Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 111
Моля, ако някой има информация за клиники в чужбина и най-вече Англия или Германия да сподели.
Става въпрос за дете на 2.5г, трябва да се направи операция за да може митралната клапа да се затваря нацяло. Тук ни предлагат обикновена операция, а ние търсим варианти за безкръвна..
Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 190
А каква е диагнозата на детето?

# 2
  • Мнения: 111
Това е последната епикриза:

Резултати от изследването:
Дете на 2г и 4м, проследяване на особен вариант на ЧАВСД, с малки септални дефекти и спонтанно затворен вече входен компонент при разделени АВ пръстени. Чести респираторни инфекции. Обективно- (Т-14кг, ръст-91см) без цианоза и сърдечна недостатъчност, без органомегалия, симетричен пулс на 4-те крайника – добре напълнен, ритмична сърдечна дейност, ясни тонове, шум с х-р на регургитация в ендоапекса и апикално прогагиращ до предна аксиларна. Спокоен прекордиум. Грубоват ХС-II-IIIмр. Вторият тон не е усилен.
ЕКГ- синусов ритъм, ел. Ос към десния горен квадрант, без ДББ.
ЕхоКГ- интракардиалната морфология обобщена като ЧАВСД със следните особенности- вторично затворен от фиброзна тъкан малък входен компонент на АВСД. Малък е и МПД-I с нисък свод. През върха на рецесуса затварящ входниа компонент все пак се регистрира малък ЛД шънт-55мм между двете камери. МИ-IIст през септалния компонент на предното платно, което е клефтирано-холосистолен джет. Митрален клапен пръстен-16мм. Трикуспидален-14мм. Нормални дрленажи. Свободни изходи на двете камери. Лява аортна дъга с добре развити аркусни сегменти. Липса на КоАо и ПАК.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: ЧАВСД с почти затворен ретрот.рецесус, малък входен компонент. МИ-IIст.-клефт на предно митрално платно при пръстен-20мм. Съхранена функция на двете камери. Липса на БХ. Анотимчо малък МПД-I. Водецият преблем е МИ.
Остава без терапия.
За планова пластика под ЕКК

# 3
  • Мнения: 190
Няма да намериш клиника, която да реши проблема на детето безкръвно, но все пак търси. Тези дефекти се коригират само оперативно. Никой не може да ти каже какво ще се случи, но персонала на детска кардиология дава най-доброто от себе си за децата.
Съжалявам ако съм те обезсърчила, но това е положението.
Ако имаш още някакви въпроси питай, ще ти обясня доколкото мога.

# 4
  • Мнения: 111
Много благодаря за информацията! Сега чакаме за дата за операцията и ми е доста притиснено какво ни очаква, чета темичките за ВСМ и там намирам някой отговори.

# 5
  • Мнения: 190
Ох, за съжаление ви очакват много нерви, притеснения, ужас от неизвестното, но е много важно да мислите позитивно и да очаквате най-доброто. Казаха ли кога горе-долу да очаквате да ви включат в програма или само трябва да чакате?
Иначе процедурата за всички е еднаква - Постъпвате, изследвания, операция, реанимация, интензивен сектор, стая с мама и живот и здраве максимално бързо в къщи.

# 6
  • Мнения: 111
Казаха ни до края на годината или след празниците. Мен ме притеснява и това,че е много буйно дете, много се сърди и нервира. Благодаря още веднъж!

# 7
  • Мнения: 190
Всички деца са еднакви. Буйни и нервни при майките си. Стават обаче много добрички, когато тях ги няма. Не се притеснявай всичко ще бъде наред /надявам се/. Успех ти пожелавам и вярвай ... това му е майката.

Общи условия

Активация на акаунт