Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 57
Моля за отговор на следния въпрос: Прекратявам трудовите си отношения по чл.331 ал.1 - колко месеца имам право да съм на борсата?(4 или 9 месеца) Как се определя сумата на обещетението?Последните 6 месеца съм била неплатен отпуск за гледане на дете(води се трудов стаж), предходните 7 месеца съм била на заплата и преди това по майчиство(240 лв).Трудовия ми стаж е около 10 години(утре ще разбера със сигурност.Ще бъда много благодарна за компетентните отговори!

# 1
  • Мнения: 284
Здравей, ако не се лъжа това е прекратяване по взаимно съгласие/уволнение. Ако е така имаш право на 4 месеца обезщетение, по около 100 и няколко лева (ще те излъжа точно за сумата). Моя приятелка, точно след изтичане на 2г платено майнчиство си взе 6-те месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете и от там по взаимно съгласие си прекрати тр.договор, та тази информация ми е от нея.

# 2
  • София, център
  • Мнения: 3 450
Здравей,

ти попадаш в хипотезата на ал. 2 от чл. 331 КТ, а именно, работодателят ти дължи еднократно обезщетение в размер на не по-малко от 4 кратното брутно трудово възнаграждение, което си получавала при него.

Примерно, ако ти е плащал брутна заплата в размер на 250 лв. месечно, като минимално обезщетение ще ти изплати сума, в размер на 1000 лв.

Съветвам те да поискаш по-голямо обезщетение, примерно 10 кратен размер, за да постигнете някакъв среден консенсус.

По отношение на трудови борси и тем подобни не съм запозната, дано някой се включи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт