Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 352
Децата ми са на 7 и 3 год. До момента нямам нито лев ,спестен от детските през годините. Вчера си говорихме с приятелка и я попитах дали знае да са ги превели за този месец, и аз направо Shocked при следния отговор:"Не знам , аз изобщо не ги тегля"Направо паднах как е възможно. Синът и е почти на 7, другият на 2. Не разполагат изобщо, пести от всичко възможно. Като са навън с децата никога не носи в нея пари, дори и за вода. Е, това не го разбирам нещо.Тогава механично почнах да смятам за колко пари иде реч и се замислих каква прахосница съм. Ако нямат нужда от дрехи, играчка купувам , но не ги оставям в наличност. Но пък не мога и да си представя да ходя цяло лято с чехли от 2лв. от левчето, а да имам хиляди настрани.

# 1
 • Мнения: 4 932
Това как да си харчи човек парите е изцяло негов избор, а да се коментира чуждия избор и да се обсъжда по този грозен начин е категорична проява на лош вкус. Употребата на "парички" също - издава ... определен начин на мислене Peace

Как точно ще ти помогнат мненията в тази тема, да разпределиш собствения си бюджет? Или целта е да се осмее "приятелката"? Егати "приятелството", егати чудото  ooooh!

# 2
 • където ми харесва
 • Мнения: 3 724
Първо помислих, че говориш за парите, които децата са си събирали по празници.
Но детските не ги спестявам. Имаме достатъчно финансова възможност, че да разчитам на техните пари, за това и не ги тегля.
Но, ако беше по друг начин, не бих подлагала децата си на такова унижение, едва ли не. Да ги изведа навън, без да имам стотинка в себе си, да поискат нещо и аз да им обяснявам, че няма пари за това или онова. ooooh!

# 3
 • Мнения: 226
Ами аз тука детски не получавам. Освен когато родих еднократната помощ. Но всички пари , които е събрала откакто се е родила са на влог. Има касичка, в която аз, баща и , баба и и дава ме да си пуска и също се събират прилична сума, която все още слагам в банката, защото е малка, но след година-две ако иска  да си избере какво да си купи или да си пази. Тя ще си решава. Не знам колко е правилно това. Отделно и направих ме застаховка, която живот и здраве ще получи на 19 години. Ами това е.
Пари на площадката винаги имам , но тя все още не се е научила да иска. Обикновенно вода нося от къщи. А и да иска не бих и купувала постоянно.

# 4
 • Мнения: 4 556
Това как да си харчи човек парите е изцяло негов избор, а да се коментира чуждия избор и да се обсъжда по този грозен начин е категорична проява на лош вкус. Употребата на "парички" също - издава ... определен начин на мислене Peace
Същото.

Не получавам детски, но и да получавах, не бих ги заделяла само за детето. Все едно ако трябва да заредя бензин или да платя интернета, аз да купя играчка на детето, понеже парите са си негови. При нас бюджетът е общ и преценявам за какво да дам пари според това от какво имаме нужда в конкретния момент, а не какъв е източникът на парите и чия "собственост" са.

# 5
 • Мнения: 15 379
Не получавам детски.
Чуждите пари не ме интересуват.

# 6
 • Мнения: 2 472
Ние не получаваме детски надбавки, но и да получавахме, щях да ги харча само за децата, както правя с парите събрани в касичките им. Всеки път, когато реша да им купя нещо с тези пари, се допитвам до децата и ако те са съгласни, ги харчим, ако ли не, си остават в касичките Laughing.

# 7
 • Мнения: 16 652
Не получавам детски, но и не намирам за уместно да се коментира по подобен начин избора на друг човек. Особено за това какво е решил да прави с парите си, или тези на детето.
Много хора покрай мен не ги теглят и ги събират цяла година примерно, за да си помогнат за почивка лятото, или да купят голям подарък на детето за рождения ден. Други пък изобщо не ги теглят за тези 2-3-4г. Това си е въпрос на лично решение и разбиране.

# 8
 • Мнения: 10 583
А скъсани ли й бяха чехлите "от 2лв. от левчето"?

# 9
 • Мнения: 6 375
Петиция?

# 10
 • Мнения: 7 831
Темата не е за тук. Мислех да я метна в Клюкарника, но предполагам, че там ще разкъсат авторката.
По тази причина - ключ, пък ако тя настоява за отговори, да я пусне там или в Дом и семейство.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт