Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 140
  Здравейте и в новата тема! Дано повече момичета и жени, бъдещи и настоящи майки да я прочетат!
  Ходете веднъж годишно на преглед с колпоскоп и цитонамазка! Биопсия, ЧПВ-тест и друга допълнителна диагностика правете само, ако има индикации за тях!


  Внимание! Форумът НЕ е лекар. Възможно е информацията тук да е непълна или неточна. Моля, прочетеното тук, както и съветите на потребителите да се приемат само информативно! Не предприемайте каквото и да е самолечение, защото може да има тежки последици! Консултирайте се с вашия лекар!


  Основни теми:


  Полезни връзки в интернет:


  Координати на лекари:
       - доц. Кърлов, GSM: 0887 782 660 - за преглед, конизация, операция
       - доц. Попова, 02/ 831 7671 - за преглед, конизация, операция
       - д-р Ралчева, GSM: 0888 318 967, сл.тел. 02/ 971 4898, вътр.31 - за преглед, биопсия
       - д-р Ганчева, GSM: 0888 754 077, ул. Искър 23, сл.тел. 02/ 983 2900 след 15 часа
       - д-р Божидар Славчев, гр. София, ж.к. "Стрелбище", ул. "Костина" 6, тел. 02/ 408 1843, 02/ 859 6071, GSM 0885/ 654 925
       - проф. Горчев - Плевен, болница "Света Марина" - за преглед, конизация, операция
       - д-р Михайлов - Бургас
       - д-р Любомир Бойчев, тел. 0866/60560, Медицински център"Св.Иван Рилски" гр.Тутракан
       - проф. Карагьозов - преглежда в Токуда понеделник и четвъртък, тел. на рецепцията 02/ 403 49 28 (трябва да си запазите час на рецепцията).
       - доц. д-р. Цветанка Дянкова К.М.Н. акушер-гинеколог, онколог, хирург, тел: 02/ 873 2273 и 0888/ 661 543, e-mail: tzv.dyankova@mail.bg
       - д-р Красимир Недялков, акушер-гинеколог, онколог и началник отделение "Оперативна гинекология" в 1 АГ "Света София", GSM: 0888/ 639 061, тел. в частния кабинет: 02/ 858 9024.
       - Д-р Нейкова сл.тел.9792068 ДКЦ  Д-Р ГРИЙНБЕРГ БАН - 25 ти блок - само за прегледи /цитоназамка,колпоскоп/ няма предварително записване и не работи със здравна каса
       - Доц. Горчев - Плевен  - ул. "Гео Милев" №14 - тел. 064/ 800 292; 064/ 800 417 и Плевен ул. "Цар Симеон" № 23 и телефони : 064/ 805 666; 064/ 8181; 064/ 806 838
       -доц. Явор Корновски - Варна, преглежда в Майчин дом


  Връзки към стари теми:


  ПАП тест (цитонамазка) и класификация на резултатите

  ПАП тестът е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Тестът е разработен през 1928 г. от американския патолог от гръцки произход Джордж Папаниколау.

  Цитонамазката позволява да се засече заболяването в най-ранните му стадии, когато оперативното лечение в много голям процент от случаите води до излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката.

  Сравнително проста и безболезнена, тази процедура обикновено се извършва в лекарски кабинет или клиника. С памучни шпатули или малки четчици (четчиците са предпочитани през последните години) се вземат проби от лигавицата на маточната шийка, после биват оцветени и изследвани под микроскоп. Резултатите от така направеното цитологично изследване (цитонамазка, натривка) се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAP I-V, т. нар. Мюнхенска номенклатура от 1975 г.[1]) по следния начин:

  • PAP I - няма възпалени или възстановени изменения. Препоръка: Рутинно подлагане на предглед след една година.

  • PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки). Препоръка: ако измененията са ясно изразени, може да се направи терапия на възпалението или хормонална терапия и обстоен преглед на шийката на матката.

   неофициално, но често използвано класифициране: PAP II К[2] или понякога PAP II W[3] - неясен (съмнителен) резултат. Това включва намазки, които не са достатъчно добри, за да се направи еднозначно заключение или намазки с променени клетки, които не могат да се класифицират като атипични, но не са и нормални. Препоръка: необходима е контролна цитонамазка.

  • PAP III (в България понякога се отбелязва като III А) - неясен (съмнителен) резултат. Тежко възпалено или дегенеративно изменение, което не може еднозначно да бъде класифицирано като доброкачествено или злокачествено. Следователно не може със сигурност да се изключи наличието на карцином. Препоръка: необходима е контролна цитонамазка в кратък срок и / или биопсия (вземане на материал за хистологично изследване[4]).

   PAP III D (в България понякога се отбелязва като III Б) - лека до среднотежка дисплазия (ЦИН I или II). Няма наличие на ракови клетки. Измененията могат да се развият до раков процес Карцинома ин ситу (CIS, Carcinoma in situ). Препоръка: нова цитонамазка и колпоскопия в рамките на три месеца.

  • PAP IV A - тежка дисплазия или Carcinoma in situ (CIS). Препоръка: краткосрочно нова цитонамазка и колпоскопия, както и биопсия.

  • PAP V - съмнения за инвазивен карцином. Препоръка: биопсия за хистологично изследване.

  След поставяне на диагноза ПАП 2 или ПАП 3 може да се проведе някакъв вид лечение или не. Това преценява лекарят на базата на вашето индивидуално състояние. при установяване на ПАП 4 или 5 обикновено се извършва конизация и/или друг вид лечение.

  Препоръчва се жените и момичетата, които водят полов живот, веднъж годишно да се подлагат на ПАП тест, започвайки от 1 до 3 години след първия сексуален контакт, но не по-късно от 21 годишна възраст.

  Бележки:
     [1] Последната актуализация на номенклатурата е от 10 май 1997 г.
     [2] К = Kontrolle (нем., контрола)
     [3] W = Wiederholen (нем., повторение)
     [4] Според резултатите от хистологичното изследване се определя стадия на CIN (ЦИН, цервикална интраепителна неоплазия).  Независимо от групата, в описателната част на едно изследване може да е споменат терминът "койлоцити". Това означава клетки, видимо променени от присъствие на вирус в тях. Най-често се касае за вируси на човешкия папилом (HPV). Цитологичното изследване не е в състояние да разпознае какъв точно е вирусът, нито дали е от вирусите, които могат да предизвикат рак. За такова разпознаване е необходимо вирусологично изследване - ДНК-анализ. Цитологичното изследване (т.нар. профилактична цитонамазка) не е в състояние да потвърди с категоричност присъствие на НРV в маточната шийка. Това изследване може да заподозре с различна степен на достоверност присъствието на вируса и с никаква степен на достоверност - да докаже връзката между наличния вирус и риска от рак. Колпоскопията не може дори да заподозре присъствието на вирус в нормално изглеждаща маточна шийка. Това изследване, обаче, пределно ясно различава измененията, причинени от НРV, от всички други изменения на шийката. Именно колпоскопията дава безспорни основания за взимане на тъканна проба (биопсия), която спада към най-надеждните методи за поставяне на окончателна диагноза.
  Биопсията спада към най-надеждните методи за поставяне на окончателна диагноза. Тя разпознава дали дадено изменение на лигавицата е причинено от НРV или не. Най-честото изменение, причинено от НРV, е папиломът на маточната шийка. Той се открива чрез колпоскопия, но се доказва само чрез биопсия. Освен това, само биопсията е в състояние да ни осветли по най-парливия въпрос - налице ли е истинско предраково състояние и дали не е започнало развитие на същински рак. Но и биопсията не е универсален диагностичен метод. Тя, например, не може да установи към кой тип НРV спадат вирусите, причинили даден папилом, т.е. дали това а "добрите" или „лошите” типове.
  Вирусологичното изследване не разпознава има ли някакви изменения по маточната шийка - както папиломи, така и други; ако има изменения - дали те са предракови или не; ако измененията са предракови - каква е тяхната тежест; има ли начално развитие на рак.
  Отговор на всички тези въпроси търсим чрез другите методи - цитологично изследване, колпоскопия, биопсия. В замяна на това, вирусологичното изследване и по-специално ДНК-тестът със сигурност доказва присъствието на НРV в маточната шийка и, което е най-важно, какъв тип е въпросният вирус. Никое друго изследване засега не е в състояние да отговори на последния въпрос.
  Както личи, за да си струва да се притеснявате от вирусите на човешкия папилом далеч не е достатъчен обикновен преглед или само едно изследване. Необходимо е да се използва целият арсенал от диагностични средства, с които съвременната гинекология разполага. И когато този арсенал е използван, необходимо е резултатите да се интерпретират и обобщят за Вашия конкретен случай - от гинеколог, на когото имате пълно доверие. И едва тогава да започнете или да не започнете лечение.[/list]  Трябва ли да се обгаря раничката на матката

  Задължително ли е обгарянето на раничката на шийката на матката при жените?

  По-рано се смяташе, че раничката трябва задължително да се обгори, за да не се превърне в рак. Доказано е, че този метод, в сравнение с другите, дава по-голям процент усложнения във вид на ендометриоза, болков синдром, нарушаване на процеса на раждане и др. Затова лекарите в много редки случаи препоръчват този метод. За лечение на ерозия на шийката на матката днес се използват други методи, като химична коагулация, лазерна коагулация или криокоагулация.

  Резултатите от изследванията опровергават мнението, че след изгаряне на раничката няма опасност от рак.

  Въздействията върху шийката на матката, ако се правят без съответните показания, не предпазват от развитие на рак на шийката на матката. Дори напротив, ако лекарят не е определил правилно какво точно има на шийката и го е изгорил, това може да предизвика развитие на процеса. Установено е, че многократните изгаряния могат да предизвикат левкоплакия.

  И още една заблуда: много жени смятат, че при ерозия могат да помогнат тампони с масло от алое. Но лекарите са категорично «против». Те смятат, че използването на тампоните с алое, при всякакви видове ранички е изключително вредно. Обяснението е, че всички тези вещества са биостимулатори и могат да нарушат процеса на клетъчното диференциране на тъканите, както и да стимулират предракови процеси 6 шийката на матката.


  # 1
  • Мнения: 5 140
  HPV Тест

  Доказването на наличие на ЧПВ в организма е сравнително лесна и междувременно добре стандартизирана процедура. Обикновено не се доказва наличието на различните типове на този вирус, а само се класифицира дали даден пацицент принадлежи към някоя от ЧПВ-рискови групи. Това означава, че в анамнезата се записва, че е доказано наличието на нискорискови (low-risk-HPV-types) или съответно на високорискови подтипове (high risk-HPV-types). Доказването на наличието на отделни подтипове (щамове) се нарича типизация.
  Високорисковите типове (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73 и 82) и особено тип 16 и 18 са обикновено причина за поява на цервикални интраепителни неоплазии (ЦИН) и 70% от карциномите (рак) на шийката на матката. Високорискови HPV типове се откриват при 99 % от цервикалните карциноми. Най-важните нискорискови типове 6 и 11 са главната причина за появата на кондиломи.
  Пробата за HPV тест се взема от цервикалния канал (шийката на матката). Това се прави от гинеколог или акушерка. Материалът се взема с четчица, така както се взема материал за цитонамазка и се изпраща в специализирана лаборатория за анализ. Процедурата е безболезнена.

  Кръвни ЧПВ тестове няма. Всички са ДНК базирани, технологията е различна. Тестове, одобрени от FDA са:
  - Digene Hybrid Capture (hc2) High-Risk HPV DNA test
  - Polymerase chain reaction (PCR) High-Risk HPV DNA test
  За повече информация: www.qiagen.com

  - careHPV Нов тест на Qiagen. "The rapid test, careHPV, is a product of Qiagen NV and was designed to detect 14 high-risk types of HPV in about 2.5 hours."
  http://www1.qiagen.com/about/pressreleases/PressReleaseView.aspx … ressReleaseID=217 (Изберете страна и ще ви се отвори статията)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18805733?dopt=Abstract

  Грамотно написана статия обзор на методите за тестване за ЧПВ: Human papillomavirus testing methods  Инфекции с ЧПВ

  Заразяването на населението с ЧПВ е много високо, около 80-90% от всички сексуално активни хора. Инфекциите с ЧПВ не се числят към класическите венерически заболявания в тесния смисъл на думата. Те се предават обаче по полов път. Смята се, че вирусите попадат в тялото през много миниатюрни процепи, които могат да се получат в следствие на полов акт, по кожен път или поради неправилно използване на тампони.
  Вирусът може да присъства в организма години преди да бъде открит. Важно е да се подчерате, че повечето инфекции с ЧПВ протичат без симптоми, защото имунната система на организма се справя сама с вируса. Повечето жени изобщо не знаят, че са заразени. Една инфекция с ЧПВ сама по себе си не е необходимо да се терапира, съответно не се подлага на терапия (все още на пазара няма ваксина за терапия срещу ЧПВ).

  Само при много малка част от заразените жени (около 5%) се появяват симптоми и оплаквания. ЧПВ инфектира най-горния слой (епитела) на кожата, съответно на лигавицата. Клиничната манифестация на ЧПВ се изразява в промяна на структурата на кожата, аногенитални обриви, както и , макар и по-рядко, в папиломизация на дихателните пътища или областта около устата.
  Понякога се появяват кондиломи (полови брадавици). При 75% от всички инфектирани минават месеци, а много често и години докато се образуват полови брадавици. Смята се, че човек може да се е заразил през който и да е момент от своя живот, независимо кога е диагностицирана инфекцията с ЧПВ. Някои вирусни подтипове могат да доведат до злокачествени клетъчни промени. Една инфекция с ЧПВ обаче не означава сама по себе си, че ще се стигне до поява на болестни състояния. В повечето случаи (предимно при по-млади жени) имунната система се справя сама с инфекцията.
  За да се превърне един папилом в инвазивен карцином на шийката на матката, той преминава през три стадия на интраепителна цервикална неоплазия и едва тогава се стига до инвазивен карцином. За това "са нужни" и коканцерогени като мутагенни херпесни вируси (основно херпес вирус хоминис 2, Папова-вируси); задържане на смегма, получена от партньор с недобра хигиена, който е необрязан; сексуално-трансмисивни болести; тютюнопушене.

  Много жени, носителки на ХПВ никога не стигат до инфекции и не се налага да правят някаква терапия, а да не говорим за диагноза рак. Помислете добре, преди да решите да си направите ЧПВ-тест. Трябва ли да имат информацията, че сте носителки на вируса, ако нямате оплаквания и цитонамазката ви е нормална?

  Както вече не еднократно сме обсъждали и посочвали медицински източници, презервативът не предпазва 100% от ХПВ, защото вирусът се предава и с кожен контакт.


  Цитат
  http://hpv.emedtv.com/hpv/hpv-transmission.html
  HPV is typically transmitted through direct skin-to-skin contact. The virus may also spread by touching something that has been contaminated with the virus and then touching the skin, although how often this occurs, if at all, is not known.
  Transmission most often occurs from another person...
  HPV infections usually are not limited to the penis or the vagina...
  Although using a condom is a good idea to prevent transmission of sexually transmitted diseases (STDs), condoms may not protect sexual partners from genital HPV transmission and infection. This may be because the condom does not prevent all skin-to-skin contact. The female condom might provide greater protection because it provides wider coverage...
  In rare cases, a pregnant woman can pass HPV to her baby during vaginal delivery...

  Няколко форумни обобщения, един вид "Най-често задавани въпроси".
  Моля, четете ги с едно на ум и се консултирайте с лекаря си. Той е най-добре информиран какво е подходящо за вашия случай.

  Благодаря на Деси, Юлето и Дима за синтеза.


  Ваксините срещу НРV са безспорен успех на съвременната медицина, но НЕ са панацея. Те трябва да се прилагат САМО съгласно инструкциите на производителя, т.е. при момичета и жени до 26 годишна възраст със СИЛНО ограничен брой полови партньори. За момента ваксините са профилактични, а не лечебни и НЕ БИВА да се препоръчват на жени над 26 години. Няма достатъчно данни за това колко дълго действа ваксината.

  Ако сте бременни, носителки на високорискови типове на ЧПВ или имате активна ЧПВ-инфекция НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ!!! Има регистрирани случаи на спонтанни аборти или увреждане на плода в следствие на ваксинация. Все още няма достатъчно данни как носителки на високорискови типове и жени с активни инфекции реагират на ваксината. Не рискувайте излишно!

  Относно съвместното прилагане на цитонамазка и ЧПВ-тест - ето един полезен линк, който успокоява доста и показва интервалите, през които могат да се правят двете изследвания. ВНИМАНИЕ! С цитонамазка НЕ може да се поставя диагнозата за ЧПВ-инфекция, защото цитонамазката НЕ доагностицира наличие на вируса. Това са две различни изследвания!

  Всичко, което искаме да знаем за ЧПВ - от страница на СДС, център за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (Centers for Disease Control and Prevention, USA National Center for Health Marketing).

  Най-разпространеният тест в САЩ е одобрен от FDA (американската Администрацията по храните и медикаментите) и се прилага при около 10 милиона жени годишно. Това е тестът, описан в www.hpv-bg.com. Официалната страница на Digene Hybrid Capture (hc2) High-Risk HPV DNA test е www.qiagen.com

  По отношение на възрастта за извършване на HPV-тест дружеството по АГ на САЩ е достатъчно ясно - препоръчва се след 30 годишна възраст, тъй като цената му е висока, но не се изключва употребата и при по-млади жени, ако има индикации. линк.

  Каква е разликата между HPV-тест и типизация?
  Това е фундаментален въпрос! Типизация и доказване на НРV са две различни изследвания!
  HPV-тестът се прави за скрийнинг, т.е. пресяване на случаите и откриване на инфектирани пациенти. Типизирането е ВТОРИЯТ ЕТАП ОТ ДИАГНОЗАТА. Установява се пациентът на кой тип вирус е носител. Според повечето автори в англоезичната и немскоезичната литература типизацията се препоръчва само при сериозни индикации. Особено важно е кой и къде прави типизацията, защото тя най-често НЕ Е СТАНДАРТИЗИРАНА, а се прави по собствени методи, т.нар. home based PCR.

  Ето още малко от мен. Линковете са към страницата на digene HPV-test, този който е споменат по-горе и е одобрен от FDA (Администрацията по храните и медикаментите) в САЩ.

  Колко често трябва да се прави ХПВ-тест?
  Синтезирам на кратко: Първо тестване се препоръчва след навършване на 30-тата годишнина. При по-млади жени - само ако има неясна цитонамазка ("should only be used when your Pap result is inconclusive"). Толкова за безразборното ХПВ-тестване, което предлагат в България.
  Повторно тестване се прави на базата на предишните резултати. Ако цитонамазката (и евентуални предишни ХПВ-тестове) са нормални, се препоръчва 3 годишен интервал.
  Жени над 70 години и такива, които са хистеректомирани не се подлагат на тестване.

  Интересно четиво за това какво се случва след като те тестват и открият, че имаш високорискови фактори:
  Един пример: При положителен ХПВ-тест и нормална цитонамазка, се препоръчва двата теста ХПВ и ПАП, да се направят след 1 година.

  Какво трябва да знаят мъжете за ХПВ?
  Презервативът не предпазва 100%, защото не покрива цялата кожа на гениталите. При мъжете HPV рядко създава сериозни здравословни проблеми. Рядко високо рисковите типове могат да причинят рак на пениса или ануса. Няма одобрен тест за HPV при тях, но е малко вероятно вирусът да повлияе на здравето им. ЧПВ не може да бъде лекуван. Не е необходимо третиране, понеже вирусът изчезва от само себе си, т.е. ремисира спонтанно.
  До времето когато вирусът е открит, той вече е бил обменен между партньорите. След като вече са обменили даден тип вирус, има риск от "пинг-понг" ефект, при който партньорите се реинфектират със същия тип. Още няма одобрена ваксина за момчета и мъже и няма данни, че тя ще ги предпази от рак или от предаване на вируса на жени.


  Не всички ранички, но много от тях са образувани в следствие на това, че хпв е навлязло в тъканта и е започнало да я видоизменя в нещо, което в крайна сметка е твърде вероятно да стигне до рак.
  1) преценява се дали е койлоцитно видоизменението (от хпв) или не
  2) ако да - се лекува - НЕ СИ ГО ДЪРЖИТЕ ДА СИ ГО ОТГЛЕЖДАТЕ

  правите си биопсия като се пише на каква дълбочина се взима, за да се знае на каква дъпбочина да се гори. гледате се и на колпоскоп, защото раничката не е просто на едно място. моята - виждала съм я на монитора - изглеждаше като цветята на онийл, доста разпръсната и затова се рисува картинка.

  много ми е чудно КОЙ НА ОКО (поредния лекар екстрасенс??? хаха) и как може да се справи КАЧЕСТВЕНО с нещо такова. и за да ви "успокоя" ще ви кажа, че моята не се виждаше с просто око. не се виждаше и с колпоскоп. стана видима на колпоскопа едва когато я намазаха с филм. и друг въпрос - кво правите, ако са изгорили 90%, но не са видели всичко??

  там, където е раничка, има вирус. спите без презерватив с някой, и той е изложен на риск - да го разнесе или недай си боже и той да го развие. ЕТО ЗАТОВА ВСЯКА 2РА Е С РАНИЧКА - защото лекарите съветват да си държите ранички с хпв. и така всичко жени дружно си въртим разпространението на вирусите.

  хпв теста се взима като цитонамазка от мястото където се взима и цитонамазката. най-логично е да се направи при 1вия контролен преглед след горенето. През тези 3 мес както казах е хубаво да се взима изопринозин, за да може да се отхвърли вируса, ако го има, от организма. не забравяйте, че докато вируса на места е образувал вече видоизменени клетки, на други тепърва ще работи и затова се взима изопринозин.


  И ВСЕ ПАК ЗДРАВЕТО СИ Е ВАШЕ. вие избирате да се лекувате ефективно или да плащате на лекари да си гледат ей така.

  искам само да кажа, че при правилно лечение и малко помощ от организма - сте платили двойно, но шансовете да сте си решили проблема са много големи.

  ако минете към варинта да се доверите на гинеколог с екстрасенски умения - рискувате да се връщате отново и отново, да не говорим за сметката, която не е по-малко, но просто сте я разсрочили...

  # 2
  • Мнения: 5 140
  НОВА ТЕМА НОВ КЪСМЕТ!! Бъдете живи и здрави! Редовно ходете на профилактични прегледи! На мен вече ми е навик определено!!!

  # 3
  • Варна
  • Мнения: 5 432
  Синеоч, ти обади перфектния резултат! Браво! Как звучи само- ПАП1 Crazy  Hugsmile3501

  Gesika още не е писала! Дано всичко е наред!  Praynig

  Айде в новата тема да се равняваме по Синеочката!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

  # 4
  • София
  • Мнения: 2 202
  ........
  Айде в новата тема да се равняваме по Синеочката!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
  jump

  # 5
  • Мнения: 5 140
  ......благодаря...дай боже всеки му...ама нещо не я заковават темата  newsm78 защо ли?

  # 6
  • Мнения: 3 720
  Браво за хубавата тема ! Дано е пълна само с положителни емоции и ПАП 1 ! Бъдете здрави и усмихнати  Heart Eyes Hug

  # 7
  • Мнения: 26
  И аз при вас Simple Smile Много здраве и късмет на всички, по-малко треперене и само добри резултати1


  # 8
  • Мнения: 703
  Дано има само хубави резултати за всички Hug

  Синеочеbouquet

  # 9
  • Мнения: 430
  Синеоч, мерси за темичката. Цоп и аз в нея. Дано тук само да се хвалим.
  П.П. Джесика не пише, защото още е в болница. Ще я изпишат в понеделник.

  # 10
  • Мнения: 295
  Синеоч,мерси за темата  bouquet
  Джес,радвам се,че при теб всичко е наред!Бързо възстановяване! Hug

  # 11
  • Мнения: 12
  Много се радвам че Джесика е добре и че понеделник ще я изпишат. Дано всичко бъде по добре за нея за напред и повече да няма никакви здравословни проблеми. Hug

  # 12
  • София
  • Мнения: 9 256
  Привет и от мен.Не пиша напоследък,но нямам никакво време с двете деца.)))
  И аз да се похваля с добра колпоскопия и ПАП 2 отпреди месец,желая на всички.
  СИНЕОЧ,май трябва да поправим адреса на д-р Ганчева:

  Кабинета  се премести  на друг  адрес -  ул. "Поп  Богомил  " № 23 . ( Съвсем  близо  до  Лъвов  мост ) .
  Стационарен тел:             02 983 64 06       ,  Моб. тел. 0888754077  .

  След 14-15ч.. се обаждайте за часове.

  # 13
  • Мнения: 5 140
  Имате много позрави от Джесика, кучехме се с нея по телефона, доста си поговорихме. Добре ми звучеше, все едно не е претърпяла такава операция!! Ще се възстанови бързо и всичко ще е вече зад гърба й! Утре вече ще е на линия, ще я изпишат.

  Желая ви лека вечер! Обичайте се и най важното усмихвайте сееееее!!!  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

  # 14
  • Мнения: 5 140
  Привет и от мен.Не пиша напоследък,но нямам никакво време с двете деца.)))
  И аз да се похваля с добра колпоскопия и ПАП 2 отпреди месец,желая на всички.
  СИНЕОЧ,май трябва да поправим адреса на д-р Ганчева:

  Кабинета  се премести  на друг  адрес -  ул. "Поп  Богомил  " № 23 . ( Съвсем  близо  до  Лъвов  мост ) .
  Стационарен тел:             02 983 64 06       ,  Моб. тел. 0888754077  .

  След 14-15ч.. се обаждайте за часове.

  Да Деси, днес разбрах, нооо вече е късно не мога нищо да направя...ще остане за в следващата тема, а сега мога да измисля друг вариант за да се вижда:

  ул. "Поп  Богомил  " № 23 . ( Съвсем  близо  до  Лъвов  мост ) .
  Стационарен тел:             02 983 64 06       ,  Моб. тел. 0888754077  .

  След 14-15ч.. се обаждайте за часове.

  Общи условия

  Активация на акаунт