Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 8
Мили мами, здравейте и от мен. В отчаянието си ви пиша, за да получа подкрепа от вас, защото се чувствам в безисходица и повече не издържам на това напрежение. Сигурна съм, че само вие ще ме разберете най- добре.
   Големият ми син Криси е на 3г. и 10 м. Когато беше на 45 дена, започна да вдига температура и да повръща. Постъпихме в детска университетска болница в софия. Там проблемът не се установи, казаха, че има рефлукс- гастроезофагиален и си ни пратиха с температура в къщис препоръки да спра да се вманиачавам и да му меря температурата. След  това тя наистина спадна и спряхме да поддържаме постоянна температура. Последваха обаче множество настинки, които не минаваха с нищо, освен с антибиотик- тякя да 1 г. пи общо 7 антибиотика. Продължи да повръща до 1г. и 2-3 месеца, след това спря. Общо взето още от самото си раждане няма никакъв апетит и не обича да се храни. На 4 месеца го водих на гастроентеролог при доц. Ковачева в София, която се държа много грубо с нас, каза, че измислям болести на детето, което си е здраво, дори не пожела да го прегледа на ехограф, и едва не ни изгони от кабинета. Повече не се върнахме на преглед при гастроентеролог. След като спря да повръща на 1г. и 3- 4 месеца., започна от време на време да казва, че го боли коремчето, но ние не вярвахме, защото мислехме, че казва така, за да не го насилваме да се храни. Така от време на време се оплакваше, до преди 9 месеца, когато започна да се оплаква всеки ден и почна пак от време на време да повръща.

# 1
  • Мнения: 8
Преди един месец засили повръщанията и оплакванията от коремчето и го заведох в гастроентерологията в софия. Там докторката каза, че ще ни приемат в сряда, но мъжът ми реши да не го мъчим и помоли, ако може да направим първичните изследвания без да влизаме в болница. Те се съгласиха, направиха ни ехограф, кръвна картина казаха, че за момента нямало смисъл да се прави, изписаха му мотилиум да пие и лактулоза за по- меки изхождания, защото акуто му е много твърдо и на барабонки и ни пратиха за лечение в къщи до контролен преглед. Вчера го отведох на контролен преглед и докторката каза да продължим още една седмица с мотилиум и да го спрем, тогава ако започнат пак същите оплаквания тогава вече в болница да постъпим. Аз се поуспокоих, защото той вече не се оплаква така интензивно от коремчето и не повръща, но акото си остана твърдо, та сега пак на лактулоза. Обаче, мили майки днес при изхождането имаше кръв, не много, не вътре в самото ако, но кръв като при хемороиди. Това вече се повтаря втори път, като първият път бащата се опита да ме убеди, че е ял много домати и не можем да сме сигурни дали има кръв или не. Днес обаче кръвта си беше ясна. Това вече ме притесни и утре ще запрашваме към болницата. Дано ни приемат, за да се види за какво става въпрос. На мен ми е напълно ясно, че проблемът може да е изключително сериозен при тези оплаквания, но моля ви мами, нека ако някоя иска да ми даде съвет или да ме подкрепи в този така труден за мен период, нека го направи. Ще помоля и тези от вас, чиито деца са имали такива симптоми и въпреки това накрая са се оказали здрави или със съвсем не толкова сериони проблеми и са се справили с тях , да ми пишат, за да зная и да имам поне малката надежда, че може би детето ми да не е неизлечимо болно.

# 2
  • Мнения: 4 959
lady_mama пожелавам ви проблема да не е сериозен. Моето бебе също беше с рефлукс, повръщаше от самото начало доста. Говорих с редица специалисти и ме увериха че ехографа е само за успокоение на майките. Въпреки това го прегледаха и на ехограф и му поставиха диагноза ГЕР 1 степен. Освен това и моето бебе боледува от вторият си месец - ежемесечно с температура, бронхиолити, лечение в болница. Така че това се случва. Моят син пи мотилиум от 3 - до към 7 месец. След това минахме на Нексиум. Сега вече не повръща. Това което мога да те посъветвам от моят скромен опит - първо има си изследвания за ГЕР и те не са ехограф. В Пирогов ще ви направят рентген, там можеш да потърсиш проф. Бранков. В Токуда - правят специално изследване, казва се ph. метрия. Там можете да се обърнете към д-р Лазарова. Кръвта в акото не е толкова страшна колкото си представяш. Обикновено при твърди изпражнения се получават фисурки(цепчици)по ануса, и от там виждаш и кръвта. Щом кръвта е ясна и е по самоте изпражнения най-вероятно това е причината. Ако мога да ти бъда от полза с нещо пиши ми, ако ти трябват координати на лекари също. А в тази тема пише проф. Бранков - можеш да му зададеш и въпрос http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=494406.0

# 3
  • Мнения: 8
marychery, благодаря за съветите, сега ще прочета за тези изследвания които ми препоръчваш, за да разбера повече и после ще ти пиша.

# 4
  • Мнения: 8
marychery, прочетох за ph метрията, за ренгена пък го зная това изследване, но доколкото съм запозната специално рентгена на стомаха не е особено точно и затова гастроентеролозите предпочитат да правят гастроентеро скопия. Сега, ние утре ще го водим в гастроентерологията на детска университетска болница, дано там да му обърнат внимание. Честно казано, аз се притеснявам, защото досега не бяхме забелязвали тази кръв, която наистина се надявам да е от твърдото ако, което може да е го е разранило. И още повече ме е страх от това, че може би щяхме да се съгласим на гастроентероскопия, но сега като се появи и тази кръв вече симптомите започват да клонят и към друго по- сериозно изследване, и просто какво ще правя, ако се наложи да го бъркат с тръби навсякъде. Аз съм претърпяла гостроскопия и колоноскопия и зная за какво става на въпрос. Не мога да си представя, че може да се наложи детето ми да претърпи такива сериозни изследвания. Ако кажат, че трябва да му се прави колоноскопия, не съм сигурна дали да позволявам да му го правят това изследване. Доколкото знам то може да направи големи поразии. Има ли при децата друго изследване, което да замести колоноскопия? Дай Боже да не се налага тая гадост, защото мисля, че няма да издържа на това напрежение повече.

# 5
  • Мнения: 117
Лейди мама Hug

Общи условия

Активация на акаунт