Разгледах темите и не намерих това, което ми трябва. Ако модераторите преценят, да ме насочат към друга тема.
Търся информация за добър общопрактикуващ лекар във Варна. Имам впечатления вече от няколко, но по една или друга причина не можахме да се установим при някого, а много бих искала.
Предишната ни лична лекарка ми обясни, че съм луда и ако искам ще ми изпише реланиум, защото отидох с оплаквания в сърдечната област. Лекар и мед. сестра се отнесоха грубо и непрофесионално. Бях с пълното съзнание, че неразположението ми може да е на психосоматична основа (натрупаха ми се много проблеми накуп), но обидното им отношение ми дойде в повече.
При новия личен лекар плащаме всеки път по 5 лв такса. При запитване защо такава сума, толкова било. Не че сме получили и някакъв документ срещу това. Мъжът ми не се чувства добре от няколко дни. Днес вече обезводнен и почти без никакви сили се вдигна и тръгна да го прегледат. Обадихме се по телефона (не вдига мобилния-никога-има само гласова поща) и казахме, че отиваме. Нямало да ни чака. Работното му време свършвало и да сме отивали където ни е удобно. Всеки срещу заплащане щял да прегледа мъжа ми и срещу още малко пари да му даде болничен. Закъсняхме с 5 минути-не ни изчака. След това отказаха да ни приемат в спешен кабинет (който се намира на немалко разстояние от болницата, в която е личния ни лекар), защото сме имали личен лекар, а той пък трябвало да има заместник...но той няма.
Смятам, че напълно основателно утре ще отида да подам жалба в ЗК, но и искам да съм готова с координатите на нормален личен лекар, който да се отнася отговорно към пациентите си. Не искам да се притеснявам дали мога да се обадя на личния, когато се чувствам зле и дали ще ме помисли за луда или китката му ще е на неподходящата страна и няма да му се занимава с нашето семейство. Или пък ще сметне, че и аз печеля по 5 лв от всеки, който ме заговори и мога да си позволя да плащам всеки път за частен преглед.