Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 4 407
Кажете съвет как да позная дали са й малки обувките? Вие колко често сменяхте номера с по-голям? Трудно ми е да преценя, защото от 3 месеца купуваме обувки. От 2 дни започна да си криви краката, когато е с обувки, купувани преди 2 месеца.  Като ги слагам на крачето лесно влизат, но изглеждат уплътнени, определено й е пораснало крачето. Най-много ме притеснява кривенето и се чудя, дали може да е от обувките. Има ботушки, които със сигурност не са й малки и с тях не забелязах кривенето, но и бяхме само около 30 мин. навън.

# 1
 • Мнения: 1 209
Едно време, като ни купуваха обувки с брат ми, ни караха да стъпим и проверяваха дали като натиснеш пред пръстите има малко (или повече) място.
Все едно вчера бяха тези времена! Party

# 2
 • София
 • Мнения: 4 407
И аз го знам този начин, но не ми се струва достатъчен, може настрани да са й тесни, ако са и по-тесни, може свода да не й е удобен. Обувките, с които ни е проблема са Перлина, ортопедични и аз ги ползвам като домашни.
Ако има и други начини, освен натискането по пръстите, благодаря!

# 3
 • Мнения: 1 403
детето трябва да е стъпило на земята,обуваш обувката и трябва да си вкараш пръста отзад(показалец) аз така знам-но крачето хубаво го изтласкваш напред не свободно да си пъхаш пръста. Ох дали разбра-как обясних  ooooh!

# 4
 • София
 • Мнения: 12 048
Аз също пробвам с пръст от задната страна на крачето.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 3 565
детето трябва да е стъпило на земята,обуваш обувката и трябва да си вкараш пръста отзад(показалец) аз така знам-но крачето хубаво го изтласкваш напред не свободно да си пъхаш пръста. Ох дали разбра-как обясних  ooooh!
И аз прилагам този метод, но ако обувките са по-високи и не позволява да се мушне пръста я карам да стъпне на един картон и очертаваме крака като го изрязвам с няколко милиметра по-голям и го мушкам в обувката.

# 6
И аз изпитвам ужас при мисълта че обувките могат да стягат на сина ми, затова винаги като го обуя, го изправям да стъпи и бутвам отпред да видя колко място има. Най-смешното е, че и той прихвана този навик, и като го обуя понякога с много сериозно изражение си натиска предната част на обувката, и след това тръгва важен-важен. Колкото до ширината, наистина е трудно да прецениш, но ако обувките не са удобни на детенцето, то все пак ще реагира по някакъв начин - няма да иска да върви, ще се опитва да ги събува, и т.н. И ако го прави само с определен чифт обувки - работата е ясна. Просто ми се струва много противоестествено да си ходи и търпи болката.

# 7
 • София
 • Мнения: 4 407
Благодаря за отговорите! Прочетох, че на 3 месеца може обувките им да стават малки и че отпред трябва да има 0,5-1,25 см. Ще ходя за нови.
Весели празници!

# 8
 • Мнения: 1 007
И двете ми деца са с големи палци на краката, които са доста по-напред от останалите пръсти и тоя номер с празното място в предната или задната част на обувката не върви при нас. Confused

Затова при проба на обувки при купуване вадя стелката и децата ми стъпват върху нея и аз почвам с чуденето hahaha Винаги имам начертано краче на картон, защото на някои обувки стелките са залепени  Mr. Green

# 9
 • на шестия етаж
 • Мнения: 172
При нас е по-лесно: моят син сам си избира какво да носи. Слагам му новата обувка на крака и  ако му е удобна си тръгваме от магазина направо с нея/тях. Бях му купила едни сандалки, които ми харесаха. Обаче той още в магазина реши, че тях няма да ги носи и така си останаха новички. А относно уточняването на размера, практикувам едно времешния метод с опипване на празното място отпред на обувката и така рашавам. Обаче тези лудетини износват обувките си със скоростта на светлината Simple Smile Simple Smile

# 10
 • Мнения: 9 241
Значи аз съм против изредените мнения за натискане с пръста и такава проверка
Защото децата инстинктивно си свиват пръстчетата и въобще не дава верен отговор дали са им омаляли обувките или не
Аз правя следното. През 2 седмици слагам крачето в чорап върху подметката на обувката от външната страна . Следя докъде му стига петичката и пръстите като прокарвам мислено една права през подметката до вътрешността на самата обувка. Ако отпред няма повече от 1 см място, значи е крайно време да се вземат обувки по голям размер.
Или както Сакри предложи с вадене на стелките или слагане вътре в обувката на картонче изрязано по ходилото.

Общи условия

Активация на акаунт