Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 ноем. 2011, 16:17 ч.

Пил.пържоли в йена глас-малко помощ

  • 1 383
  • 4
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 737
Здравейте!
Изчетох доста рецепти, но утре ми е важен ден и искам да ми се получат добре. Ще използвам следните продукти: пил.пържоли, гъби, лук, топ. сирене, сметана и може малко винце. Лукът и гъбите запържват ли се в мазнина или се слагат сурови?
Дайте някакви съвети как да стане вкусно?

# 1
  • София
  • Мнения: 4 267
Щом ще слагаш сметана, не слагай вино! Сложи в йената всичко сурово. Само пържолите може предварително да ги изпържиш от двете страни в олио - до побеляване на месото. В сметаната може да сложиш малко черен пипер и 1-2 листа дафинов лист. Може да нарежеш на кръгчета кисели краставички. Ще стане много вкусно! Сега видях, че пържолите са пилешки - слагай ги сурови!

# 2
  • Мнения: 27 524
Ще използвам следните продукти: пил.пържоли, гъби, лук, топ. сирене, сметана и може малко винце. Лукът и гъбите запържват ли се в мазнина или се слагат сурови?
Дайте някакви съвети как да стане вкусно?

Аз лично бих махнала лукът и гъбите. Или гъбите само за аромат, после не ги сервирам. И двете пускат доста вода, отделно и пържолите и става една манджа накрая, която на мен не ми допада  Confused Всичко слагам сурово. Редя пържолки, отгоре нареждам топено сиренце на филийки (гледай да е от това, което се топи, че има и такива, дето стават на дръвца  Crazy ). Самото месце предварително наръсвам със сол и черен пипер. Накрая заливам със сметаната (вино не слагам, ако държиш - малко бяло) и пека около 2 часа на не силна фурна под капак.

# 3
  • Мнения: 16 463
Задуши си гъбите предварително, може и с лука, щом обичате лук.
Месото сложи сурово, прибави гъбите, топеното сирене, малко вино или бира, на вкус. Ако гъбите са култивирани печурки, може да добавиш гъбен бульон (внимавай за солта тогава, че бульоните са солени!) за аромат. Аз прибавям и черен пипер, но там е въпрос на вкус, все пак.
Остави ястието да се задуши във фурната поне час след завиране на 100-200 градуса, за да не кипи. Ще стане, не го мисли.
Успех!  Grinning

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 737
Благодаря ви за предложенията  Hug  bouquet Занапред ще се възползвам.
Междувременно, ако имате други интересни рецепти за йена глас ще се радвам да споделите.
В събота си купих йена и измених рецептата (леля ми ми я каза)  Simple Smile Стана невероятно вкусно. Аз съм много критична към себе си и рядко си харесвам нещата, но щом и аз си облизах пръстите  Grinning
Купих телешко месо (сега за мен е по-добре да хапвам червени меса). Нарязах месото на тънки пържолки и ги запържих в мазнина за да падне кръвта. Наредих един ред в йената, в/у тях сложих гъби, които бях предвариелно малко сварила и топено сирене и после още един ред пържоли. Добавих и малко вода, за да има малко сос за сервирането. Сложих фолио на йената и после капака. Като станаха почти готови (около час и половина) сложих още малко топено сирене и настърган кашкавал. Получи се страхотен сос. Всички останаха много доволни и следователно и аз.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт