Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 777
Здравейте!
Оперирана съм от Ендометриоза ,II  степен и в момента съм на лечение с Лукрин Депо.
Какви са възможностите да кандитатствам за ин-витро оплождане по програмата на ФАР и необходимо ли е да изчакам с подаването на документите ,докато лечението ми приключи?
Има ли стандартни изследвания,които трябва да приложа,освен епикриза и протокол от операцията?
Ще Ви бъда благодарна,ако ме насочите!

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте!

Съгласно Правилника за организация на работа на фонд Асистирана репродукция, фондът финансира процедура по ин витро оплождане с индикация ендометриоза при следните условия:
 - Ендометриоза, засягаща яйчниците и свързани с безплодието при жени над 35 г., а при жени до 35 г. - само след лечебен курс с агонисти на гонадолиберина (напр. Лукрин, Золадекс, Диферелин), след края на което в продължение на 6 месеца не е настъпила бременност.

В случая е важно да уточните на каква възраст сте, тъй като от това би зависело поведението при Вас.
При всички случаи обаче трябва да посетите клиника по асистирана репродукция за консултация и подготовка на документите Ви.

Поздрави,
Екип на АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Мнения: 777
Благодаря за бързия отговор!
Разбира се,няма как да дадете конкретен отговор,без да съм дала необходимите уточнения,за което Ви моля да ме извините.
Възрастта ми е  32 г.,част от левия яйчник е отстранена по време на лапароскопията.И върху двата яйчника е имало кисти,като върху десния са били четири на брой,за мой късмет-повърхностни с адхезии.Засегнати са пикочния мехур и перитонеума.Напълно проходими тръби.Назначено ми е лечение с Лукрин Депо по НЗОК за срок от шест месеца.
Сигурна съм,че има много жени,които биха се интересували от този въпрос.
Необходимо условие ли е обаче да се изчака края на лечението и идеалната проходимост на тръбите пречка ли е за кандидатстване по фонда в конкретния случай?

# 3
  • Мнения: 2 445
Здравейте, отново!

Във Вашия случай, съгласно изискванията на Правилника на фонда, следва да изчакате лечението с Лукрин, след което през следващите 6 месеца да правите опити за бебе и едва тогава, ако все още не е настъпила бременност, да подготвите документите за фонда.

С пожелания за успех,
Екип на АГ Болница "Д-р Щерев"

# 4
  • Мнения: 777
Сърдечни благодарности!!!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт