Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 281
Много ще съм ви задължена, ако ми помогнете!

Graminis Floris Extractum (Hay flower) е името на растение, което търся на български. И на немски език се казва нещо като "сенно" цвете - Heublume. От него се прави извлек.

Благодаряяяяяяяяяяяяяяяяяя вииииииииииииииии   bouquet

# 1
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 407
Къде го видя това?

Не е точно име на цвете... означава "екстракт от цвят на трева". Граминис значи от трева, флорис е цвят, а екстракт е извлек.
На латински с тази дума (Граминиде) се означават сем. Житни, (остаряло название) които са страшно много, а цветовете им не са типичните цветя, с които сме свикнали - житните имат класове.
Може да е някакъв специфичен аптекарски жаргон.

# 2
  • Мнения: 1 281
Да, абсолютно си права - от сферата на природната медицина е. Описано е като основна съставка на препарат. Ще предам. Така формулиран отговорът ти звучи много професионално и съм спокойна, че давам надеждна информация на питащия ме, защото аз много държа на това.

Ето затова го обичам този форум, защото хората тук са много отзивчиви и винаги се намира специалист, който да светне лаици като мене по най-невероятни тематики.

Много много ти благодаря! Прегръщам те!

Ето малко природна нежност за хубава вечер на новолуние

Общи условия

Активация на акаунт