Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 окт. 2011, 15:43 ч.

Кой пише статиите в сайта?

 • 3 197
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 62
И по-конкретно, кой ли се е напънал да сътвори нравоучителната статия за последстията от аборта??
Освен, че е некъдърно написана и е предимно глупости , не отговоря дори на заглавието си.
Последстието било, че има 3 пъти повече шанс да се закачиш за дрога или пиене  ooooh!

Егати, тва ли е последствието.
 ooooh!
Много подпалих, защото макар и да не ме засяга чисто физически, дразня се на инфо, поднесено като от енорийски свещенник в 18 век.

Защо тоя титан на мисълта не се е подписал?
Срамота е, махнете я от сайта. Същото може да се каже и за Митът за глупавата бременна е развенчан  ooooh!
Абе вие добре ли сте?!?!!?!?
Кой в 21 век вярва, че жената, моля ви се, оглупявала, като забремее?  ooooh! ooooh!
Страх ме е да прочета останалите направо. Как да неутрализираме бъдещата баба и тн...

Кой ги пуска тез лайна?

# 1
 • Мнения: 2 094
Определено повечето статии са написани като за някое от тинейджърските списания  Crazy
Нещо от рода на "10 начина да си хванеш гадже"  Crazy Страшни безумия  Laughing

# 2
 • Мнения: 741
Никога не съм проявявала интерес към тези статии. Не знам защо, но някак интуитивно усещах, че не бих намерила в тях нищо поучително и важно.
Но веднъж публикуваха една статия за детския диабет, а семейството ми е засегнато от този проблем и също като теб побеснях от подвеждащата и обидна информация, написана в нея, защото съм прекалено добре запозната с това заболяване.
И ако мога да се обърна лично към авторите на тези "бисери", бих ги помолила да не се подиграват така с хората и да не ги подвеждат...

# 3
 • Мнения: 256
  Да, много глупости са написани в тези статии!

# 4
 • Мнения: 126
Това за абортите и аз го прочетох... нямам думи...обаче не виждам и отговор на въпроса кой пише статиите?

# 5
 • Мнения: 17 169
Моят личен връх днес е статията, според която стресът определял полът на бебето.
"Момче или момиче?
Жените, които са подложени редовно на стрес, особено в момента на зачатието, раждат по-често момичета, отколкото момчета, показва проучване на учени от Оксфордския университет.
Специалистите изследвали 338 представителки на слабия пол, които се включили доброволно в проучването.
Резултатите показват, че ако сте подложена на стрес, е много по-вероятно да родите дъщеря.
В хода на изследването лекарите изследвали два хормона - кортизол, който е индикатор за хроничен стрес и бета-амилаза, който се освобождава по време на силен стрес.
Жените с високи нива на тези хормони ставали майки на момичета, като шансът за това е 75% по-висок, отколкото да родят момче."

 Как се установи, да речем, нивото на стрес сред зачеващите към момента на зачеването? Адски ми е любопитно, т.к. у нас само момчета има, та да вземем да се стресираме в родата вече.

"кортизол, който е индикатор за хроничен стрес и бета-амилаза, който се освобождава по време на силен стрес"- и, в крайна сметка, кой пък хормон е хормонът на "нестресираните"? Техните хормони кой изследва и как?


Онази, за обезболяването при раждане, е смешна, позоваваща се на някакво съмнително изследване, според което % наркомани сред децата на жени, раждали с аналгезия, бил по- голям. Ще ми се да погледна как е направено изследнато, ма на дали някой ще каже. Ма много ясно, че след като 90% от жените раждат с обезболяване и повече на брой деца техни да са с проблем с наркотиците.

Можете да хвърлите оче и на митовете за училището "Училището- митове и реалност".

Четенето преди лягане направо да ме е убило, специално мен, до сега:

"Хората, които обичат да четат преди лягане, излагат здравето си на голям риск, предупреждават учени.

Основната тежест при четенето в леглото пада върху очите. То като че ли през другото време си товаря петите/Осветлението е твърде слабо Това откъде го решиха не разбрах./и очите се напрягат изключително много.

Важно е книгата да се държи в точно определена оптическа позиция, за да не вреди на зрението.

Обикновено всеки, който чете в леглото е свикнал да лежи на една страна. И таз работа е неустановена, аз не чета на една страна, примерно./В тази неудобна позиция едното око чете, а другото гледа възглавницата.   Laughing Не подлежи на коментар./За това лежането настрани, докато четете, е противопоказно, казват специалистите.

Експертите обещаха скоро да създадат специални книги за любителите на четенето преди заспиване. Те ще бъдат от лека хартия с меко покритие, няма да уморяват ръцете и ще бъдат с достатъчно голям шрифт."

Поредното "хапче", без което няма да можем ние, четящети преди сън.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 16:43 от Judy

# 6
 • Мнения: 95
Моят личен връх днес е статията, според която стресът определял полът на бебето.
"Момче или момиче?
Жените, които са подложени редовно на стрес, особено в момента на зачатието, раждат по-често момичета, отколкото момчета, показва проучване на учени от Оксфордския университет.

  hahaha hahaha

Аз пък си мислех, че от десетилетия е безусловно доказано, че полът на бебето зависи, единствено и само, от сперматозоида, който опложда яйцеклетката! Мами, внивавайте със стреса, защото се месите много лошо в генетиката!  Naughty

# 7
 • Мнения: 4 369
... не виждам и отговор на въпроса кой пише статиите?

Напротив, отговор има, но не четете...

По-голямата част от статиите са от новинарски обмен.
Друга част са на база информация от партньорски/различни източници и са преведени/съставени от екип на БГ-Мамма.
Обикновено в статиите от новинарския обмен са посочени източниците на информация - институти и университети, провели изледвания и др. Останалите са статии от неспециалисти, на база родителски опит, обобщена информация от различни източници, статистическа информация и т.н.
Когато статията е от специалист, то името му е изрично споменато името на специалиста или екипа - сп.9 месеца, център Пумпелина, болница Св.Лазар, болница "Д-р Щерев" и т.н.
За статиите се ползват източници, с които имаме договорка и/или за които няма забрана за ползване на материала.
Имаме и статии, които са ни изпратени от различни специалисти или родители с интереси/познания в дадена област.
Стараем се информацията да бъде проверена и препотвърдена от поне два допълнителни източника, а когато се касае за по-специфична терминология се допитваме до специалист за мнението му.
Т.нар. главен редактор съм аз (т.е. аз редактирам, коригирам, съкращавам, допълвам, финално одобрявам и активирам статиите). Част от статиите са и изцяло написани/съставени от мен.

# 8
 • Мнения: 17 169
Съжалявам, но съм откровена, доста от статиите са като извадени от списание, което някой се е опитал да запълни с първата попаднала му информация.
Това не е първата тема по този повод. Мисля Шанел лятото пусна такава. В темата "Смешки от форума" се цитира вчера точно това, с връзката на пола на бебето и стресът и аз по този повод я прочетох /статията/. Определено не бих я поместила, особено в такъв вид. Както и онази с четенето преди лягане.
Би било добре поне да се указва източникът.

# 9
 • Мнения: 4 369
Цитат
Би било добре поне да се указва източникът.

Явно не сте обърнали внимание:
 
Цитат
Стресът влияе на пола на бебето
Автор: БГНЕС

Цитат
Четенето преди лягане е вредно
Автор: БГНЕС

# 10
 • София
 • Мнения: 5 752
Всъщност точно спорните статии са от новинарския обмен от информационните агенции и те се публикуват не само тук, а и в доста новинарски сайтове и от там се взимат автоматично  Wink

Съвсем скоро обаче ще има промяна на авторската политика, ще има конкретен щатен авторски състав, редактор и конкретни, точно определени източници.

# 11
 • Мнения: 62
Радвам се за което.
А дотогава, разкарайте гореспоменатите боклуци.
Излиза ми на първа страница и макар да съм циник, дори и мен ме възмущава.
Представям си какво си мисли жена, на която й предстои подобно нещо.

# 12
 • Мнения: 17 169
БГНЕС не е автор, това е информационна агенция, която "препредава" информация. Всякаква "информация" може да се шляпа там. Намирам, че е нужен истински източник /автор/ и/или редакция.
Питането бе "кой се е напънал и сътворил...".
Днес в БГНЕС има и снимки на убития Кадафи- покъртително гнусни.

Съвсем скоро обаче ще има промяна на авторската политика, ще има конкретен щатен авторски състав, редактор и конкретни, точно определени източници.
И аз се надявам да се преглеждат статиите, които се публикуват. Надявам се да няма обидени, но очевидно така, както са директно копнати от там, те не се харесват не само един- двама.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 2 176
Петиция и протест пред БГНЕС. И бързо да дадат информация за творците.
Тук само академична информация! Трикратно проверена. Никакви популярни измислици!
Стопроцентова харесваемост! Нищо по-малко!
Judy, и аз се надявам да няма обидени, но очевидното за Вас не отговаря на истината. Абсолютно убеден съм, че дори да пуснем брояч "харесвам-не харесвам" той няма да Ви удовлетвори.
Dave Lombardo, дали сте забелязал, че не сме Ви на гости, седнали на масата в хола Ви, за да си позволявате подобен тон (не визирам само тукашната Ви изява)?
И накрая нещо, което спестявам от началото на темата.
Страшно се радвам на подобни теми. Наистина. Статиите бяха една от мечтите ни за сайта. Радвам се, че ги пуснахме, а още повече се радвам, че се четат, харесват и не харесват. Разбирам мъката на определен кръг потребители от невъзможността да персонифицират авторите на "нашите" статии. Надявам се предвижданата промяна в авторската политика да донесе мир и крепкост на съня им  Peace
Няколко пъти детайлно разяснихме, че професионалните статии са подписани от авторите си, а популярните, независимо наши или чужди, нямат претенции за академичност и не кандидатстват за влизане в учебниците. Понякога се предполага дори наличието на известно чувство за хумор.

# 14
 • Мнения: 5 720
Моят личен връх днес е статията, според която стресът определял полът на бебето.
"Момче или момиче?
Жените, които са подложени редовно на стрес, особено в момента на зачатието, раждат по-често момичета, отколкото момчета, показва проучване на учени от Оксфордския университет.

  hahaha hahaha

Аз пък си мислех, че от десетилетия е безусловно доказано, че полът на бебето зависи, единствено и само, от сперматозоида, който опложда яйцеклетката! Мами, внивавайте със стреса, защото се месите много лошо в генетиката!  Naughty

това не е точно така обаче:-) полът се детерминира от няколко процеса, не от един.

Иначе статиите са безумни, наистина. Дали се плащат? Защото аз за къде къде по-смислени неща мога да се цаня, ако е за нЕкой лев..

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 13:24 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт