Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 ноем. 2011, 22:57 ч.

ХПВ-въпрос

  • 829
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 20
Здравейте! През юни ми беше направена цитонамазка,която установи наличие на групи от клетки с лека дискариоза-съмнение за латентна ХПВ инфекция,като три седмици по-късно след контролна цитонамазка ми казаха,че дискариозата се дължи на възпаление.Сега,преди седмица на новата намазка дискариозата е изчезнала-това означава ли,че ХПВ няма и мога спокойно да не позлвам презерватив с постоянния си партньор,от когото се съмняваха,че съм заразена (в случай,че ХПВ  се проявеше при мен?Взеам противозачатъчни таблетки от няколко години,така че проблемът с предпазването от забременяване е решен.

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

Най-често цитонамазка с резултат IIIa група се дължи на възпаление. След провеждане на противовъзпалително лечение в общия случай цитонамазката минава в нормална група, което означава, че нямате причина за притеснение за предракови образувания. Самата цитанамазка обаче не отчита наличие на HPV, тя само показва възпаление на клетките, което може да се дължи понякога на този вирус или на редица други фактори. С други думи нормална цитонамазка, не означава липса на HPV и във Вашия случай е препоръчително да продължите да правите секс с презерватив с Вашия партньор. Допълнително е нужно и двамата да направите изследване на секрет за ДНК анализ за HPV, защото макар вирусът да изчезне от самосебе си за 6-12 месеца, то наличието му при единия партньор може да предизвиква непрекъснато заразяване и "прехвърляне" от единия към другия. При желание можете да извършите нужното изследване със преглед и консултация в специализирания кабинет в нашата болница - http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … 30-50&lang=bg

С поздрави,
Д-р Иван Димитров,
АГ болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт