Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 окт. 2011, 12:25 ч.

Помогнете със съвет за проблем с комин

 • 5 849
 • 16
 •   1
Отговори
 • Karlovo
 • Мнения: 490
Моля за съвет за следния проблем - ние сме на първия етаж и се отопляваме с камина, но всеки път когато я запалим след около 30 минути на четвъртия етаж започва да пуши за кратко ,но достатъчно ,за да се задими стаята. Там сега има бебе на 3 месеца и апартамента е след основен ремонт.Изчистихме комина с топка и четка ,аз изчистих и кюнците в апартамента ,но проблема не се решава. Момчето на четвъртия етаж е запечатало отвора за кюнеца, но избива някъде в стената (те се отопляват с климатици ) . Какво можем да направим, за да спре да пуши в тях ? На другите два етажа няма пробив на дим .

# 1
 • хасково
 • Мнения: 288
Ние сме на 5 етаж и правим ремонт сега.Казаха ни че комина преди е пушел.Като го разкъртихме от мазилката,вътре се отвориха огромни дупки между тухлите,от които дима си излиза спокойно през мазилката.Изолирахме го със замазка за камини,издържаща до 1200 градуса.Ще видим какъв е резултатът тази зима,когато от долу запалят печките.Така че мисля,че у тях е проблема.Някъде има дупки под замазката на комина.

# 2
 • Мнения: 10 583
Вие не може да направите нищо от първия етаж. Същият проблем имахме у дома, с тази разлика, че къщата е еднофамилна. Пушеше, понякога за не много кратко, от стената, даже от касата на вратата излизаше дим, опуши и един от контактите в близост до комина. Решението, след поредица от чистения на комина, смяна розетки и пр., беше да се изкърти стената, и по точно коминната част, от която излиза дима и да се иззида отново. Това реши проблемът, но начинанието е не много евтино, трудоемко, изисква време и последващ ремонт на помещението. Т.е. проблемът не е във вашата камина/печка или кюнци, розетки и пр., проблемът е на четвъртия етаж в недобре направения комин, в който със сигурност има отвори.

# 3
 • Karlovo
 • Мнения: 490
Той прави основен ремонт тази година и може при къртенето да е станало нещо.До сега не е имало проблеми,а ние само на дърва и въглища се топлим откакто е строен блока (1979г.) .Жилището е тухлен четириетажен блок .

# 4
 • Мнения: 10 583
Вероятно точно така е станало. Ако е къртил, е възможно да е засегнал комина и да са се получили пукнатини.

# 5
 • Мнения: X
komina e zidan s tuhla,a ne s kominni tela nali

# 6
 • Мнения: 241
Опитайте да сложите "дяволче" на комина. Така ще подобрите "тегленето"  когато си палите камината, и комина е студен.
Ако съседа Ви успее да намери дупката, може да шприцва в нея термо-силикон, без да кърти и разбива.

# 7
 • Karlovo
 • Мнения: 490
maistor да с тухли е зидан .
БориславМ какво представлява това "дяволче"?

# 8
 • Мнения: 241
Виж "шапка за комин". "Дяволче" казват на тези, които се въртят като ветропоказател. Те осигуряват по-голяма тяга, ако има вятър.

# 9
 • Мнения: 1 014
Аз писах и в другата тема, но да пиша и тук. Същият проблем се появи при нас тази есен, на 1-ви и втори етаж палят камини, на всички останали пуши. При нас коминът е горял предната пролет мисля, аз не съм била свидетел. Не знам дали това може да е причината, печки се палят от години, но чак сега започна обгазяването. Ние също сме след основен ремонт, който започнахме след появяването на проблема с пушека и първото, което направиха майсторите, беше да изкъртят до здраво и за измажат с мазилка за камини. Две седмици всичко беше наред, през това време се палеха печките, нямаше пушек и майсторите сложиха паркета. Сега отново почна да пуши. Почвам да си мисля, че този дим си намира път през пукнатини в панела и колкото и да замазваме, няма да може да го решим. В момента мирише  откъм хола, стената е панел, коминът е залепен на нея но, е в трапезарията... Сега мислим да сложим на покрива на комина такова "дяволче" моля се да помогне. Не искам да влизам в конфликт със съседите, но и не искам да се тровим с пушек.
На последно място, ако не може да се реши проблема мисля да се обърна към общината.

# 10
 • Мнения: 0
Каширане на стената с алуминиево готварско фолио е едно от решенията.

# 11
 • Мнения: 58
Ние също се отопляваме с котел от 5 години. За пръв път тази зима започна да пуши- викахме коминочистачи, фирми, съветници. Оказа се, че съсед от по- горен етаж си е свързал неправилно аспиратора в комина. Когато аспиратора е включен се образува някакъв въздушен слой и дима се връща обратно. Много е неприятно за всички, а на нас ни предстоят и разправии с въпросният съсед.

# 12
 • Мнения: 1 014
За това със фолиото не знаех, но то така или иначе вече не мирише от самия комин, а долу където е паркета. Мисля си, че ние като измазахме коминните тела - мажем от тавана до пода, а в самата плоча , която е между нас и съседа от долния етаж, както и в тази между нас и горния етаж, също преминават коминни тела, и там няма как да се измажат. Ако коминните тела в тази си част имат пукнатини, и в панела със сигурност също има, то пушекът от където намери пролука от там избива.
Мисля, че причината не е включен аспиратор към комина, защото комина е в диагоналния ъгъл на тръбите за вода и до там са около 5 метра. Едва ли някой е включил там аспиратор, но утре ще попитам съседите.

# 13
 • Мнения: 360
При нас се получи същата ситуация. Октомври месец някой от милите съседи реши да си почисти комина, но като го запали. Ние сме на 7-мия етаж, при нас се отвориха цепнатини в мазилката около 3-4 мм, и такъв дим излизаше, просто не е истина. Бебето беше на 2 месеца, извадих късмет, че не го бях оставила в стаята на затворена врата и включен бебефон. Като погледнах надолу през прозореца от единия апартамент излизаха облаци дим. Бяхме се опушили целия блок, горе на тавана комина е горял като факла и мъжете го гасиха с оцет. И ние бяхме след ремонт, отопляваме се на климатици. Тъкмо беше хванал студ, стояхме близо 2 седмици с отворени прозорци, че миризмата беше страшна. Правихме някакъв козметичен ремонт, но проблема си е тук. Цепнатините са отворени отвътре, като пусна абсорбатора и нямам отворен прозорец, почва да дърпа пушек от комина, миналата година това го нямаше. Просто е ужасно на никой не му пука и не си признава. Не ми се мисли, какво щеше да стане ако бях оставила бебето в стаята. Поста стана дълъг, но пак се ядосвам като се сетя.

# 14
 • Мнения: 1 014
Като ти прочетох поста и настръхнах. Наистина си имала късмет. Аз също съм убедена, че комина е горял след нечие умишлено действие, макар и никой да не го признава...

Общи условия

Активация на акаунт