Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 100
Здравейте
Незнам дали темата е за тук ,но ...ако трябва да я преместят
Вчера ходих на преглед
Доктора видя два плодни сака измери 8,1мм/ама според мен само единия/
Другия е мъничко по-малък
Обясни ми че е още рано и може да се получи т.нар синдром на изчезващия близнак и да отида пак в края на месеца
Първо ме шашна че са 2-сега ме е страх от това че едното може и да изчезне
Често ли се случва този Синдром
Нека някой който го е преживял да ми опише
Четох в гугъл,ама ми е много притеснено
Ако се случи и едното изчезне-задължително ли е да стане до 7 гс и да има кървене
Предварително благодаря

# 1
 • Мнения: 1 776
Синдромът на изчезващия близнак е много често срещано нещо и няма нищо плашещо в него, не се притеснявай. Просто едното сакче престава да се развива в много малки седмици. Обикновено няма никакво кървене и никакви симптоми, че е загубено едното сакче, защото то не се изхвърля, а просто се реабсорбира в околните тъкани. Ако не отидеш на ултразвук в съвсем начална бременност, няма изобщо да разбереш, че са били две сакчетата - например тук обикновено се прави първи ултразвук в 8-9 седмица, когато вече второто сакче е изчезнало, и може изобщо да не се разбере, че е имало такова.

Не се тревожи, това е много често срещано явление, не ти застрашава остатъка от бременността, ако се случи - просто значи, че тази бременност не е било писано да е близнашка. Но пък следващата може да е, та си имай едно наум.

# 2
 • Шумен
 • Мнения: 5 102
При мен в 6-7 г.с. с коремен ехограф се видяха две сакчета. Едното отговаряше на 7 г.с а другото на 6 г.с като размери в голямото се видя и тупкащо сърчице. Лекарката ми реши да се застрахова като ме прегледа и с взгинален ехограф (не искаше от раз да определя че второто сакче е празно) и с него засече тупкащото сърчице на второто бебе. Разликата от седмица в развитието си остана до края. И на мен не веднъж ми казваха в началото че по-малкото изостава и скоро няма да има тонове и ще изчезне. В моя случай не се сбъднаха прогнозите и си имам близначки  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 100
Благодаря ви за отговорите момичета  Hug
Сега съм в процес на очакване какво ще стане и в безкрайни тревоги и мисли ,които не мога да си избия от главата
 Tired

# 4
 • Стара Загора
 • Мнения: 36
Мисли позитивно и всичко ще бъде наред! newsm10 Успех!

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 630
Не се притеснявай и тревожи  Hug
Каквото има да става, ще стане!
Винаги едното е малко по-мъничко от другото. При мен на първия преглед дори се видя само един плоден сак. Чак на втория се видя и другото бебче. И всичко мина и приключи успешно!
Мисли позитивно  Peace Те,докторите си предупреждават, да сме подготвени Wink

# 6
 • софия
 • Мнения: 1 168
И моите бяха с разлика-на първия преглед в 5 г.с едвам видяха второто сакче, беше доста по-малко и ми казаха изобщо да не разчитам,ч е ще се развие-слава Богу разви се и сега тича вкъщи Wink
Разликата се запази до края на бременността

Не се тревожи за нищо, настрой се позитивно, всичко ще е наред.Дори да се случи Синдром на изчезващия близнак обикновено не е нищо страшно, просто едното сакче няма потенциала да се развие и отпада

# 7
 • Мнения: 142
Синдромът на изчезващия близнак е много често срещано нещо и няма нищо плашещо в него, не се притеснявай...

Такава беше моята втора бременност, която протече нормално и завърши с чудесно бебе.
Има значение също и какъв е бил прегледът - през корема или вагинален, качеството на апарата и, разбира се опитът на ехографиста. Ехорафията все пак е субективен метод. Всеки вижда това, което знае.

# 8
 • Мнения: 0
Здравей аз бях със синдрома на изчезващият близнак- в началото на втори месец се установиха две сакчета нормално развити за седмиците в които бях, но 20 дни по късно доктора отново на ултразвук констатира, че едното бебе не се е развило и вече няма тонове започнало беше да се свива и да резорбира от организма ми.
         Тъй като бях в края на третият и началото на четвъртият месец ми препоръча да се пазя- защото имаше рисков  период в който има вероятност да прокървя и сакчето с неразвитото бебче да тръгне да излиза като има възможност да повлече и другото.Полежах спокойно и на следващият ултразвук докторите установиха, че почти е изчезнало второто сакче, а другото бебче се разви нормално и сега сме в деветият месец в очакване на нашата среща.

Общи условия

Активация на акаунт