Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 400
Момичета, направо съм потресена какво е да си търсиш работа, когато вече имаш деца!
От работата където излязох в майчинство ме освободиха, защото не искаха да се връщам там-майка с деца не им трябва. Става дума за Виваком, не за някоя дребна фирма. Естествено никой не казва в прав текст причината!

Сега се опитвам да си намеря работа, но дори за държавните длъжности не ме искат, защото ще си вземам болнични за децата.
Чувствам се като второ качество човек вече, не е истина! Имам страхотно образование, опит, какво ли не, ама защото съм майка не ме искат!

Как е при вас?

# 1
 • София
 • Мнения: 11 515
Понеже съм работила във Виваком, много грехове имат, но с майките си се отнасят много добре, аз си работех там като майка, мои колежки постоянно излизаха и се връщаха от майчинство. Имахме дори безплатна детска градина за служители.
С две думи - проблемът не е там.

И друг път съм писала - никога не е било проблем това, че съм майка в търсенето ми на работа.

# 2
 • Мнения: 62
Момичета, направо съм потресена какво е да си търсиш работа, когато вече имаш деца!
От работата където излязох в майчинство ме освободиха, защото не искаха да се връщам там-майка с деца не им трябва. Става дума за Виваком, не за някоя дребна фирма. Естествено никой не казва в прав текст причината!Сега се опитвам да си намеря работа, но дори за държавните длъжности не ме искат, защото ще си вземам болнични за децата.
Чувствам се като второ качество човек вече, не е истина! Имам страхотно образование, опит, какво ли не, ама защото съм майка не ме искат!

Как е при вас?

Естествено, веднага търсиш причината в бебето.
Като самотен татко не съм имал грижи навремето.

# 3
 • Мнения: 66
Не ме искаха около 3 години, докато ми писна достатъчно и емигрирах. Търсех втора работа и то при хора, които ме познаваха и знаеха, че има кой да ми гледа децата, ако са болни.
Робовладеският строи отдавна свърши.

# 4
 • Мнения: 2 405
Охо, и още как. Биха ми шута без да ме уведомят даже. Няма да кажа името на компанията, само защото не искам да разкривам самоличността си тука.  На въпроса  "Защо напуснахте предишната си работа" на интервюто с новия ми работодател, изобщо не се посвених да отговоря "....".
Друг е въпроса, че ако бях успяла да вкарам детето в ДГ,  щях да мога да се върна на работа по-рано и съкращението да ми се размине.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 09:03 от минзухар

# 5
 • Мнения: 1 453
Да, това са фактите.
Успех все пак!

# 6
 • Мнения: 95
Мен ме дискриминираха един път заради хипотетичната възможност да бъда майка, защото съм била в такава възраст.

# 7
 • Варна/София
 • Мнения: 21 656
дискриминираха ме веднъж, когато кандидатствах за работа, 3м. след като се омъжих. И по-добре стана, че не ме взеха. В последствие си намерих работа в мн. добра компания и не са ме дискриминирали изобщо. Нито съм имала проблем с майчински, болнични и т.н., нито са ме притискали, защото съм родила  Peace

Успех  Peace

# 8
 • Мнения: 3 405

и при нас е така

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 554
Не, не са ме дискриминирали, напротив - радваха ми се и двата пъти, когато бях бременна и съответно в майчинство. Но и аз пък не съм злоупотребявала с болнични и отсъствия.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 372
Дискриминират, но с право понякога. Сещате се, че работодателят търси някой, който да работи, да върши работа, за която му се плаща, а не някой, който всеки месец излиза в болнични. Това е положението. Всеки си гледа собствения интерес. Работодателите на са социална институция. Те търсят някой, който да върши определена работа за съответно заплащане. Защото замислете се, че работодателите също са хора, и деца имат. В някои по-малки фирми като служителят всеки месец отсъства, то тази работа все пак трябва да се свърши, обикновено работодателите я вършат, остават до по-късно и т.н. Е, няма как някой да остава 2-3 часа след работа вместо да е с детето си, за да може друг да си гледа детето. Знам, че не всички майки са такива, но много работодатели вече са се опарили и не желаят да повтарят. То са болнични всеки месец, то е тръгване в 16.00 часа за ДГ. Жалко, защото има много отговорни майки, добри професионалисти. Просто често майките смятат, че те и децата им са център на Вселената. Да не коментирам бременните, които умишлено започват някъде, въпреки че знаят, че са бременни и няма да работят. Затова работодателите са предпазливи. На никой не му са плаща, за да може друг да си гледа децата. Peace Пак казвам, жалко за наистина отговорните майки.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 18:14 от елфчето

# 11
 • Мнения: 6
Мине се не мине 2-3 дни и се появява нова тема за дискриминацията на майките с малки деца в България. Сигурно вече има 20-30 теми все по този въпрос.
Или наистина има адски жестока дискриминация на младите майки в България или има много мързеливи и нискоквалифицирани майки които никой не ще на работа. Едно от двете ще е .

# 12
 • Мнения: 2 405
Евалата за умозаключението.  Връо си.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 372
Мине се не мине 2-3 дни и се появява нова тема за дискриминацията на майките с малки деца в България. Сигурно вече има 20-30 теми все по този въпрос.
Или наистина има адски жестока дискриминация на младите майки в България или има много мързеливи и нискоквалифицирани майки които никой не ще на работа. Едно от двете ще е .
Аз в предния си пост изложих своето мнение, но не съм съгласна с това. Не става дума за мързел, според мен, а просто за прекалено вторачване в себе си и детето. Наистина много майки смятат, че детето им е център на Вселената. То е така, обаче то е център на тяхната Вселена, на работодателят не му пука, той си мисли за неговите си деца. Много майки очакват разбиране, обаче то минава всички граници. Разбира се, че на човек може да му се наложи да отсъства, нормално е, но не бива да се прекалява. Интересното е, че те не проявяват разбиране към работодателите. Не им пука за техните деца, за техния труд и т.н. Затова всеки гледа собствените си интереси. Много хора се опариха от майки с деца, затова се получава така. На никой не му се плаща и работи допълнително, за да може друг да си стои с детето вкъщи. Пак казвам, нормално е човек да отсъства, но когато започне да прекалява с болнични, с тръгване 1-2 часа по-рано от работа и т.н., на работодателите им писва и спират да проявяват разбиране.

# 14
 • Мнения: 8 325
По принцип хляб за дискриминиране при жените в България - колкото щеш. Я ще вземеш да родиш, я да одъртееш или качиш няколко кила и яко го закъсваш.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт