Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 ноем. 2011, 19:17 ч.

Въпрос!

  • 505
  • 2
  •   1
Отговори
  • БУРГАС
  • Мнения: 128
Здравейте!Бих искала да попитам нещо във връзка със сина ми.Той е вече на 10 месеца,до 6 месец беше само на кърма,сега вече яде почти всичко.Имаме само едно напълно заместено хранене,иначе твърда храна му давам 3 пъти на ден,към млякото.През деня,струва ми се,си хапва нормално,около 5-6 пъти.Но през нощта суче много,поне 5-6 пъти се буди през нощта и това продължава от няколко месеца вече,допреди това си спеше по цяла нощ само с 1 събуждане.Мислех в началото,че вади зъбки,но както казах,така е от месеци,просто вече свикна да яде по много пъти през нощта.Нищо друго не иска освен да суче,нито вода,нито биберон.Изключвам да се буди от глад,не мисля,че е това.
Въпросът ми е дали това е нормално,дали не го "тъпча" прекалено,понеже той е доста едричък,минава вече 11 кг,а се роди 2 и 600.Сред моите познати бебчета,никое не суче толкова нощем.Искам да подчертая,че на мен това не ми пречи и не ми тежи особено,не това е проблема.Просто се питам дали това е нормално,и защо се буди толкова често?Да добавя,че зъби още няма,но мисля че не го дразнят все още,през деня е доста спокоен.
Благодаря за вниманието към поста ми,а също и като цяло на момичетата от "Ла Лече Лига",които са ми били много полезни досега!

# 1
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей,
Настина съм много положително впечатлена от факта, че споделяш, че кърменето толкова често не ти тежи и просто търсиш информация, за да си спокойна за детето си.
Споделяш, че синът ти е захранен след 6-ти месец, има заместено едно хранене- би ли споделила кое е то?, както и че му предлагаш по 3 пъти на ден твърда храна. А всъщност първо суче и после ли я предлагаш?

Кърменето е и близост и доверие и топлота. Често срещано е бебетата да се будят многократно през нощта и да посукват. По този начин те търсят близост и успокоение. От описаното поведение от теб не е изключено и да се касае наистина за зъобникнене и честото сукане да е предизвикано от дразнене във венците. От друга страна би могло да се разглежда и като желание за сукане и наваксване през нощта, тъй като през деня има много други интересни неща от заобикалящия го свят,които отвличат вниманието му.  Все пак на възраст между 6 и 12 месеца, кърмата предоставя около 75-80% процента от калориите за деня.

Наистина е хубаво, че честото кърмене нощем не ти пречи. Като вариант би могла да пробваш да вземеш бебето във вашето легло- ако вече не го правиш - и да кърмиш в легнало положение. Така би могла поне да си почиваш нощем по- пълноценно.

# 2
  • БУРГАС
  • Мнения: 128
Благодаря Ви за отговора!Заместила съм обедното хранене на детето,понеже тогава сме навън,а и той наистина през деня не суче много.Иначе той през по-голямата част от нощта си спи при нас,затова и не ми пречи кърменето.Радвам се,че е нормално и няма да се притеснявам повече,пак благодаря!Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт