Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ноем. 2011, 15:19 ч.

Телешко варено се вкисва - защо?

  • 2 184
  • 5
  •   1
Отговори
  • München, Deutschland
  • Мнения: 2 804
Здравейте, кулинарки!  Hug

Изправих се днес за пореден път пред следния проблем - направеното преди няколко дни телешко варено се вкисна  Sad ooooh! (днес му е трети ден, но не са минали 3 денонощия пълни). Стояло е само в хладилник от момента, в който изстина. И друг път ми се получава така- вкисва пустото телешко още на следващия ден.  ooooh! Нито с пилешки супи, нито с крем-супи, нито с какъвто и да било друг вид супа не ми се получава така.  newsm78

На какво може да се дължи според вас? Дали попринцип телешкото е по-нетрайно, аз ли нещо правя грешно... Има ли някакъв консервант, който мога да сложа, че поне 2 дни да ми издържа?  Thinking

# 1
  • Мнения: 1 863
Силно ме озадачи твоя проблем  newsm78.
От майка знам, че за да е трайно едно ястие по дълго време, не трябва да се пресипва в мокър съд, не трябва и да се бърка с мокър прибор вътре....но чак пък на другия  ден....нали в хладилник съхраняваш?
Попитай в  темата за бързи отговори...там повече хора ще видят въпроса ти....има кулинарки  които следят само публикациите в които са писали.

# 2
  • München, Deutschland
  • Мнения: 2 804
Ами аз дори не го и пресипвам - държа го в същата тенджера. Да, в хладилник съхранявам иначе. Нямам идея защо така става...  Thinking

# 3
  • Мнения: 37
Тогава опитай вариант вместо в хладилник- във фризера го замразяваш и после, когато ти трябва, размразяваш ?
В началото си направи малка / по количество/ проба.

# 4
  • гр.София
  • Мнения: 51
 Chrissy, преди около година имах същия проблем. Купих телешко от Кауфланд-срокът на годност си беше ОК. Две супи правих-и двете вкиснаха за часове. Според кулинари, проблемът бил в произхода на месото. Не знам дали е така. Просто от там повече не купувам никакво месо. Naughty

# 5
  • Мнения: 353
При мен това се случи преди време с пилешка супа. Сварих я, прибрах я в хладилника и на другия ден като извадих да затопля - тя просто вреше - балончета правеше. Аз мисля че е от месото, въпреки че беше в срок и изглеждаше добре... След този случай като готвя по-голямо количество задължително вряло от тенджерата на котлона както е сипвам в буркани и с капачки на винт затварям, като изстине се вакуумира и може да изкара до 4 дни без проблем, а като се отвори буркана вкуса на храната е почти като на току-що приготвена  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт