Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11 949
Може ли някой с подобно заболяване да ми обясни как е протекло лечението при него и какви са възможните причини. Има ли някакви други начини, освен лекарствата? Ако може и добър кардиолог да ми препоръчате. Искам да отида за второ мнение.
Днес ми поставиха тази диагноза след холтер, който не беше добър. Ехографът и ЕКГ-то бяха нормални. Изписаха ми Ритмонорм и Конкор. Направо съм съсипана, което още повече задълбочава оплакванията ми. Въобще не разбрах Конкорът защо ми е. Имам по-скоро ниско кръвно. На 31 съм.
 Моля ви, препоръчайте ми и кардиолог Praynig

# 1
  • Мнения: 295
Soleil* здравей, аз от малка имам този проблем. Има различни видове пароксизмална или още "пристъпна" надкамерна тахикардия. Това е по-лекият вариант от камерните тахикардии, които почти винаги говорят за сериозен проблем в работата на сърцето. Важно е да се установи причината на твоя проблем, да се направят повече изследвания, най-вече да ги разчете добър кардиолог. Не избързвай в пиенето на лекарства, преди да си сигурна в диагнозата и наистина да имаш компетентно мнение. Пароксизмалната тахикардия може да ъде синусова и извънсинусова /обикновено това е ВПВ синдром/. Може би твоята е синусова, това е по-лекият вариант, но все пак не съм лекар. Аз имах тежки пристъпи на извънсинусова тахикардия около 250 удара в  минута, които се прекратиха с аблация - процедура, която правят в НКБ. Но при мен се откри ВПВ синдром като причина за тези пристъпи. И до днес имам по-леки пристъпи на сърцебиене, които въпреки всичко са си пароксизмална тахикардия - синусова. Моят личен избор е да не пия лекарства, но това е моя преценка. Вече познавам добре организма си и знам кои неща провокират сърцебиенето и ги избягвам, но не винаги. Питала съм защо имам този проблем - особеност в проводната система на сърцето, ритъмно проводно нарушение, възникнало още при бременноста на майка ми. Предлагат ми - бетаблокери. Горе главата, всеки случай е строго индивидуален, вярвам, че при теб нещата ще се оправят напълно. Аз въпреки всичко водя съвсем пълноценен живот, родих два пъти нормално и се чувствам напълно здрава. Имам моменти, когато проблемът ми напомня за себе си, но това е период, който отминава. Ако си от София, бих препоръчала лекарите в клиниката по ритъмни проводни нарушения в НКБ - д-р Шалганов и д-р Тошо Балабански, те са чудесни специалисти

# 2
  • Мнения: 11 949
Amy81, много благодаря за изчерпателния отговор  bouquet Как мога да се свържа с тези лекари? Имаш ли някакви координати, където да си запиша час?
Аз правих холтера в Св. Екатерина и след резултата мислех да си запиша час направо при Чирков, но той вече не преглеждал там. Сега, като се разчетох из нета, разбирам, че той май не е подходящ за моя проблем?

# 3
  • Мнения: 295
Ще ти пиша на лични.

Общи условия

Активация на акаунт