Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 95
Здр.
Както се разбира имам проблем в хромозомите.От направения кариотип преди 3 месеца стана ясно,че имам т.нар.Балансирана реципрочна транслокацияПредполагам,че много малко хора ще разберат за какво говоря,защото това е и много рядко срещано явление,но ето че отново съм"късметлийката"да го имам точно аз!!!
Минавам през дълъг и мачителен път и се борих доста за да имам дете,но уви неуспешно.Дълго време търсихме проблема,направихме какви ли не изследвания и чак след година ходене по маките и 3 спонтанни аборта открихме причината,а тя е иманно това.Генетикът ми каза,че няма смисъл да правя повече нищо като изследвания зщото това си е доста сериозен проблем и на 100% причината за неуспешните ми опити...Sad
Това не се лекува и не се поправя с нищо то си остава така до живот.
Общо взето ганетика каза,да не се отказвам понеже въпреки това пак имам някакъв шанс-може да стане,а може и никога да не стане.Колкото варианти има да стане толкова има и да не стане.Зависи какво ще се падне в дадения момент на оплождане.
Моля ви ако случайно някой прочете и има този проблем нека пише и сподели опита си...Имам чувството,че само аз съм такава,чувствам се странно и немога да спра да се самосъжалявам и самообвинявам-макар и да знам,че за това никой не може да бъде виновен.Това се случва или наследствено или самопредобито,но е най-големия ми кошмар в целия ми живот,защото до сега всички проблеми рано или късно са можели да се оправят,но за това оправия няма.Трябва да имам голям късмет и вяра в Бога за дамога един ден да съм като нормалните хора и да намеря смисала в живота си

# 1
 • Мнения: 4
Здравей IVAKALI! Реших да ти пиша защото историята ти ме трогна.От четери години се опитваме с мъжа ми да имаме дете до сега неуспешно.Имам един аборт.Пиша ти просто за да ти дам кураж и да ти кажа че трябва да си много силна.Макар да знам че е много трудно.Не разбрах как така хем проблема не се лекувал хем вероятността да имаш дете е колкото и да нямаш.Излиза че все пак има някаква надежда.Надявам се да е така и да съм успяла да ти дам поне капчица надежда Simple Smile

# 2
 • Мнения: 95
Здр.
Ами как да ти обясня това е много сложно,това е моята генетика и няма как някой да ми я промени...Да шанса реално е 50 на 50%,а дали ще попадна в хубавите 50% никой незнае...Ако имам един ден късмет дай Боже ще имам дете,но нищо независи от мен,нито от който и да бил лекар поне  за това време,за по нататъшни години може и да се намери някакво решение и на това,но днес науката не е стигнала до там.
Ами при вас каде е проблема?Сигурно и вие сте правили някакви изследвания,намерихте ли причината?

# 3
 • Мнения: 4
Здравей отново.Сигурно лекарите са ти обяснили възможностите,но аз искам да ти кажа нещо което чух от известен лекар от клиника в София.Не знам дали мога да му спомена името.Та от него чух че вече правят такова инвитро при което отделят така да се каже лошите яйцеклетки които  са носители например на наследствена болест ако има такава в семейството и оплождат здрава.Не знам дали при теб би помогнало това, но си заслужава човек да се информира.А при мен откриха високи NK клетки Също и високи антитела TAT и MAT.От 4 месеца правя вливания интралипид, а този месец др Катя Тодорова, при която ходя ми назначи и имуновенин.Пропуснах да кажа че имам хашимото.Надявам се скоро да забременея и този път всичко да е наред.Иначе сигурно ще трябва и аз да правя генетични изследвания.До колкото разбрах ти си от Хасково аз също.Желая ти всичко най-хубаво и някой ден щастието да се усмихне и на нас.

# 4
 • Мнения: 95
Да виждам,че си от Хасково да не би да се познаваме.
Аз всъщност не съм от Хасково,но там работя и съм живяла половината си живот там.
В Хасково пък няма един генеколог даже с акъла си!Да знам за тези ин витро,но в моя случаи няма смисъл.Защото мисля че ако се падне правилната комбинация то ще е нормално или ще е като мен,което също е нормално,но един ден като мен ще има проблем когато иска да има деца,но това е много напред във времето(ако воабще се появи дете)дотогава нещата ще са съвсем други.Досега при мен винаги са се падали 2-ата грешни варианта и съм имала спонтани аборти заради което.Все се питам уж шанс 50/50 а така и веднъж не се олучи една от другите 2-е възможности!Сигурно играят и други неща роля за това-изнервена съм много вече и нещата стават все по-зле.Направо да ти кажа смисъл ненамирам вече в нищо!
На колко си ти?
Тези неща които ми изброи че ги имаш имат оправяне дазнаеш.
Когато аз незнаех за проблема си още и го търсих и не се намираше аз бяхотишла и при тази Конова толкоз популярната,тя също не ми помогна дори не се досети че кариотип не съм правила,а и дадах всички изследвания,а тя без  да знае причината ми изписала имуновенин,аспирин протект,фраксипарин и т.нат.,а аз нямам нито едно такова заболяване за да ми изпиши тези глупости.Много се бях филмирала тогава направо като се сетя и настръхвам.Аз нямам проблем със щитовидната,нито с хормоните и,нямам тази тромбофилия,а НК клетките ми бяха на границата,но не бяха повишени.Знаеш ли какво за мен този имуновенин е безсмислен и тези НК клетки също.В чужбина дори не ги изследват.За мен това са пълни глупости,немогат да намерят друга причина и започват вече да си ги насосват!Този имуновенин няма доказано действие и до ден днешен.Посъветвах се с много лекари и всички ми казаха,че няма смисъл да се наливам с такива неща,още повече че нямам и такъв проблем.Последно ми каза доцент от Майчин Дом София,че няма смисъл да правя нищо воабще,нито да ходя по доктори,това което го имам аз не се лекува(естествено)и е достатъчна и то много сериозна причина за спонтанните ми аборти,каза ми да не се отказвам,но от тук нататък си е Божа работа ето това ми каза и да ти кажа това ме успокои в известен смисъл защото знам,че съм направила всичко за да разбера каде е проблема и ето разбрах след почти 2 години лутане!
Но от както допрях до този проблем целия ми живот се обърка,всико върви наопаки и се чувствам много сама дори и в този момент...
За този имуновенин не искам да те обърквам дазнаеш това просто е моето лично мнение и това е не се влияй от мен,но едно знай от мен:Ако е писано нещо да стане ще стане със или без имуновенин,понякога нестава каквито и старания да полагаш и каквото и да пиеш или слагаш и да внимаваш и т.нат.А понякога става когато и неискаш воабще да стане...!

# 5
 • Мнения: 4
Най-много ме боли като си помисля, че някои успяват с такава лекота без да го искат, а ние минаваме през толкова мъки и накрая за съжаление без резултат.Съгласна съм, всичко е божа работа.Може би и заради това след 3 години мъка и една неуспешна инсеминация успях да забременея на следващия месец по естествен начин.За жалост завърши с аборт.Знам как се чувстваш сам в целия свят имаш чувство че всички те гледат със съжаление,че си различна.А това че за две години си открила проблема си е постижение.За имуновенина и аз не знам,но на този етап друго не ми предлагат.като чета много жени успяват с него,а нали знаеш надеждата умира последна.Искрено се надявам мъжа ти да те подкрепя в този труден момент от живота ти.Аз съм на 29 а ти.

# 6
 • Мнения: 64
Ivakali, недей така с лека ръка да даваш квалификации на лекарства и  лечения.Това,че на теб терапията на доц.Конова не е помогнала,не означава,че имуновенина е безсмислен.Вярвай си в каквото искаш,но тук четат много хора,не обърквай и другите. Всеки търси проблема при себе си и имунологичните изследвания са част от пътя. доц.Конова ги изписва тези неща ,защото само могат да помогнат за случаи на спонтанни аборти. Фраксипарина в ниски дози е за по-добър кръвопоток към ембриона. А НК клетките не са за подценяване,особено в начална бременност. Запознах се с много хора,на които тази тепария е помогнала Peace Но шанса е 70% все пак,винаги може да изникне и нещо друго,както е станало при теб. Ти изобщо приложи ли терапията или не? Не може да отричаш нещо ,което не си пробвала! Като че ли имам спомени,че и с фраксипарин не искаше да се бодеш.Човек,който иска да направи всичко възможно не разсъждава като теб да отхвърля постоянно всичко.а за лекарите от Майчин дом са ми ясни теориите им,но те са гинеколози,не имонолози Naughty
Вавилон,късмет на теб и никакво отчайване! Решение на проблемите се намира Peace Не се озлобявайте срещу хората,които успяват или са успяли!

# 7
 • Мнения: 95
Алинка знаеш ли как ме ядоса!
Не си спомням да съм ти писала някога и незнам защо ми ги пишеш тези неща?!
Аз не пиша в тема за НК клетки,нито във тема за тромбофилия и т.нат.че да обърквам някой.Тази тема съм я направила отдавна и за това време никой не е писал и не мисля,че обърквам някой,нито пък,че иксам и мога да объркам някой.Ако си прочела добре аз бях писала,че неискам да обърквам с това,а не съм писала:"Хора не си вливайте имуновенин или не си бийте фраксипараин"нали така???
Май мисля че ти можеш по-скоро да объркаш някой как можеш да кежеш,че в Майчин Дом били само генеколози що за глупост е това.Ти ходила ли си там?Там са проф.Кременски,доц.Алексей Савов,а и Майчин Дом работи с Александровска кадето пък са имунолози.
Знаеш ли спирам да пиша няма смисъл и кой пък се е озлобил срещу хората които са успели да имат деца?!Вавилон ли визираш та тя си казва истината,че има жени които си хвърлят децата по кошовете та таво да не го подкрепяш?!
А в на Господ работата никой не се бърка естествено.
Аз казвам,че на един човек ако му е писано да се роди и да живее ще стане,а постъпките на някой майки са отделно нещо.
Не не няма смисъл да пиша невиждам да съм направила нещо лошо,много мразя някой да ме обвинява без причина още повече,човек който не познавам и незнам нищо за него,нито какво е правил,нито каде е ходил,нито пък ти знаеш аз какво съм направила,нито каде и при кой съм била.
А за Конова може а е помогнала на много хора,а дали е било просто случайност или не това никой не може да каже защото знам някой истории.Аз лично(подчертавам)не я одобрявам,тя може да помогне на хора които тя си поиска,за мен не е добър имонолог щом предписва неща на чоек,за който не знае каде е проблема и дори не се опитва истински да разбере каде може да бъде и също така за мен лекар не може да бъде човек който като му звъниш и се опитваш по всякакъв начин да се свържеш с него и да пишеш писма по имейла му просто за да питаш-Защо?Тя да не отговаря.Отиваш плащаш тя ти праща там някаква терапия неизяснена воабще по никакъв начин и край оправяй се,та дори и в последстие да си откриеш проблема и тази терапия какво?!!!Неговоря за хора които имат причина да я направят,говоря за себе си.А терапията на Конова е една и съща за всеки човек без значение какъв проблем има.
Незнам през какво си минала ти,но прави каквото ти мислиш за добре и моляте не спори с мен,защото е супре безсмислено ти си ти,аз съм си аз оделни случаи сме.
Между другото не съм единствената в този форум,която да е на това мнение.Това все пак е форум и място за мнения-неможе тук всички да мислят еднакво и да са еднакви,то ако беше така това нямаше да е ФОРУМ.

# 8
 • Мнения: 55
И на мен днес ми казаха това. Още не мога да се осъзная. Можете ли да ми кажете подробности? Какъв е процентът да мога да имам здраво дете?
Вавилон, моля те, кажи ми името на този лекар, който прави инвитрото в София със здравата яйцеклетка?
Моля ви, каквато и информация да имате, моля ви да я споделите!

# 9
 • Мнения: 95
Сара успокой се и кажи какво по-точно ти казаха?Аз неразбрах.Какъв е проблемът,който имаш?
Вавилон някои лекари като Стаменов подкрепят това с ин витрото,но например професора Кременски напълно не е съгласен с това,според него няма смисъл да се прави ин витро,още повече ако забременяваш без проблем.
Това и аз съм го чувала,но май не е на 100%,че пак няма да стане спонтанно.

# 10
 • Мнения: 547
здравейте  Hug
ivakali, пиша и тук, за да сме полезни на други с хромозомни транслокации. Имам балансирана реципрочна - открихме я след 3-тия аборт. Имам 4. На петия път бяхме улучили едната печеливша комбинация - резултатът - син с кариотип като моя. След консултация с няколко генетика (проф. Кременски, доц. Георгиева и генетичката на Стаменов) мога да кажа, че пътищата са два. Единият - опити до дупка. Може да стане, може и да не стане (при мен се получи). Другият - инвитро с прединплатационна диагностика. Аз се бях насочила към това, но за съжаление е скъпичко. Искаха ми 5 хиляди за инвитрото + 1500 за диагностиката. Самата диагностика представлява подбор на оплодените яйцеклетки. Изследват се преди да се вкарат обратно. И тук - може да стане, може и да не стане.
Искам да кажа, че това не е болест, това е особеност на ДНК-то  Peace Няма как да се лекува, няма как да се повлияе на организма да се раздели правилно хромозомата. Единственото, което е нужно е надежда, че следващия път ще е успешния  Peace Обикновено, когато има грешка в ДНК-то организма много рано разбира, че няма да се получи здрав плод и го изхвърля. Абортите обикновено стават в ранна седмица (при мен 7-8). При такава диагноза има риск от аномалии на плода и затова се прави задължителна амниоцентеза.
Искам да кажа на всички с тази диагноза, че пътя е един - здрава психическа мобилизация и опити до дупка  Peace

# 11
 • Мнения: 4
Sara,лекарят наистина е Стаменов, но за да не давам грешна информация по-добре да се консултираш с него.Той би ти обяснил дали в твоя случай ще има резултат този вид инвитро.Аз само бях гледала негово интервю то темата мисля, че и в сайта на клиниката го обясняваше.Желая ти успех!

# 12
 • Мнения: 55
Балансиран женски кариотип с транслокация на дългите рамене - хромозомите са 14 и 21.
От лабораторията ще ми обяснят по-подробно утре. Какъв е процентът за драво бебче, знаете ли, момичета? И ако се роди здравичко, ще има ли и то балансираната транслокация?
Стаменов в коя клиника се намира? Защото ми казаха, че не се прави в България...
Благодаря на всички за отговорите  bouquet

# 13
 • Мнения: 55
Даже не знам дали е реципрочна или Робертсонова... Не е написано в изследването Sad

# 14
 • Мнения: 95
Сара нали си наисала балансиран с транслокация можеби става ?-с за същото,като нашето-има много малко хора с това нещо(от 500 човека 1).Какво да ти кажа Пеиота каза достатъчно за този проблем.
Пеиота ти си на Яжка дъщерята и аз ти се възхищавам за търпението и смелоста,но до колкото знам май теб те бяха одобрили по фонда за ин витро!
Незнам дали ще стане с ин витро при нас,но ние не можем да си го позволим наистина,просто нямаме възможност,мъжа ми няма добра работа и така няма как:(.Малко се стреснах като казваш,че може и да не стане...Аз знам,че може и да не стане никога,но немога да го приема това и никога няма да мога,вигани ще ме боли цял живот ако остана без дете,дано не стигна до там за да разбера как времето лекува,разбираш какво имам предвид:(.Много се радвам,че при теб се е получило,защото това дава и надежда на нас останалите.
За неспирните опити предполагам,че го казваш имайки предвид-да се пробва човек докато може и докато е млад,но понякога се случват неща които те забавят,а страха от това си го има винаги и е отделно.Това е трудно е много и много мъчително направо човек се съсипва в чакане и стрес...
Сара не бързай да изпадаш в паника като мен когато разбрах преди няколко месеца.Да плашещо е много и е много сериозна причина,но и да се вайкаш о да плачеш няма смисъл така или иначе не можеш да промениш това,нито пък може друг да ти го промени.Тук нещата вече са на късмет,няма смисъл човек да се тревожи за съдбата си и за бъдещето си,макар че това го казвам аз притесненото момиче,но нормално това е човешко чувство неизбежно и все пак не мисли най-лошото всеки носи надежда в себеси малко или много и за всеки може да има шанс,та дори и някой да каже:Край откажи се,ти никога няма да имаш дете,дори и за тези хора има шанс

Общи условия

Активация на акаунт