Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 окт. 2011, 02:44 ч.

Такси в София

  • 919
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 277
Така, шофьорът не пусна брояча, отказа да ми издаде касова бележка и ми взе нереално висока сума. За съжаление успях да запиша само телефонния номер на таксито. Къде и на кого мога да сигнализирам и какви са опциите?

# 1
  • София
  • Мнения: 8 225
На телефонният номер, който си запазила. Ще те изслушат и ще ти кажат, че ще го накажат, ще те успокоят.
Реално няма да стане, освен ако не е от 1 определена компания. Само там шофьорите са на заплата и тр.  договор. Но са малко коли и не ми се вярва да е от тях, пазят се много.
Другите са на аренда или лизинг. Общото с таксиметровата фирма е само плащането всеки месец на такса ЦДП/радиостанцията/. Дори и да го накажат парично и да му поискат глобата към горната такса нищо няма да постигнат. Ще свали лепенките и ще отиде на друго място.

# 2
  • Мнения: 1 447
Откъде взе таксито? Те шофьорите (някои, не всички) само чакат да качат някой от извън София и започват с глупостите.

# 3
  • Мнения: 654
Щото в Бургас са много читави.
На една девойка от Прага и поискаха 200 лв от гара Бургас до летището,а самия самолетен билет струваше 98 евро.
НАП ще ти се зарадват много.

# 4
  • Мнения: 4 966
Принципно това се случва или със случайно спрени на улицата коли, или с фалшиви такива /стоят на определени места и след повикване на друга кола лъжат, че те са дошли на повикването/.
Най-лесно и чисто е да си извикаш такси по телефона /идват дори и на повикване от мобилния на улицата - т.е. не на адрес, а на конкретно място/. След повикване действат по-бързо, а и са под контрол.
Друго важно е, че зависи от фирмата - преди ден си правих равносметка между 2 фирми - в едната съм попадала на мургави мъже на средна възраст, които слушат чалга и пушат в колата, а броячите им въртят като луди; в другата всички коли се карат от млади и бели хора, не пушат в колата, слушат Радио 1 и за едно и също разстояние всички ми искат една и съща сума /т.е. и да има помпи, поне са си ги регулирали - т.е. има дисциплина  Mr. Green/.
Няма да споменавам кои са и какви са нито едните, нито другите.
Относно правенето на нещо - още със сядането в колата /понеже ползвам страшно често такси/ първото нещо е да погледна разрешителното /трябва задължително да седи на таблото/ и запомням имената на шофьора. Ако се наложи, така мога винаги да подам жалба. Peace

Общи условия

Активация на акаунт