Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 267
Здравейте, много съм притеснена. Объркана съм и не знам кой е най-добрият начин за отреагиране в следната ситуация.
Синът ми е в 7 клас. Възникна ни много сериозен проблем с учителката по Български език точно. Синът ми още от началото на годината ми разказва как в общи линии протичат часовете при тази госпожа. Как непрекъснато крещяла в час и ги обиждала, как ги гонила от час за какво ли не. Въпросите по литература им ги дава за домашна работа....да отговарят писмено без да са ги обсаждали в часа. Да си призная не обръщах много, много внимание на приказките му. До вчера...Когато възникнал проблем с някаква тетрадка на едно от децата и въпросната госпожа обвинила моят син...после този , който взел тетрадката си признал и я върнал. А госпожата се обърнала, крещейки към сина ми с думите : Ти да не си сакат, че да не му я върнеш?! Синът ми определено доста се е разстроил...да не говорим аз колко съм бясна от такова отношение. Поведение и думи на учител...който уж учи и възпитава децата ни. Срамота! Обадих се на класната. Поговорихме малко, но едва ли ще има някакъв резултат. Днес часът по Български език пак се е провел в крещене от госпожата ту към един ученик, ту към друг.
Класната ме посъветва да се обърна към директорката, защото проблемът с въпросната госпожа явно не е само с моя син...други родители също са се оплаквали. Но....до сега нищо не е предприето.
Кошмарна ситуация. Седмокласници. Точно по Български език. Не че е нормално такова поведение на учител, по който и да е предмет...
Моля ви за съвети. Имам разни идеи в главата, но ми е хаос като цяло. 

# 1
 • Мнения: 411
Ох ,много ти съчувствам!При нас не беше точно така ,но подобно.Особеността на нашата беше ,че в пети клас си определи " черни овце" и така си остана докато се разделят.
Госпожата го беше сложила в черния  списък ,а е много кротък по природа.Винаги нарочен с изоставащите.Детето ми е ми е умно и амбициозно ,но такъв кошмар беше...
В края на шести разговарях с класната дали да го преместя.Тя горката само повдигаше рамене и викаше " не знам ,при мен е перфектен".Посъветва ме да го оставим и седми клас в същото училище за да не се стресира преди изпитите.Откровено казано съжалих,защото същото отношение продължи и в седми.Имам си причини да  съм убедена ,че  отношението е било специално(гадно) ,но не бих искала да казвам публично причините.
Както и да е сега сме в частно училище и не мога да опиша ентусиазма с който сина ми учи и посещава училище,колко много харесва преподавателите...
Не знам, може би, най-добре е да го преместиш.

# 2
 • Мнения: 1 855
Няма смисъл да го мести - 7 клас е !
Задължително разговор първо с въпросната госпожа,
а след това и с директора.
БЕЛ е основен предмет , но поведението на госпожата  smile3511,
има нужда явно от специализирана помощ.

# 3
 • София
 • Мнения: 36 890
и аз мисля, че е по-добре да го преместиш. С учителката няма да се разберете, ще го тормози до последно, ще му вгорчи живота с кофти оценки и ще му провали кандидатстването. В ново училище, колкото и да е трудно като адаптация, дететоо има по-голям шанс да завърши успешно.

# 4
 • Мнения: 411
Ако щете ми вярвайте за първи срок нашата беше решила да му остави 3.Беше писала четири 3 и три 4.Със зор му остави 4.
На изпитите след седми се яви само за да й докаже ,че не е за толкова(просто беше приет в училище за което не бяха важни  оценките от изпитите) и имаше 5,00
Е , нямаше как и му остави пет за годината ,но беше кошмар,колко рев,сополи,частни уроци,отвращение от предмета и т.н

# 5
 • Мнения: 1 855
В кой клас е детето ?
Пишеш, че се е явил на изпити след 7 кл.Нещо не разбирам.

# 6
 • Мнения: 411
Синът на авторката е седми.
Моя е вече осми .
То стана,че аз повече се оплаквам от авторката,но имам такива "незабравими " спомени от седми с тая по БЕЛ.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 267
Идеята за преместване я обсъждаме със сина ми, но не в друго училище, а в другия клас. Учителите по всички предмети са същите с изключение на въпросната госпожа по БЕЛ. Но как ли ще му се отрази...разговарям с него доста.
Разбира се, че ще говорим и с класната за тази идея, а с директорката и за проблема като цяло. Дали има начин да се смени  "учителката". Не мога да я нарека учител при това нейно абсурдно поведение. 

# 8
 • София
 • Мнения: 36 890
Аз не бих разчитала на друг клас. Учителитте са един колектив, ако сегашната ви учителка е толкова злобна, ще има търкания и с новата, пък и не се знае какви ще ги наговори на колежката си за детето. Аз бих сменила училището - ново училище с нов късмет и на място, където хората ще са непредубедени към детето.

# 9
 • Мнения: 442

     Seaa, говорете с въпросната учителка. Аз имах подобен проблем ( също по БЕЛ), но в 12 клас. Тогава ни смениха учителката. За някои явно професионализмът не е приоритет... Важното е да разбере, че няма право да се държи така спрямо децата. Говори с нея, за да види, че има кой да застане зад детето. Някои си позволяват повече, защото много от родителите мълчат.
     Това с преместването е добре, но ще го стресира допълнително. Ще го занимават други мисли- адаптация към новата обстановка и новите учители и приобщаване към новия клас. Може да говорите с учителката на другата паралелка (на вашето училище) и ще усетите дали ще се държи по същия начин, дали е близка с некоректната учителка.  Peace

# 10
 • Мнения: 142
Ако наистина има подобен проблем с учител, който засяга повече деца, т.е изключва се субективизмът, и директорът не вземе адекватно и задоволяващо заинтересованите страни решение, би било уместно да се информира районният инспекторат по образованието.

# 11
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 4 006
Зеаа, запозната ли си с гледната точка на учителката, на класната, на други деца от класа или си добила впечатление само по разказите на детето? На мен би ми било интересно да разбера как се е стигнало до тук, какви са причините. Ако не ти се занимава - премести го. Най-лесно е.

# 12
 • Мнения: 142
 Местенето само по себе си може да създаде проблеми, дори и в най-прекрасното училище да опадне детето. Период на нагаждане към новите съученици, стила и изискванията на другите учители т.н. Особено ако детето има желание и амбиции за кандидатстване.
Не е редно, ако учителката се държи непрофесионално да бъде оставена да преподава и/или да травмира и други деца. Но това трабва да бъде проверено и доказано.

# 13
 • Мнения: 17 143
За първа година ли е тази жена по БЕЛ при сина ти? Ако не- до сега как се е държала и той имал ли е проблеми? С други учители има ли проблеми той? А останалите деца с тази учителка?

Ако положението е наистина зле заради нея- премести детето в друго училище още сега, т.к. не можеш да го местиш 30 дни преди края на срока, мисля, че още е така. Не съм гледала от миналата година въпроса дали не е изменен. Изясни си ситуацията още днес или утре и реши. Седми клас е много важен.
Т.к. едва ли ще махнат точно госпожата, каквато и да е тя и ако ще на целия випуск да обърка годината, при положение, че нещата са както ги описваш.

# 14
 • Мнения: 205
Това което чета тук ме възмущава, ужасно е. Ако бях на мястото на Judy не бих губила и ден повече за да чакам положението да се оправи, бих отишла първо при директора, ако директора прецени бих се срещнала и с учителката, ако в училището има и психолог и с него ще се срещна, а ако от тези мерки няма скорошен ефект бих подала жалба в инспектората, като ще се постарaя да събера и подписите на други родители.
Дъщеря ми също е 7 клас и за съжаление нейната чудесна учителка по БЕЛ в училище има сериозен здравословен проблем, поради което няколко месеца няма да работи. Заместничката е 22-23 годишна девойка, която още първият час е казала, че тя "няма да се хаби с тях", "който иска да си пише план", "който не иска да учи, ако иска". Това нейно поведение ме накара за първи път за тези седем години да отида при директорката. Разбира се изтъкнах цялостното си положително впечатление от училището, но и острото си възмущение от учителката по БЕЛ, казах че ходенето на уроци и школи не може да компенсира пълната липса на обучение по БЕЛ, казах и че ако на учителката не и се работи с децата, то едва ли някой я кара насила да работи в училище и помолих за съдействие, като се надявах директорката да замени тази учителка с друга от училището, но това се оказа почти не възможно. Директорката ми благодари за сигнала и каза,ч е ще направи всичко по силите си за да се промени ситуацията. Резултатът е налице сега учителката е доста по-старателна и обяснява материала.

Общи условия

Активация на акаунт