Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 ноем. 2011, 10:39 ч.

Ин-витро в Истанбул 3

 • 42 630
 • 774
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 731
Мили борбени момичета,пускам тази тема с вярата,че всички,които пишат и се присъединят в нея скоро ще се запишат в отчетните теми!
Много късмет,успех и положителни емоции на всички!
И не забравяйте-надежда има за всички!
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7
линк към старата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=613250.0
мейла на Кюбра-координаторката на Мемори хоспитал за чуждестранни пациенти:
kubra.burnaz@memorial.com.tr
сайта на болницата:
http://www.memorial.com.tr/ru
имейла на проф.Леми Ибрахимоглу:
 lemi.ibrahimoglu@gmail.com
телефона на Айнур:
Айнур- 00905 33 96 76 708 – сестра, говори български

Anadolu Medical Center
International Services Department
t:+90 262 678 5515
f:+90 262 654 00 53
c:+90 533 559 78 18
e-mail: dilek.inci@anadolusaglik.org

сайт с хостели:
http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=bg&str=15501& … cy=1&guests=2

http://istanbulapt.com/
http://www.hotelbuyukkeban.com/index3.html

Това го копирам от поста на Люси,с благодарности за систематизираната информация:

Цени и изследвания :
За изследванията - в болницата предлагат кое може да се направи при тях, като мах. се стремят нещата да са при тях, но трябва да питаме и уточняваме кое е по-изгодно за нас да си направим в България без  да се притесняваме
Признават изследванията от България но трябва да са преведени на турски или английски.
Първичен преглед – 295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
ПКК (Hemogram)  – 600 ТЛ
Разчитане на резултати – 300 ТЛ
Спермограма – 115 ТЛ =97 лв
Хистероскопия – 2200 ТЛ
Кариотип – 900 ТЛ
Пред-имплантационна диагностика – за ембрион – 150 евро и 1500 евро фиксирана сума за над 10 ембриона.
Ко-култивация – 650 евро
ЕЦ с ИКСИ оплождане – 2050 USD
ИКСИ с ИМСИ (ИМСИ винаги се прави с ИКСИ) – 2100 евро (ИМСИ е безплатно)
Инвитро с ИСКИ с микроинжекции – 3051 USD ?????
ИКСИ – 2100 евро (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер)
Лекарства – 500 – 1000 евро (зависи от конкретния случай)
Микротесе - 800 евро, първичен преглед при андролог - 290 ТЛ, сонография при мъжа - 890 ТЛ, вторичен преглед - след сонографията и въобще разчитане на резултати - 219 ТЛ


За първичен преглед (295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се резултати до три месеца назад. Това е ако веднага ще започвате стимулация !
За първичния преглед без започване на стимулация не са необходими предварителни изследвания. Носете всички ваши изследвания, на вас и на партньора ви -  генетични, спермограми, хормони, епикризи от операции. Хормони не превеждайте на английски или турски, ако не са на латиница напишете с молив острани на наименованиято тяхното лат. наименование. Няма значение на кой ден от цикъла ще отидете за преглед. Не е необходима ПКК и вирусологични , ако не се стартира стимулация!За първичен преглед са по-важни хормони,ЦС на тръби, спермограма, епикризи и др. изследвания,микробиология също не е излишна-дори и за ваше успокоение,  за да може лекарят да добие представа за вашият случай! В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 3 до 5 дни. В  Мемориал се изработва за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. По принцип още в деня на първичния преглед те преглежда друг лекар и след това с цялата документация и вече информацията от прегледа направен при тях проф. Кахраман дава експертното си мнение. Така, че за първ. преглед има реално среща с един лекар и професорката. След това те преглежда лекар, а не проф. Тя дава експертно мнение по всички въпроси.  При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на аглийски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации, ако имаме такива.
Двойката да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл – при започване на стимулация, за първичен преглед не важи . В дена на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol. При условие,че няма киста и тя се чувства готова, стимулация може да се назначи веднага.
Към клиниката има безплатен паркинг когато сте в нея, но трябва да се вземе карта от регистратурата.
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.
Болница Мемориал работи с клиника Щерев. Може да се направи операция или започне стимулация в Щерев и да се продължи в Мемориал.
Валута за плащане :Плащането може да е в турски лири, може и в евро.
Език за комуникация :  Освен Английски,можете да говорите на Френски и Италиански.А ако имате затруднение,потърсете Сабрие.Тя говори Български и работи като медицинска сестра.
За болницата : Трите сгради на Мемориал са блок А, В и С - клиниката е в блок С  на 3 ет.
Влиза се през централния вход на Мемориал и се завива надясно до кафенето, преди него завой в ляво по коридор, след него пак в ляво и веднага в дясно - там са асансьорите за блок С.
В Истанбул не се правят инвитро опити на пациентки над 43 г., както и донорски опити дори и да има пряка родствена връзка между донор и реципиент.
Информация за нощувки и придвижване в Истанбул :
Нужна е карта за магистралата - по целия път има бариери и най-добре да се закупи още на влизане от бензиностанция. Картите работят като дебитни най-евтината 50 ТЛ, всяко минаване е не повече от 5ТЛ, отчита според броя изминати км. 50 ТЛ са достатъчни за две-три пътувания. Картата може да се презареди в банков клон на банката , от която е картата .- добавя се на гишето и те я допълват.
ВЗЕМЕТЕ СИ НАВИГАЦИЯ !

Самолетен транспорт до Истамбул като пример: Пегаус -35 евро заедно с летищни такси, възможност за закупуване в последния момент. Летище Сабиха Гьокчен, на което каца Пегасус - оттам има регулярен бърз автобус за 13 ТЛ. Крайната точка на автобуса е кв.Таксим.
Най-приемлив квартал за отсядане в бизост до Мемориал е Таксим и подрайоните му Мачка, Нишанташъ.
От кв. Таксим се стига за 10 мин. с кола до болницата в кв. Окмейдан. С автобус - ходи се около 15 мин пеш до автогара на пристанището и от там се взема автобус до Окмейдан /така пише на автобуса/, който пътува 30 мин.
От кв. Таксим може да се хване от спирка автобус 54К, който води пък до Перпа в бизост до Мемориал за 20 мин.. Перпа, освен името на спирката е и комплекс като Пловдивския панаир с офиси и магазини. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време
Цени на автобусни билети от кв. Таксим до Мемориал 1,5-2ТЛ
с такси от Таксим до Мемориал - 15ТЛ
От  кв.Таксим тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен
квартал Окмейдънъ – в този квартал се намира болницата. Друг близък квартал  Касъмпаша, но там хотелите не стават, следващ Таксим.
Квартал Аскарай – хотел около 50 евро на вечер., паркинг -  17  ТЛ на вечер
кв.Лалели - близо до Аксарай
хотел Боюк Кебан 50евро двойна стая + закуска, паркинг 17ТЛ на денонощие
около хотела има ресторантчета с прилични цени, близо е до метрото и Капалъто
с кола до Мемориал около20 мин. в зависимост от задръстванията или с метрото.


# 1
 • Мнения: 904
Да ни е честита новата тема и да се напълни с бременни коремчета Praynig.
Миме, благодаря  bouquet!

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 9 034
  tiptoe

# 3
 • Мнения: 21 247
 newsm56

# 4
 • Мнения: 904
Да споделя и аз за болничните, моята лична ми беше дала в същият месец направление за гинеколог и тя ми даде болничен за 14 дни като и споделих за какво ми трябва ми каза ако има някакъв проблем и не ми дадат болничен да и се обадя щели на някакъв съвет да ми удължат болничния, имали вече доста такива случаи, аз си ги взех тези 14 дни защото в клиниката ни дават болничен от деня на пункцията, ама никой не е помислил че тези които сме от провинцията няма как да ходим сутрин ни вечер за инжекции и през деня да сме си на работното място, то не че момичетата които са от София могат да са на работа като трябва да чакат по 2 часа закъсненията.

# 5
 • София
 • Мнения: 6 231
Мими,благодаря  Hug
Дано и тази тема да върви толкова положително,колкото предишната-да няма празно в следващата група,пътуващи натам  Praynig Hug

# 6
 • Мнения: 583
Запис...
Не се знае, скоро може и ние да тръгнем в тази посока...
Стискам плаци за много положителни тестчета!!!

# 7
 • София
 • Мнения: 222
Включвам се и аз да следя.
Живот и здраве, в първите месеци на следващата година сме там.
И най-важното - честито на всички бъдещи мами, искрено се радвам за вас!   bouquet

# 8
 • София
 • Мнения: 614
Момичета следя ви всеки ден, но нещо много работа   ooooh! и няма време за писане, но след тези прекрасни новини, а и нова тема има, просто трябва да драсна два реда.
Честито на всички успели момичета  Hug, Lullu скоро да се похвалиш и ти preggo , а на Luce и пожелавам много късмет и един прекрасен след сватбен подарък  1stroller.
 И аз да се похваля най-накрая направих прословутата ЦС /брей голямо мъчение беше/, но резултата е две проходими тръби според лекарката /още не съм сколасала да я занеса в Щерев да я погледне, лекарката ми, надявам се че няма да ми я вземе/, нещо се чудя дали да не пробвам първо една инсеминацийка, пък като не стане и аз ще стягам куфарите.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 105
Мими много хубава тема и полезна  Hug
Дита честито   bouquet, да се удвоява все така хубаво ЧХГ-то и скоро да видите точката (те)  Praynig Praynig Praynig
Люси успешен преглед и приятна разходка  Hug

# 10
 • Мнения: 616
di_ta, честита бременност! Не може да си представиш каква надежда даваш на всички нас!  Hug
Люси, мислено съм с теб! Успех!!! И да се върнеш много, много щастлива и доволна!  Hug Hug Hug

# 11
 • София
 • Мнения: 1 247
Цоппппппп - ето ме и мен!  wavey
Мими, благодаря за новата темичка и прекрасните пожелания - "Чул те Господ!"  Praynig

Виждам, че има нови попълнения в бременните редици и това е прекрасно  Hug Hug Hug - още не съм прочела подробностите, но бързам и аз да честитя на di_ta  и да й пожелая лека и щастлива бременност  Praynig Praynig

luce, стискам палци да се върнеш окрилена, обнадеждена и най-вече - със зелена светлина за старт  Praynig Praynig Praynig

 

# 12
 • Мнения: 1 054
Лелелеее какво става тука бе,изписали сте тонове....)))  di_ta,честито,спокойна бременност и отличен финал..)))И нови попълнения си имаме,бравоооооо хайде дано всички в тази темичка вълшебна успеемммммм!!!!!   БАМБООО,МАКА,слушам да знаете пазя ембритата и си чакам  Hug Hug Hug

# 13
 • Мнения: 904
Голям съм заплес днес Blush Дита, честито мила Hug,лека и безпроблемна бременност.

# 14
 • София
 • Мнения: 777
Ди-та, честито! Сега пожелавам много късмет и лека бременност до финала! Simple Smile  Hug

Люси, стискам палци за прегледа! Да се върнеш с хубави новини и съвсем скорошно начало на процедурата! Simple Smile

Момичета, днес Кубра ми писа! Имам час за 28. 11! Simple Smile Толкова много се радвам! Нямам търпение да минат тези две седмици! Само ме притеснява, че прегледа ни е  в 14.00ч., което значи, че мъжа ми няма да може да даде материал още същия ден. При Вас на кой ден правихте СГ? В деня на пристигане или след това? 

Общи условия

Активация на акаунт