Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
   Здравейте, съфорумници.
Бих желал да попитам дали някой се е лекувал в страна членка на ЕС чрез Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)? Интересува ме какви документи са необходими, каква е процедурата (бързо ли стават нещата, колко време отнема)?

 Благодаря предварително за отговорите

# 1
  • Мнения: 4 302
Уточни се точно какво ти е питането.
Най схематично има два начина да се лекуваш в чужбина и НЗОК да плати. Вариант едно, ако пририташ докато си на територията на чуждата страна и ти се окаже спешна помощ. Нужна ти е ЕЗОК.
Вариант две, ако се нуждаеш от лечение, което не се прилага в България. Подава се молба, която ако бъде одобрена от съответната комисия, държавата ще покрие лечението ти в чужбина.

# 2
  • Мнения: 2
На кратко историята е следната: на сина ми миналата година му беше открита арахноидна киста в главата . Направени са му 3 операции в България но не са му помогнали и търсим начин за лечение в чужбина. Разбрахме че трябва да се кандидатства за формуляр S 2 и да ни одобри комисия, но се опасяваме че ще ни откажат понеже докторът правил операциите е в комисията. Също така едно от изискванията е да бъде планово лечение ( с насрочени начало и край на лечението), ориентировъчна цена и че болницата в която ще го лекуват работи със здравната каса. Понеже не сме на ясно със ситуацията бихме желали някой, който е попадал в подобна ситуация да хвърли малко светлина по въпроса. Какви документи са необходими, как и от къде могат да се набавят? Има ли някаква пречка да се проведе лечението в чужбина ако комисията откаже да ни издаде формуляра?
 Благодаря за помощта

# 3
  • Мнения: 4 302
С пряк опит по темата не мога да ви помогна, може би е по добре да пуснете темата в Клюкарника или в Здравния подфорум.
Тук повечето потребители живеят в чужбина, респ. са осигурени там и едва ли имат нужния опит. Проучвайте много внимателно клиниките, към които се насочвате.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт