Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 окт. 2011, 23:42 ч.

Сатирични номинации 2011

 • 13 924
 • 201
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 1 727
Битката беше чутовна, историята им - славна. Форумски номинации 2011 са просто исторически. Хубавото е, че бяха предходени от двеста-триста теми, в които тектоничното потребителско напрежение сякаш се поосвободи. Сега аз лично се надявам да остане само забавната част, за което обаче е нужно многостранно съдействие. Чувство за хумор, другари и другарки, чувство за хумор е водещата линия на настоящото мероприятие, касаещо никове и виртуални образи, но не и личности реални. Импровизирайте, мъдрувайте, дайте всичко от себе си. Тоест не всичко, а само по-качественото, другото си го задръжте, благодаря.  

Правилата са следните:

Като начало всеки номинира по 3 ника в категория;
Номинациите приключват на 15.11.2011;
Първите 5 ника във всяка категория, събрали най-много потребителски гласове, излизат на всеобщо гласуване;
В анкетите се гласува с 1 глас;
На всеки три дни - след 16.11 - ще се гласува за победител в 5 категории едновременно;
Никакви самоотводи!;
Модове, админи и собственици НЕ се номинират.

Печелившите получават пОчетна коронка _wWw_, почетен медал @, както и право да пропилеят следващите си 167 дни, 23 часа и 35 минути напълно безплатно във форума! А ето и самите категории, в които ще се излъчва победител:

Изгубени в превода - езикови недоразумения, неграмотни люде, думи-бисери, както и потребители, които все искат да кажат нещо умно, но не им се получава.
Властелинът на словото – правописен гуру - пише или правилно, или на правилни места, или двете заедно. Не е задължително да е приятен.
Гладиатор – положителна номинация за изтъкнат и неустоим форумски левент, оцелял на кървавата женска арена.
Вечната Амбър – красива, поддържана и винаги с лак, тя е еманация на женската прелест и се старае да го покаже на целия свят.
Лигата на необикновените – положителна номинация за форумска групa, успяла да съхрани едновременно общия си интерес и добрия тон.
Джекил и Хайд -  всички популярни форми на форумска психопатия и шизофрения.
Мисия Лондон - потребител, за когото българите са гнусни и зли, но, слава Богу, той не е един от тях.
Смело сърце - положителна н-я за потребител, който винаги храбро изказва и защитава позицията си, колкото и масово непопулярна да е тя.
Две димящи дула - тлееща жарава, буря в чаша вода или откровен дуел - с просъсквания, подфорумски брожения и модераторски метли. Сочен скандал, с други думи.
Красив ум – положителна номинация за оригинален мисловен поток, за интелигентно присъствие и за умерено виртуално поведение. Потребител-мечта.
Чебурашка - новак на годината, блеснал специфично – я с ярко озарение, я не...
Хари Потър и форумския призрак– астрални форумски проекции, които всеки споменава, но малцина знаят кои са и дали съществуват изобщо.
Пържени зелени домати – най-паметната пързалка /тема-измислица/ от катерушките на покойния подфорум ДиС.
Титаник - корабокрушение на годината /на цяла тема или на отделен персонаж/.
Великият диктатор – строг обществен деятел с гражданска съвест, който ще те посочи строго, ще те смъмри и ще те смаже с някой уики-линк.
Легенди за страстта – номинации за технически грамотни и дълбоко просветени в любовното изкуство, както и за теми-Кама Сутра.
Шесто чувство - вижда невидимото, чете непрочитаемото и винаги знае всичко за всеки. Дали е клюкар или просто проницател, е неясно.
Лице назаем - положителна номинация за впечатляваща форумска визия и цялостен стил.
Матрицата – изляти по класически калъп – идеална съпруга, буден гражданин, изкусителна красавица, дървен философ или небрежен тийн.
Заразно зло - непоправим форумски микроб, лепкав и досаден. Може да е личност, но може и да е форумска мода.

Оскар за цялостно творчество - положителна номинация за потребител или група потребители, допринесли по забележителен начин за ползата, интереса, смисъла или забавата от форума.
Оскар за оригинален сценарий- положителна номинация за безценно попадение: фраза, тема, идея, каквото и да било, стига да е незабравимо.
Личен Оскар - ваша лична категория, в която държите да номинирате по ваши лични причини. Няма да участва в гласуване и анкети.


