала там. Да се натрупат 50 страници 'а аз пък..." с разни историйки, а горките хора да не могат и да обяснят, че нямат сестра и да потъват ли потъват, защото на някой не са му симпатични.
Това не е нормално.

Нищо лично.

Общи условия

Активация на акаунт