Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Мили настоящи и бъдещи майки, обръщам се към Вашето сдружение и към всички посещаващи форума с апела: Нека подемем инициатива за кауза "България без нещастни деца" и нека всеки да даде каквото може от времето и вярата си.
Искам да споделя дълбокото си възмущение, недоумение и непримиримост при всяка поредна новина за подхвърлена невръстна рожбичка и вярвам от все сърце, че българският народ вече е достатъчно израстнал, за да съумее да въздейства и да предотврати нещастията и гаврите на отрочетата, независимо дали са българчета или циганчета. Ние, зрелите граждани, определяме какви условия ще заварят тези деца и в какъв свят ще живеят. Никое от тях не е било питано дали иска да бъде създавано от тази или онази майка, дали въобще би искало да живее . Те просто се раждат, попиват, приспособяват се и се моделират от средата в която са.

  Не съм добър оратор и за това бих се ограничила в описанието на проблема-знам, че всеки нормален родител със сърце знае с плътта си за антихуманността на подобни прояви на "хора",  толкова безотговорни и безумни, че да не могат да използват и ценят този Божи дар правилно, но и си позволяват да се изхранват от създанията си-визирам прогресивно умножаващото се циганско население, финансирано от държавата със социални помощи.

Проблемът го има и е огромен, защото зад него стоят хиляди невинни детски сълзички, паднали в тъмното на студената кошарка...
МОЛЯ ВИ, нека заедно да изградим, развием, дискутираме, разпространим концепция за промени  в законите, да ги формулираме и изложим в петиция, която трябва да се превърне в ГЛАС НАРОДЕН!
Давайте предложения, мнения и идеи, моля Ви, не бъдете равнодушни! Всеки може да бъде полезен със своя опит, знания и умения. Дайте своя глас и допълвайте списъка с искания за:

-законодателно криминализиране на малолетната раждаемост, като сексуален тормоз и злоупотребна с малолетни. Да се изискат ефективни присъди!

-увеличаване годините лишаване от свобода за подхвърлено дете от 3,5 г. до поне 10 г. Престъплението трябва да е равносилно на убийство и да има ефективни присъди без право на помилване.

-да се приемат изискания за осигуряване на нормални жизнени условия за родители с над 3 деца(а защо не и за всяко) и при ниезпълнение да има адекватни наказания и санкции.

-да се опрости процедурата за осиновяване, за да може децата да прекарват колкото се може по-малко време в социалните домове.

-да се търси отговорност и да се въведе наказание(обществено полезен труд) при изоставяне на нормални здрави деца.

-отглеждането на дете с увреждане в семейството да бъде заплащано със сума в нормални стойности за целта, да се зачита стажа, като държавата поеме соц. осигуровки.

  Аз съм обикновена майка със средно образование, неразполагам с оръжия от знания и способности да се формулирам, не съм запозната с реда и начина на организиране на подобен вид искания към законодателния орган, така че то да бъде чуто и прието.
Затова моля тези,които имат благата воля и възможността да допринесат за тази кауза, да го направят. Желая това да бъде началото на нещо, което да се превърне в общонационална гражданска инициатива!
 НЕКА БЪЛГАРИЯ БЪДЕ БЕЗ НЕЩАСТНИ ДЕЦА!
 

# 1
  • Мнения: 897
Много хубава идея. Но... Защо два месеца никой не е писал в темата?
Към това бих добавила.
-да се приемат изискания за осигуряване на нормални жизнени условия за родители с над 3 деца(а защо не и за всяко) и при ниезпълнение да има адекватни наказания и санкции.
За всяко родено дете. Сътветно и по-голям контрол от закрила на детето, съответно и повече права за наблюдение над децата, съвместно с ДПС и МВР. Психолог, който да обикаля и детски градини, и училища. Или най-просто казано връзка между институциите- родилно отделение-закрила-полиция-образование.

# 2
  • Мнения: 65
Хубави идеи, но при циганите от гетата са неприложими. Както всички знаем, за тях законите не важат. Освен изоставените им деца да се предложат на чужденци осиновители срещу заплащане на определени суми, които да отиват във фонд от който да се заплащат сметките за ток и вода на безотговорните им родители или за лечение на болни деца.

Общи условия

Активация на акаунт