Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 243
Живея в местност Горна Трака- Варна. Ежедневие е спирането на тока, по-ниско напрежение, липса на екипи, които да се отзоват от страна на Е.ОН.
На 31 октомври имаше токов удар, който явно бе по-слаб и нищо не се slu`i, samo se razmestiha nastrojkite na bulsata, компютъра спря да работи, но после се оправи. На 1 ноември, обаче единият ни климатик спря да работи сред поредното спиране и пускане на тока #Cussing out
Спазих тридневния срок от момента на повреда и вчера пуснах искане за проверка на гишето на Е.он. До 24 часа трябваше да реагират и да дойдат да проверят дали е по тяхна вина. До тогава аз нямам право да ремонтирам или сменям климатика, т.е. стоя на студено с дете, което е болно в момента. Спасихме положението с печка на дърва.
24-часовият срок изтича след 10 минути. Никой не е дошъл още.
А сега какво да правя?
Моля някой който е минал по този път за съвет.

Искам да да споделя и че миналата година- лятото купувахме нов климатик, отново поради изгорял компресор от подадено по-високо напрежение. Зимата 2010-2011 подадох др жалба зa ниско напрежение, липса на ток 3 дни и нежеланието на аварийния екип да отстрани повредата. Твърдяха, че сме частна кооперация, която сама трябва да си поеме ремонта, който възлиzaшe на 400лв. След като намерих договор сключен между кооперацията и Енергоснабдяване Варна (ЕОН) са приемници на Енергоснабдяване, веднага изпратиха др екип и ме увериха , че проблема ще бъде кардинално решен. Решиха го едва лятото  като дотогава за да имаме ние ток откачиха съседката, защото фазата нямало да издържи , а тя така или иначе не живеела тук #Crazy
Лятото наистина подмениха кабелите и ги вдигнаха във въздуха и ни увериха, че вече няма да имаме проблеми. Но уви, след застудяването токът спира почти всеки ден.

# 1
 • Мнения: 1 243
Такаааа, след поредния разговор на 070016161 ми казаха, " Щом днес не са дошли, утре ще дойдат бе госпожо"  Shocked Ама аз утре съм на работа. Днес си взех ден.
Мога ли да пусна жалба до някаква комисия ли, какво ли? Моля за предложения Praynig

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 806
Оторизиран сервиз на климатици да дойдат и установят причината за повредата!
Да съставят ПРОТОКОЛ !
/При токов удар няма гаранционно обслужване/
Съдиш ги! Варненския съд много "обича" Е.ON !  Mr. Green

Ето съдебно решение, което постановява да се изплати щета:

http://vrs.bg/upload/2011/postanoveni/uni/gr/20110601/12634510_88252011.htm

"занесли компютъра в сервиз, който поддържал компютърната  техника, тъй като същия е бил в гаранционен срок и се установило, че  в следствие на токов удар, поради напрежение над допустимото по стандарт са изгорели компютърна конфигурация, дънна платка, процесор, памет , твърди дискове 2 броя и сървърно захранване, излага твърдения, че съгласно чл.69 от ЗЕ енергийните предприятия са длъжни да извършват своите действия в интерес на потребителите, а в случая  ответникът е продал негодна вещ-  ел. енергия с която е нанесъл вреди по реда на чл.49 вр. чл. 45 от ЗЗД. Нанесената вреда ищеца изчислява на 4000 лв., като за възстановяването на вредата е необходимо да се заплати ДДС 900 лв., и съгласно нормативните уредби ответника следва да заплати съответно поправянето на вещите...."

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 18:40 от PAV1

# 3
 • Мнения: 1 243
От Еон не признават протокол не съставен от тях. Казаха ми да не пипам климатика преди техен екип да е дошъл и състави протокол.
Ако установят , че повредата е причинена от тях срещу оригинална фактура ми изплащат разходите по ремонта. Ако обаче отговорят, че повредата не  епо тяхна вина тогава аз си викам фирма да ми състави протокол и отиваме на съд. Това е последният вариант и смятам да го използвам ако и утре не изпратят техен екип.
PAV1 Благодаря за отговора  Money Предполагам, че от Е.ОН са обжалвали. Какво стана накрая? Изплатиха ли щетата или още се влачат по дела?

# 4
 • Варна
 • Мнения: 2 806
bodilchence,
По това съдебно решение не мога да намеря пусната въззивна жалба.
Плащат си!
Само климатика ли ти изгоря?  newsm78
/мога да ти предоставя за описа и един лаптоп " ASUS 3056"/  WinkПоследна редакция: пт, 04 ное 2011, 07:42 от PAV1

# 5
 • Мнения: 1 243
Aаааа виж как закъсняхме с лаптопа Laughing
Съжелявам, че си ремонтирахме компютъра предния път сами и др климатик.
Изгоря сега само единия климатик, тъй като само той беше включен. Четох, че хладилници, печки и перални са податливи на ниско напрежение, а климатици, двд-та, телевизори и компютри на подадено високо напрежение.
Сега да докладвам-днес най накрая дойдоха. Да не си помислихте, че ми изпратиха специализирани техници  #Cussing out. ИЗпратиха аварийния екип. Познавам ги-точно тези, които миналата зима отказаха да отстранят повредата и после така или иначе дойдоха и я поправиха, но след няколко жалби и 3 дни без ток. Тия са за съд направо.
Погледна вътрешното тяло и ме пита и "И с яко му има на климатика?" АМи викам "Вие кажете, Вас чакам".
НАписа ми един протокол, че външното тяло на климатика не работи, без дори да се опита да го включи. Те разбират по-малко и от мен.
Сега отивам до поддържащата фирма за двустранен протокол и ще чакам писмо от Е.ОН до 25 ноември. АКо откажат плащане -отиваме на съд!

Много моля всички ние да се събудим и си отстояваме правата!!![/color

# 6
 • варна
 • Мнения: 544
Извинявам се за спама.Аз живеч в кв.Галата на Варна и непрекъснато,всеки божи ден 3 седмици подред спират тока.Първите няколко дни за 1 час,20 мин,4 часа и така нататък.Единия ден спираха тока точно 29 пъти и на мой познати комшии им изгоря цялата къща!Сега тръгнаха по съдилища,но хората са на улицата.
Не разбирам,трябва ли да ни изгорят уредите или къщите,за да се направи нещо по въпроса.Предполагам има много жалби срещу тях,но на никой не му пука.Докога?

# 7
 • Мнения: 1 351
Солидарна съм с вас , защото до преди няколко месеца и в Аксаково беше като дискотека , писах им имейл , в който им съобщих , че ще извикам каквато и да е медия , защото това е безобразие , а  и медийте са гладни за новини ......и какво да ви кажа просто дискотеката спря . Незнам дали е съвпадение или не , но ... После пък имахме високи сметки за ток и се оказа , че целият вход сме били без нощна тарифа - следва преизчисление , но ако не бях забелязала това - докога щеше да продължава този измама не е ясно.
Та по същество - какво предлагате - дайте идеи ... newsm78

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 806
Извинявам се за спама.Аз живеч в кв.Галата на Варна и непрекъснато,всеки божи ден 3 седмици подред спират тока.Първите няколко дни за 1 час,20 мин,4 часа и така нататък.Единия ден спираха тока точно 29 пъти и на мой познати комшии им изгоря цялата къща!Сега тръгнаха по съдилища,но хората са на улицата.
Не разбирам,трябва ли да ни изгорят уредите или къщите,за да се направи нещо по въпроса.Предполагам има много жалби срещу тях,но на никой не му пука.Докога?

Според мен цивилизования начин е да се правят застраховки.
След това застрахователя да си се съди с дружеството.

Самото дружество също е застраховано и
не е проблем да изплаща такива щети, нанесени от тях.
/извънсъдебни споразумения/

 "E.ON "изгоря" със 133 000 лв. заради пожар в селска къща"
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2546&sectio … 16&id=0000101

Просто трябва да си знаем правата и в
необходимите срокове да подаваме
надлежни документи!
  Peace

# 9
 • Мнения: 1 243
Съгласна съм с  PAV1. АНй-важното е да си знаем правата, да спазваме всички срокове и да не се отказваме.
klem4e дали няма да помогне жалба до самте от Е.ОН и такава в Комисията за защита на потребителите.
janiz има на кой да му пука. НАй-малкото на мен, на теб, на още 10-тина човека , но така се започва. Сигурна съм, че ако вчера не се бях обадила 4 пъти и един път днес сутринта, никой  нямаше да се  отзове на жалбата ми, която е с вх номер, въпреки всичко. Днес ходих и до офиса на Е.ОН, една от служителките на гишетата каза, че скоро с а имали подобен случай точно до нас. От ЕОн са отказали плащане, жената ги съди за изгорял лаптоп и климатик.
И аз мисля така да направя. Този път няма да се откажа посредата.
Няма да забравя как 3 дни стоях без ток с дете, сама, мъжът ми го нямаше по това време в Бг. Съседите бяха готови да събираме пари и да викаме частна фирма з аотстраняване на аварията само и само да не се занимават. Аз се заядох. Детето оставих на майка и седмица съм ходила всеки ден до офиса на тия гадове, тогава беше още на Девня, освен това звънях по телефона поне по 5 пъти на ден. Опарвиха ни тока , макар и временно, но лятото подмениха кабелите и уж пуснаха нормално напрежение.
Сега да видим какво ще стане!

# 10
 • Мнения: 186
У нас пък от 3-4 дни около 9 часа всеки ден спират тока за малко.Омръзна ми да си настройвам часовниците по уредите.Мислех да звъня,но покрай децата все забравям.То на себе си ще се ядосвам накрая.Остава нещо да изгори и аз ще гръмна .Остави разходите,но и другите разправии...

# 11
 • Варна
 • Мнения: 2 806
Едно от решенията е да си закупите UPS, на което една
от функциите му  се явява вградената защита от пренапрежение.

"Какъв UPS е най-подходящ за нас и защо?"
http://ppetkov.wordpress.com/2009/06/12/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A … 0%B0%D1%89%D0%BE/

"Непрекъсваеми захранвания (UPS)-цени"
http://www.pazaruvaj.com/neprekysvaemi-zahranvanija-ups-c3133/

# 12
 • Варна
 • Мнения: 2 806
Съгласна съм с  PAV1. АНй-важното е да си знаем правата, да спазваме всички срокове и да не се отказваме.
  Peace

Ами пиша вече и аз като потърпевша!
Откъм спирането на електроподаването в 11.40ч днес вече НЕ функционират:
1.климатик
2.усилвател /допълнително евентуално суббуфер/
3.лаптоп / WI-Fi/, но беше подвключен на "зареждане" към мрежата !
/в момента пиша от стац.комп., който не беше подвключен към мрежата-220V/

Във входа има и др.поражения, като домоуправителя
ще съдейства откъм свидетелски показания и протоколи.


# 13
 • Мнения: 4 916
ПАВ1,
много съжалявам.
Като свършите с процедурата, моля те да опишеш всичко стъпка по стъпка, защото явно това са масови проблеми.
Преди години наш съсед имаше същия случай, но май не му платиха, защото не пазеше фактурите. А на човека му изтекли гаранциите на уредите и той хвърлил всичко, как да предположи, че ще трябва да ги представя някога пред Еон.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 2 806
но май не му платиха, защото не пазеше фактурите.

argun,
Благодаря за подсещането!  Peace
Аз пазя фактури от 1990г /раждането на синът ми-деткси колички и т.н/

В случая не става въпрос за амортизации, а за ремонт!  newsm78
Мале, аз давам съвети за застраховки, а пък.....
Мале, аз давам съвети за UPS, a пък....

Всички ще постна тук- от началото !

ПП Сега съседката ще ми достави за временно ползване "духаща печка" ! Heart Eyes
/то от критическата, не че ни ми е топло, но е на вълни  Embarassed/

Общи условия

Активация на акаунт