Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 60
Това е петиция, с която ще се съберат подписи с нашите искания. Тя ще бъде представена пред КНСБ, след като се съберат достатъчно подписи, ще се сформира протест срещу насилието в детските ясли и градини в цялата страна и ще отстояваме исканията си до край !http://www.peticiq.com/da_sprem_nasilieto_s_kameri.

# 1
  • Мнения: 60
Още един случай с дърпани уши, но разликата с предишния случай е още по-жестока! От силното дърпане е увредено едното ухо, детето отново е от Благоевградска област и е заведено за спешна операция в София. Помолих да се свържа с родителите. Ще видим дали ще пожелаят да говорят .

# 2
  • Върху лъчите на Слънцето.
  • Мнения: 1 671
"В България има порочната практика да се възпитават децата с насилие и страх. Това не само, че са стари но и методи, които бележат децата ни за цял живот. С тези методи няма какво друго да очакваме, освен агресори, побойници и "хиперактивни" деца. Най-тежкото, е че има случаи, в които деца се оперират по спешност заради насилие в яслата и то от възпитателите. Да дърпаш ухо на дете, така че да увредиш вътрешното му ухо не е метод за възпитание, а НАСИЛИЕ и то върху беззащитно същество, което дори рядко би споделило какво се случва с него. Най-стресиращото е че това се случва почти навсякъде и почти всички възпитатели работят по този начин - с насилие !!! Нашата цел е поставянето не само на камери и повече контрол върху методите на работа в детските ясли и градини, а и да спрем кражбите от парите и храната на децата ни.  Целта ни е ПОВЕЧЕ КОНТРОЛ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ ЧРЕЗ ПОСТАВЯНЕТО НА ЗАПИСВАЩИ КАМЕРИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ТОЧКА НА ЗАВЕДЕНИЕТО! Моля, гласувайте, това е за нашите деца!"

Ето това е съдържанието на петицията.
А ето и моите размисли: Искате "ПОСТАВЯНЕТО НА ЗАПИСВАЩИ КАМЕРИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ТОЧКА НА ЗАВЕДЕНИЕТО!" В тоалетните също ли да има? Че току-виж учителката решила да вкара там детето, та да го набие? А вие как бихте се чувствали, ако на вашето работно място има камери на всеки ъгъл? Тези, които насилват децата, да бъдат дисциплинарно уволнявани. Това ще послужи и за урок на останалите. Защо заради тях тябва да дебнем всички останали и да ги третираме като престъпници? Аз не бих оставила детето си в ръцете на престъпник. Но ако желая такива камери в ДГ, то това означава, че отношението ми към възпитателите му ще е точно такова. И всеки път, когато го останям, все едно ще им казвам "мислете му, ако го докоснете..., когато пожелавам "лека работа". А когато си го взимам " много ли го бихте", сиреч, "добър ден"...
И още нещо - знаете ли, че има деца, които се водят насинени на градина, защото или мама или тате са ги набили, но не си признават? И после лесно вината се прехвърля на персонала в ДГ? Ако се наслагат камери вътре в ДГ, то тогава при приема всяко дете ще трябва да бъде съблечено и щателно проверено за нанесени телесни повреди от родителите. Или поне така ще е справедливо. Щом вие нямате доверие на персонала, тогава защо пък той да има доверие във вас(нас), родителите?
В петицията пише също "да спрем кражбите от парите и храната на децата ни". А как по-точно се случва това? newsm78
Тези от вас, които искат такива неща, явно нямат доверие в хората, на които поверяват децата си. Единственото решение за вас е да отпишете децата си от ДГ и да си ги гледате сами. Вярно , че има и проблемни учители, но има начини те да бъдат наказани и отстранени от работа. Защо заради тях да унижаваме и всички останали и да им демонстрираме недоверие и неуважение?
Не смятате ли, че и без друго учителската провесия е достатъчно овъргаляна в калта, достатъчно оплюта и пренебрегната? И то най-вече от хората, които малтретират децата си у дома; от тези, които нямат елементарно възпитание и псуват като хамали пред децата си; от тези, които идват да вземат детето си от ДГ пияни и биха пребили учителката, ако тя откаже да им го предаде; и т. н. ...

# 3
  • Мнения: 60
Гневна, практика е да се яде от храната за децата. На мен самата като ми даваха храната просто беше уникално малко - 5 лъжици супа и една лъжица основно. Освен това един ден стоях в колата си и чаках, и познай - една от учителките в същата ясла ми е съседка и живее на първия етаж в блока ми. Тя спря, паркира удобно колата си, изчака съпруга си защото това, което носеше беше непосилно за нея да пренесе и какво да видя: 3 кашона с детски сок от моркови в стъклени шишета! Бях повече от шокирана !!! А на децата им дават сутрин баница а следобяд една сладка, или една хапка кифла ..... Уникално малко количество, а сока , който е бил предназначен за тях .... ????? Имам и приятели, които са имали практика в ясли, сестрата на съпруга ми също работи в ясла ..... всички си взимат а на децата е каквото остане ! Това е!

# 4
  • Мнения: 8
 Heart Десито Heart , активната гражданска позиция би ме накарала в този момент най-малкото да извикам директора, ако не и друг орган.

# 5
  • Върху лъчите на Слънцето.
  • Мнения: 1 671
Heart Десито Heart , активната гражданска позиция би ме накарала в този момент най-малкото да извикам директора, ако не и друг орган.

Именно. Но явно комшийските отношения са пречка да се коригират нещата на точното място и по-добре да обвиним всички, а не да си разваляме комшулъка...

# 6
  • Мнения: 3 673
Аз ще чакам националната стачка

Общи условия

Активация на акаунт