Моля, когато поствате номинациите си, да триете разясненията за категориите и да оставяте само заглавията им, за да стане по-четимо и лесно за преброяване после. За коментари ще се използва отделна тема.
Много моля членовете и членките на съответните форумски необикновени лиги и подгрупи да не се явяват един по един, с по една номинация!!!Не забравяйте, че инициативата не е повод за злост и обиди, а за изтънчено веселие. Предвид тематичната анкета, очаквам 135 самоотвержени участника и нито един по-малко. Всички останали могат лежерно да се дистанцират, макар да се съмнявам, че им е възможно. Отсега ги виждам как трескаво четат и препрочитат темата, която уж ги отегчава.  

Нови подкатегории, по предложение на "трудещите се":

"Съчки събирам - пръчки намирам" - за тема, пусната от автора си в търсене на съвет по даден проблем, в резултат на която въпросният автор вместо желаната помощ получава достатъчно аргументи, че всъщност проблем няма, че той самият е проблема и в крайна сметка след като бива изпратен да потърси нужната психиатрична помощ, сам започва да вярва, че темата му е пързалка.

"Мълчанието на агнетата" - Не става дума нито за мълчаливи потребители, нито за такива кротки като агънца   Предложението ми е да се номинират такива, които системно дебнат за някое агне (да се разбира - нов и неориентиран потребител) за да го схрускат словесно с апетита на Ханибъл Лектър.

"Мисис Дупница" , в която да номинираме българи, за които в България всичко е чудесно и прекрасно, а в чужбина всичко е прецакано, мръсно и по-зле отколкото у нас.

"Топ-параноик" , който винаги подозира конспирация против профила и личността си.

"Приятел в голяма нужда се познава" - номинация за най-отзивчиво другарче. То винаги ще ви помогне в търсенето на отговори на въпроси, като ви упъти в непребродното киберпространство с линк.

"Паднал в боя" - за всички, които изчезнаха тази година, замразени, баннати или просто напуснали арената.

"Испектор Гаджет" за потребители, които знаят всичко и помнят всичко от форумската история, както и такива, които винаги ще те светнат за някой сеир.

"Мис Криза". По-точно - за краткия път от Фурлата до "Евтините неща, от които сме доволни". 

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 20:38 от Приятно ми е - Богиня!

# 1
 • Мнения: 326
 И така, записвам се веднага в темата.
 Ще номинирам съфорумки само в някой от категориите, защото нямам поглед и мнение по всички категории.

 Джекил и Хайд - Рокси , която си въобразява, че във форума я дебнат стокъри, и дори пуска теми за тях, въпреки че самата тя май е стокър  Laughing

 Две димящи дула - Вилико

 Красив ум - Венета, за мен най- приятната, духовита, земна и умна съфорумка   bouquet

 Хари Потър и форумския призрак - Лиска , която никой в последната петилетка не е виждал, но която липсва на толкова много хора!

 Великият диктатор - Другарят Ленин, тоест ВЛ

 
 Оскар за цялостно творчество - Венета , моята любима съфорумка

# 2
 • Мнения: 11 771
За начало....

Изгубени в превода-Вилико
Вечната Амбър-Приятно ми е,Богиня
Смело сърце-Андариел
Красив ум-Бояна
Легенди за страстта-Шанталчето
Шесто чувство-Рокси

Ще допълвам....


Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 09:09 от Краси...*

# 3
 • Мнения: 326
 Номинирам Рокси и в категорията Титаник за безумната и тема за стокърите, когато се изцепи, че била преследвана във форума  Laughing

# 4
 • София
 • Мнения: 1 280
Богиньо, благодаря за темата. Време беше   bouquet
Аз ще се вклюа с номинации утре на свеж акъл, че по този час мисленето ми се отдава дори още по-малко от обичайното...
Все пак ще си позволя да вметна една идея - не би ли било добре първо да направим една темичка (или да използваме тази) с идеи за нови категории като допълнение или заместител на старите за да не предъвкваме едни и същи хора номинирани в същите категории като миналата година и да вкараме малко съспенс в цялата работа Rolling Eyes
Пак казвам, това е само предложение, ако не го сметнете за уместно просто се направете, е не сте го прочели  Laughing

# 5
 • забравих си мисълта...
 • Мнения: 3 758
Приятно ми е - Богиня, благодаря за темата!   bouquet   bouquet   bouquet

Все пак ще си позволя да вметна една идея - не би ли било добре първо да направим една темичка (или да използваме тази) с идеи за нови категории като допълнение или заместител на старите за да не предъвкваме едни и същи хора номинирани в същите категории като миналата година и да вкараме малко съспенс в цялата работа Rolling Eyes
Пак казвам, това е само предложение, ако не го сметнете за уместно просто се направете, е не сте го прочели  Laughing

Чудесно предложени на 100% съгласна c  *November Rain*   bouquet

# 6
 • Варна
 • Мнения: 951
Адри, няма да те номинирам за Вечната Амбър, щото изчезна'! На' ти!

# 7
 • София
 • Мнения: 1 280
Адри, няма да те номинирам за Вечната Амбър, щото изчезна'! На' ти!

 Cry Нищо не е вечно явно... дори и амбъровата репутация на лична 'убавица като мене  Laughing
И все пак си мисля, че рискуваме да има твърде много повторения в по-сериозните категории  Rolling Eyes

# 8
 • Варна
 • Мнения: 951
Докато не са променени категориите бързам да номинирам с Мисия Лондон Краси* от Пловдив.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 280
Така и така се разсъних, да дам 1-2 предложения за категории:

"Съчки събирам - пръчки намирам" - за тема пусната от автора си в търсене на съвет по даден проблем, в резултат на която въпросният автор вместо желаната помощ получава достатъчно аргументи, че всъщност проблем няма, че той самият е проблема и в крайна сметка след като бива изпратен да потърси нужната психиатрична помощ, сам започва да вярва, че темата му е пързалка.

"Мълчанието на агнетата" - Не става дума нито за мълчаливи потребители, нито за такива кротки като агънца  Naughty Предложението ми е да се номинират такива, които системно дебнат за някое агне (да се разбира - нов и неориентиран потребител) за да го схрускат словесно с апетита на Ханибъл Лектър.

Утре ще допълня

# 10
 • Мнения: 326
 Искам и аз да се включа с предложение за нови категории. Видях, че има категория Мисия Лондон. Аз пък предлагам да има и Мисис Дупница , в която да номинираме българи, за които в България всичко е чудесно и прекрасно, а в чужбина всичко е прецакано, мръсно и по-зле отколкото у нас. В тази категория номинирам Дорет от Англия и simplyaven от Канада.
 Предлагам да има и номинация за най-хрупкав сухар , както и за топ-параноик , който винаги подозира конспирация против профила и личността си.

# 11
 • Мнения: 6 358
Тази година ще ви следя. Нямам предложения. Ако и да ме е впечатлил някой, бързо съм забравила.

# 12
 • Мнения: 11 771
Мълчанието на агнетата- Рокси,тя хруска всички наред....    Laughing   не винаги й се получава ,ама тя се чувства длъжна да опита....

Ментова,за първата част съм съгласна,но за втората .....    Thinking   аз никога не съм се разграничавала от бг-в доста теми дори съм се извинявала ,че съм била зла    Mr. Green   ,плюс това притежавам доста други негативни бг-"качества", които не харесвам.

И понеже се замислих за тази категория се сетих и за номинации:


Мисия Лондон-Азаф ,Аззи . Те винаги категорично ,окончателно и осъдително се разграничават от всякакви бг-недостатъци,около тях никога няма такива хора ....те са винаги над всичко и всички.   Laughing

# 13
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 3 988
Забравили сте да включите номинация за най-отзивчиво другарче. То винаги ще ви помогне в търсенето на отговори на въпроси, като ви упъти в непребродното киберпространство с линк. С две думи: Приятел в голяма нужда
се познава

# 14
 • Мнения: 3 405
предлагам категория "Огледалото на форума" в смисъла, който Отилия беше вложила, когато носеше този ник.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт