Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 окт. 2011, 14:37 ч.

Каква печка на газ и ток?

  • 4 047
  • 17
  •   1
Отговори
  • у нас
  • Мнения: 409
Моля за мнения за комбинирана печка на газ и ток.Каква е сигурността при тези печки, чудя се какви фукции трябва да има фурната и мирише ли на газ в кухнята. Нямам прозорец в кухнята това проблем ли е?И въобще споделете каквово ви е мнението и препоръките,аз съм се насочила към Индезит.

# 1
  • София
  • Мнения: 16 610
Нашата печка е Индезит. Достатъчно сигурна е и не мирише на газ. Освен това газовата бутилка ни е нова.
Фурната е на ток. Гледай да има вентилатор - по-бързо пече.

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 145
Добре де ,като е на газ печката трябва да се купи отделно газова бутилка за да може да се ползва ? И освен това няма ли опасност да стане нещо .......

# 3
  • у нас
  • Мнения: 409
И аз си мислех същото,вече се навивам за стъклокерамичен плот или да си оправя двата котлона на изпитаната ми 13годишна печка силтал Simple Smile

# 4
  • Мнения: 27
Горение ,но да не е с керамичен плот, аз съм много доволна имам такава има инфрачервен лъч или незная как точно се казва-  запича месо и др. много е готина екстричката и вентилатор има.

# 5
  • Мнения: 3 129
За да ползваш фурна  на газ задължително е да имаш отворен прозорец в помещението.Пише го в инструкцията за безопастност.Ако няма такава възможност ще се наложи да се насочиш към ел фурна.Газовата фурна изисква специални съдове за готвене и самото готвене е по-особено.Ако ползваш бутилка аз не знам дали още ги пълнят.Мисля че е забранено .Само заводско пълнене и с пломба.Става със замяна празна за пълна.При не фабричното пълнене имаше случай на препълване (на вън е студено и газта се е ''свила'') като я вкарате в топлата стая се разширява и ако коичеството е по-голямо и не съобразено със стандарта става опасно. newsm78
Ще те посъветвам да търсиш котлони с повече степени.Има едни съвсем малки (слаби) незаменими са за разни сосове по-гъсти,а има други с по няколко кръга газ(не един както е обикновено а са няколко един в друг и горят едновременно)те са много удобни за китайско например.
Мисля че всичко,което се продава е със защите и ел запалка.На газ не може да се готви в какъв да е съд.Прегледай с какво разполагаш и отдели неподходящите!
Успех в избора!

# 6
  • София
  • Мнения: 1 066
За да ползваш фурна  на газ задължително е да имаш отворен прозорец в помещението
Това 100% ли е сигурно Shocked, защото имам спомен от малка, че майка ми никога не е отваряла прозореца като ползваше газовата ни фурна. То и нямаше как при -20 градуса например. Не знам дали има значение централна газификация ли е или от бутилка newsm78

# 7
  • Мнения: 3 129
Да сигурна съм.Много исках да съм  НАПЪЛНО независима от непостоянния ток,но не ми се получи.Обясниха ми,че при работа фурната изчетпвала кислорода от стаята и си е опасно.
Най-редовно таман забъркам кекс или разточа баница и ми ''дръпнат шалтера'' та и труда и продуктите ми отиват на вятъра  #Cussing out #2gunfire.Ама не ми стиска да си правя експерименти на своя глава и дете гледам.Не става.
Преди време с камина на газ имаше смъртен случай.Човека се прибрал уморен легнал пред ТВ и заспал....завинаги.Газовата камина била причината.

# 8
  • София
  • Мнения: 697
в кухнята на майка ми няма прозорец, понеже е преходна, цялата печка е на газ, с изключение на грила, старата печка също беше на газ, отгледана съм с манджи сготвени на газова печка, баща ми казва, че ако всичко е монтирано правилно, и се използва правилно няма нищо старшно, а и не вярвам някой да готви и над печката му да няма абсорбатор за парите, които излизат при готвене, печене и т.н.  newsm78

# 9
  • Мнения: 3 129
в кухнята на майка ми няма прозорец, понеже е преходна, цялата печка е на газ, с изключение на грила, старата печка също беше на газ, отгледана съм с манджи сготвени на газова печка, баща ми казва, че ако всичко е монтирано правилно, и се използва правилно няма нищо старшно, а и не вярвам някой да готви и над печката му да няма абсорбатор за парите, които излизат при готвене, печене и т.н.  newsm78
Не знам как да коментирам поста ти.Аз твърдя ,че съм обиколила не един и два магазина  с все съвременни уреди и основно изискване на производителя е да има постоянен източник на кислород докато газовата фурна работи.Как ще се лъже за такова нещо ?!Не се ли усъмняваш ,че за да го изисква самия производител може би има причина?!Вярно,че по стар български маниер някой от нас газим по упътванията вместо да ги четем.Разбира се ,че на своя глава всеки може да прави каквото си реши и си носи последствията.
Сещам се за случай на изгорена пералня,защото домакинята прочела във форум някакъв че можело да сложи веро вместо прах за пране  Shocked  ooooh!Колкото и дебелашка да е била шегата щетите са били само материални.Тук обаче залогът е по-висок.Но всеки решава сам дали да чете упътването или да си изтрие.....с него.
Предполагам,че всяка съвременна кухня ИМА абсорбатор ,който отвежда парата и миризмата от готвенето,но това как според теб решава проблема с изчерпването на кислорода?Един такъв газ без цвят и миризма ,който подържа горенето и който между другото ни е нужен за да дишаме.Не разбирам защо набъркваш миризмата на манджа с недостига на кислород.Говорим за напълно различни неща.

# 10
  • София
  • Мнения: 697
явно нещо не си разбрала правилно поста ми, напълно съм съгласна с теб, просто написах, че има хора, които използват газова печка в помещение където няма прозорци "и да чукна на дърво" няма проблеми от тази гледна точка ... всеки сам решава и преценява рисковете за себе си това е  Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 16 610
При смесените печки само два котлона са на газ, останалото /вкл.фурната/ е на ток.
Но пак трябва да има прозорец май.

# 12
  • Мнения: 54
Ползвала съм и на газ, и на ток, но поотделно. Не съм имала нужда от по-различни съдове и тави, и не съм забелязала разлика в печенето. Казват, че когато котлоните са на газ, тиганите се загряват от всички страни, и става по-равномерно и бързо. Аз не съм имала проблем с готвене на затворен прозорец, като се има предвид, че е имало тежки зими. Бутилките ги пълнят в бензиностанциите все още. В момента, печката ни е електрическа, но не бих се поколебала на смесена.

# 13
  • Мнения: 3 129
Не виждкак би могла да се ползва йена с газ ,но опитайте пък споделете ако никой не пострадал ще се посмеем.Покритието на някои тави и тигани не позволява да се ползват с газ но те производителите какво ли разбират .При някои тенджери също не се получава,защото загарят,но който не пита пати .При всички случаи трупа опит  Wink.
Ето още споделен  полезен опит:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/63486-%D0%93%D0%B0%D0 … D0%BD%D0%B0.-Info.

# 14
  • край голямата локва
  • Мнения: 562
Досега винаги съм готвила на газ. Последната ми печка бе комбинирана с един ел и три газови котлона. Просто идеална с трите си размера на котлоните. Този на ток ползвах само докато си чакам бутилката и за печене на чушки. Laughing Само че фурната си бе на ток, честно казано от газова фурна бих се въздържала. Бутилка ми я доставяха от фирмата, пломбирана, като свърши просто ми носят друга и си вземат празната.
Сега ми се налага да готвя на керамичен плот и ми е наистина много трудно. Така че аз определено съм за комбинирана.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт