Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
Привет,

Имам друга регистация, от която не искам да пиша, понеже имам познати, които ми я знаят и биха могли да проследят публикацията, а не искам.  Cry

Накратко историята ми:

От около месец излизам с едно момче, всичко беше много хубаво, докато от една седмица телефонът му се "разболя" и спря да работи, а контактите ни се ограничаваха спорадично по Скайп. 

Иии днес ми беше сервирано: "Не съм готов за сериозна връзка, не се чувствам добре. За мен си специален човек и бих желал да се виждаме като приятели, но ако не го приемеш- ще го разбера".

Можете да си представите как се почувствах.  Cry Естествено- не го показах и омаловажих нещата, коментирайки, че просто сме излизали необвързващо /така и беше- никога не съм го притискала или сме говорили по темата/.

Малка подробност е, че преди няколко месеца и излезнал от 5 годишна връзка много наранен и е стигнал до антидепресанти дори. Мацката му е казала, че излиза от няколко месеца с друг мъж и отива да живее при него.

Та въпросът ми е, какво точно влагат мъжете в това- "Не съм готов за сериозна връзка"?

Още не съм се наживял?

Съжалявам за темата, нека администратор да я изтрие, ако прецени...просто действам в състояние на афект.

# 1
 • Мнения: 741
Точно в твоят случай думите му най-малко означават "Не съм се наживял".
Ти сама го казваш - наранен е. Просто има нужда от време, да излекува раните си. И най-хубавото е, че съвсем откровено ти казва, че държи на теб и твоето приятелство. Това дава шанс за една бъдеща връзка, но наистина - след време.
А за да го разбереш най-добре - просто се постави на негово място - постави се в същите  обстоятелства - петгодишна връзка, предполагам с доста силни чувства и планове за бъдеще... След което е последвало предателство от страна на вече бившата приятелка... Не се преживяват лесно тези неща...

# 2
 • Мнения: 0
Благодаря за отговора ти, вече се поуспокоих!  Hug

Да, така е, имал е сериозни планове, дори се е преместил в друг град, за да заживеят заедно, когато са му сервирали това.  Sick

Ще се опитам да продължим да се виждаме, пък каквото времето покаже.  Peace

# 3
 • Мнения: 983
Емпирично, това значи - не си падам по теб достатъчно.

Съжалявам, дано не съм права в случая!
 Blush Blush Blush

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 6 035
Има нужда от време.
И не е сигурен, че ти си Жената за него /казано по меко/.

# 5
 • Мнения: 741
Много заблуди има по отношение на чувствата на мъжете. Жените мислят, че само те могат да бъдат наранявани и да преживяват болезнено и дълго една раздяла или несподелена любов. Обаче който е виждал наранен и изоставен мъж, знае много добре как може да му се отрази раздялата, как може да страда...
Рядко мъж казва на жена: "Ти си специален човек за мен". Тези няколко думи подсказват всъщност толкова много неща, че само една жена с деликатна душевност може да усети това и да отвърне с топло, човешко отношение и нежност... А мъжът умее да цени това!

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 6 035
Жените мислят, че само те могат да бъдат наранявани и да преживяват болезнено и дълго една раздяла или несподелена любов. Обаче който е виждал наранен и изоставен мъж, знае много добре как може да му се отрази раздялата, как може да страда...


Не всички жени мислят така  Sunglasses Peace

Като цяло имаш право, по принцип. Може и обаче да е просто деликатен начин да се измъкне от връзка с жена, която не иска достатъчно ...
Да си специален за някой е едно, да иска да споделя живота си с теб - друго  Peace

# 7
 • Мнения: 741
Раничко е малко след такава болезнена раздяла да се появят толкова силни чувства към друга жена и увереност, че иска точно с нея да сподели живота си. Но при всички случаи иска точно тя да бъде до него, да му бъде приятел... А толкова често така се слага началото на една здрава връзка, а ако се получат нещата, защо не и брак?!

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 6 035
Бе не знам ... малко прекалено романтично и наивно ми звучи... може и да греша разбира се  Peace

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 851
Остави го намира известно време.
5-годишна връзка не е малко време. Още повече, че щом е сменил и града, явно е имал сериозни намерения към бившата си приятелка. И е бил наранен. Най-вероятно това, че не е готов за сериозна връзка е, че има нужда от време, за да преодолее раздялата, а не, че не се е наживял.
Вие сте излизали едва от месец. Нищо сериозно, предполагам.

Не загубвай контакт с него, щом ти е приятно. Но не го притискай. След време може би ще бъдете заедно.
Успех!

# 10
 • Sunshine state
 • Мнения: 4 193
Аз мисля,че просто не те харесва за партньорка и това е искал и да каже.Усетил е,че искаш нещо повече и за това го е казал.Не смятам,че времето би променило обстоятелствата.Сега да не ми се сърдиш,но мисля,че даже му е все тая дали ще си останете приятели или ще се отдръпнеш.
Просто няма какво да търсим под телето вол,думите си казват всичко.   Hug

# 11
 • Мнения: 1 444
Аз мисля,че просто не те харесва за партньорка и това е искал и да каже.Усетил е,че искаш нещо повече и за това го е казал.Не смятам,че времето би променило обстоятелствата.Сега да не ми се сърдиш,но мисля,че даже му е все тая дали ще си останете приятели или ще се отдръпнеш.
Просто няма какво да търсим под телето вол,думите си казват всичко.   Hug

И моето мнение е същото

# 12
 • Мнения: 11 832
Цитат
За мен си специален човек и бих желал да се виждаме като приятели, но ако не го приемеш- ще го разбера".

Или разтълкувано:
"Готина си.Но не достатъчно.....можем да сме си приятелчета,а може и да се забравим....От теб зависи!"


Така го "чета " аз...

# 13
 • Мнения: 8 813
  А защо е нужен превод?
  Значи просто "Не съм готов за сериозна връзка". Не е ли ясно? "Ако очакваш връзката ни да е сериозна - не съм готов. Харесваш ми, можем да се виждаме, но не ти обещавам нищо."
   Не виждам нищо неясно.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 9 049
Аз пък (съдейки по житейския си опит) не вярвам, че човек, бил той мъж или жена, може да бъде готов или неготов за сериозна връзка. Вярвам че като срещнеш подходящия човек си готов на всичко за него. Ако човекът не е подходящ колкото и да си "готов" не се получава.

Общи условия

Активация на акаунт