Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 16
Никой не може да ме убеди, че не се променят. Лошо няма, ако успеят да запазят същото отношение към познати и приятели. Но наблюденията ми са точно обратни. Започват да се правят, че не те виждат, "забравят" телефнният ти номер, рождените дни. Оглупяват ли? Не знаят ли, че животът може за секунди да преобърне всичко? Парите ли дават тази самонадеяност и надменност? Не че не знам отговора, но искам да прочета и вашите. Не им завиждам. Аз имам малко по-различно виждане, защото съм преживяла неща, дето не на всеки се случват. Но е много обидно.

# 1
 • Мнения: 4 966
Е, щом ти прави впечатление, че са позабогатели, а не /например/, че са започнали да работят повече и им е намаляло свободното време...
Всъщност, за теб също не би трябвало да има значение финансовото им състояние, щом са ти близки и са добре, но изглежда на самата теб ти влияе. Малко като надничане в чуждото канче ми идва, та и на тях може така да им изглежда.
Отношенията между близки хора не би следвало да се влияят от финансовото състояние. Но пък не всеки човек е свободен за дълги телефонни разговори или за безсмислено общуване, ако има цели и ги гони. В случая може да имат точно финансови цели и наистина да са "оглупяли" за странични неща извън семейството им. Има една реклама, която дори не знам какво рекламира, но в нея споменават нещо от типа на /далеч съм от точния цитат/: за някои успехът е безсънни нощи, а богатството е работа до късно...
Пък и нещата не винаги са каквито изглеждат - може да си имат и други проблеми, заради които да не им е точно до твоя рожден ден.
Не бих се обидила на наистина близък човек, че ми се обажда рядко или не ми е звъннал за някой празник. Ако ми е близък, това е в сърцето, а не в телефона /и моите най-близки приятелки знаят, че почти всяка година забравям рождените им дни, но пък и знаят, че винаги могат да разчитат на мен/. И бих се радвала страшно много на близки, които са подобрили състоянието си.

# 2
 • Мнения: 9 990
Станаха по-целеустремени и знаещи какво искат, защото вече можеха да го реализират.И аз им се радвам.

# 3
 • Мнения: 96
Имам много близък роднина, който отдавна е фабрикант милионер. Отношенията му с другите хора не се промениха. Напротив, помогнал е на много хора, и продължава да помага.
Имам съседка пък, която след като получи наследство от родителите си в размер на 6000лв., и с тях си пообзаведе апартамента и си купи старичка кола, така си вирна носа, че ти е бедна фантазията Joy Та хора всякакви. Ти не се коси много.

# 4
 • Мнения: 9 990
ох...6000...я да уточним що значи да позабогатееш?Еднократна малка сума ли, дет не ти променя живота ама хич, или регулярни високи  постъпления? Grinning
Все пак не съседките гледаме, а приятелите май... Thinking

# 5
 • Мнения: 4 916
Има всякакви хора - и такива, които се променят след като захлебят малко, и такива, които започват да им гледат в паничките и да анализират всяко тяхно действие и да ги одумват. Човещинка, какво да се прави.

# 6
 • Мнения: 10 378
E, как, чорбаджия - изедник.  Естествено, че се променят.  Вече основната им грижа не е да си платят парното и да напълнят хладилника, а много други. 

# 7
 • Мнения: 16
О, не 6000, става въпрос за доста по-голямо замогване. Да, хората са различни. На мен ми прави впечатление, защото са доста близки. Ок, аз не съм против това да имат, а искам да си бъдат пак Хора, не като съседката. Свалям шапка на такива, които съумеят да запазят отношенията си.

# 8
 • Мнения: 9 990
Треще, онези другите цели правят ли един човек изедник непременно?Радвам се много на хора, успели да прескочат тези пусти сметки за парно и имат Други Цели.

# 9
 • Мнения: 4 966
... искам да си бъдат пак Хора, не като съседката. ...

Какво влагаш в това?
Защото единственото, което спомена, беше за намалелите телефонни обаждания и забравения рожден ден. Това може да се случи а всеки, когато е достатъчно ангажиран.
Между другото, споменавала съм във форума, че миналата година забравих собствения си рожден ден /точно от ангажименти/.

Пък и хората може да се опитват да си наваксат изпуснатото през изминалите години.

# 10
 • София
 • Мнения: 3 094
azaf, не се прави, че недоумяваш - има се предвид бруталната парвенющина, онова, което е накарало един голям българин да изока: "Пази, Боже, сляпо да прогледа!" За съжаление и аз познавам такива бивши цървулани, които се опитват да се преобразят скоростно на наследствени аристократи! Ми, нЕма такъв смЕх, казвам ти!

# 11
 • Мнения: 10 378
Хич не ми се вярва преди това да са били едни такива културни, свестни хора, пък видиш ли, парите толкова да са ги променили. 

# 12
 • Мнения: 9 990
а, ама може, да.Аз не познавам цървулани просто, че да им гледам сеира отпосле.Т.е. "цтрвуланите" никога не са привличали вниманието ми, че да направя разлика после в поведението им, особено пък спрямо мен-та ние сме в Никакви взаимоотношения=не ме вълнува какви са били и какви са станали.

# 13
 • София
 • Мнения: 3 094
а, ама може, да.Аз не познавам цървулани просто, че да им гледам сеира отпосле.Т.е. "цтрвуланите" никога не са привличали вниманието ми, че да направя разлика после в поведението им, особено пък спрямо мен-та ние сме в Никакви взаимоотношения=не ме вълнува какви са били и какви са станали.

Освен ако някой не я направи част от семейството ти... например синът ти!  Mr. Green Плюй, плюй в пазвата, че се не знае....

# 14
 • Мнения: 4 916
Пак стигаме до там, че парите са средство за постигане на целите. Ако целта на някоя е била да се изкара аристократка, парите просто са й помогнали за това, а не че са я развалили именно те.

Общи условия

Активация на акаунт