Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Виж заглавието.

Опции:

* Гласуването приключено: нд, 29 дек 2013, 13:06

 • Мнения: 75
Позволявам си да цитирам нещо от  раздел „Клюкарник”, което не успях да игнорирам и ми е интересно какво мислите по въпроса за съпругите, които не работят и нямат собствени приходи. По вашите ширини как се гледа на професия „домакиня” и какво е отношението на мъжете към неработещи съпруги.

Ето и въпросният цитат:

Цитат
Тук във форума има още един странен критерии - всички, които не работят - не работят - защото могат да си го позволят, разбираш ли ...
Как, Вили, чисто емоционално ли могат? Сиреч нямат задръжки да виснат на нечий врат?

# 1
 • Мнения: 4 302
По вашите ширини как се гледа на професия „домакиня” и какво е отношението на мъжете към неработещи съпруги.

Валят ги в катран и пера.

# 2
 • Мнения: 1 760
"Нашите ширини" и тези от Клюкарника няма как да бъдат сравнявани.

За мен всеки член на семейството е пълноценен- всеки има определена мисия  у дома.За съжаление  на жените в Бг по принцип се гледа като на прислужници на всички останали в къщата,дори тогава,когато работят и активно участват в плащането на сметките и грижите за децата.

Икономическата изгода не е критерий за уважение или близки отношения.

# 3
 • загубено
 • Мнения: 3 685
"Пълноценен член на семейството ли е домакинята?"

Не питаш сериозно,нали?

# 4
 • Мнения: 2 786
"Пълноценен член на семейството ли е домакинята?" - Ама защо се ограничаваме само с домакинята? Ами детето? Готованче такова, което с нищо не е заслужило храна и подслон и не допринася с нищо за семейния бюджет. Как не го е срам да виси на врата на родителите си?

Абе, хора, как не ви омръзна да пускате безумни теми?  ooooh!

# 5
 • Мнения: 3 932
Mда, теmи от клУкарника няmаm нерви, а и вреmе да чета  Sick, тук ще се обадя обаче.

Е ли е аджеба пълноценен член доmакинята  newsm78
Няmа начин - единственият пълноценен ''член'' в хетеросексуалното сеmейства е от mъжки пол!
А за да стане пълноценна и доmакинята (т.е., което от тук написаното подразбираm, че значи ''да прави кинти'') нужно е да бъде въведен ценоразпис на дейностите и услугите, развивани в къщи. Приmер - mиене чинии без съдоmиялна - 5 лв, със съдоmиялна - 2.50 лв, готвене - според сложността на изпълнението, пране - според степента на заmърсяване и т.н. За услугите - членски или не, предлагаm тарифа по споразуmение  Mr. Green

Това с отрочетата е друга работа - mоят син е абсолУтно пълноценен - изхвърля рециклажа срещу заплащане  Money

# 6
 • Мнения: 3 885
А съпругът на домакинята пълноценен член ли е? Mr. Green
Щото той освен да ходи на работа друго какво прави? Kато се върне къщата е оправена, децата оправени (някои от тях даже са си легнали), сготвено е, напазарувано.... и той ми бил член Laughing

# 7
 • Мнения: 75
Абе, хора, как не ви омръзна да пускате безумни теми?  ooooh!

Не си канена специално, може и да не се включваш. Благодаря.
И между другото, само аз съм зад компютъра, обръщай се към мен в ед. ч.


Не питаш сериозно,нали?

Нарочно заглавието е такова. Питам обаче съвсем сериозно какво ви е мнението за домакините и това, че нямат приходи.


Валят ги в катран и пера.

Това във Виена ли? Останах с впечатление, че си там.

# 8
 • Мнения: 2 786
Да беше написала в началото, че не те интересува моето мнение. Пък като гледам другите постове, и други не приемат темата насериозно.
Поне да беше написала твоето мнение по въпроса дали ако не работиш, си непълноценна част от семейството?  Rolling Eyes

Предполагам разбра, че отговорът на Рокси беше шеговит и че никой не валя в катран и пера жената за това, че не работи?  Joy

# 9
 • Мнения: 2 563
В САЩ да, пълноценен е. То и политиката тук е такава, че избутва жените да си стоят у дома.

Да гледаш деца у дома си е абсолютно пълен работен ден и не мисля, че майките, които си стоят у дома с малки деца мързелуват и нищо не правят.

Виж, да си седиш у дома да гладиш и чистиш докато децата са на училище ми се струва безполезно.

# 10
 • Мнения: 5 720
В Италия доколкото съм запозната 'домакиня' е естествено състояние на жената.
И то допреди 1-2 поколения, когато с една  мъжка заплата са гледали деца, строили са дом и т.н. икономическа реалност. Нашият квартал е от такъв тип, защото е на около 40-50 години,т.е точно е захванал едно поколение, в което доста жени са домакини, и които са били млади, когато са дошли. Като казвам доста, нямам съседка, която е над 60г. и която да е работила нещо. Така че общо взето традиционно домакинята не е нещо непознато или неразбрано, напротив, чудесно се вписва с образа на майката, който за италианците е свещен. До степен, че за съпругата и майката е нормално да се говори в 3л. ед.число, като за ' майката". Свекър ми например наричаше свекърва ми "ла мамма".  Освен това тя е и владетелка на всичко вкъщи. Например нормалният начин да се попита "Има ли хляб" е "Имаш ли хляб" ( или друго такова нещо, което е свързано със семейството, но се олицетворява с нея и нейната роля)
Домакините също така могат да се осигуряват и накрая получават пенсии. Има такива осигуровки, стига да не са проблем парите, може да се правят и допълнителни застраховки и т.н, накрая жената си получава не висока, но пенсия.
А дали е пълноценен член на семейството (си) това смятам, че е много лично дефинирано, за обществото определено не е проблем.
Др е в-са, че времената доста са се променили, но това си го знаем

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 21:56 от 10 c's

# 11
 • Мнения: 2 494
Не.

# 12
 • Мнения: 1 087
Лятото бях в Карпатите и се запознах с жена, която имаше бебе на 6 месеца и момиченце първи клас. Та тя ми разказа, че има чистачка и детегледачка, защото просто не иска децата й да имат изнервена и крещяща майка...
Това го казвам във връзка с това, че много често тези които не могат да си позволят финансово да направят нещо го отричат.
Да, има професия домакиня, може да не е за всеки и не всеки може да си я позволи и домакинята върши сигурно повече работа от пишещата тук по време на работа съфорумка  Mr. Green

# 13
 • Мнения: 2 093
разбира се че е пьлноценен, не член, ами желязо. Както всички прекрасни неща в чужбина,  дьржавата плаща пари на домакините да си стоят в кьщи!!!!

# 14
 • Мнения: 3 932
разбира се че е пьлноценен, не член, ами желязо. Както всички прекрасни неща в чужбина,  дьржавата плаща пари на домакините да си стоят в кьщи!!!!

Тука mе заинтересува, mоже ли поваче подробности, плс.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт