Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 ноем. 2011, 17:00 ч.

Разсекретяване на идентичност

 • 25 303
 • 647
 •   1
Отговори
 • Мнения: 22 063
Трепет ме е обзела, защото това ми е първа тема, но ме засърбяха пръстите и не се въздържам вече.
Чета напоследък и нови и стари теми и все от някъде изкача някой "компpoмат". Някой все се опитва да разобличи другарче и да му извади наяве всички кирливи ризки, бодита и всякакво бельо.
Та въпросът ми е: важно ли ни е да знаем истината за живота на форумските си дружки?
На мен лично не ми пука особено ако потребител Х е 60 годишна домакиня, която се представя като 30 годишна мениджър на водеща компания.
Пречи ли ви наистина, ако аз напр. съм средностатистическа жена на средна възраст, която е отегчена от живота и единственото и развлечение е форума, реша да се представя тук за бизнес дама, с влияние и вълнуващ личен живот.
Може пък да съм девойка, вечно бореща се с наднормените си килограми, защо да не си позволя лукса във виртуалното пространство да се представя за  изглеждаща страхотно и поне за час да забравя за проблемите си.
Не е ли смисълът в общуването в нета да се отървем от предразсъдъците си и комплексите си и защо ни е важно да подчертаваме на всеки ред, че сме себе си?
Във форума има доста хора, които не изграждат различен образ, но има и такива, които имат нужда да си създадат някакво убежище - нека бъдем толерантни и не разрушаваме чуждите кулички, ако те не пречат никому.
Да поясня, че толерирам фалшивите образи, само когато не са свързани с предоставяне на невярна информация, която може да навреди - здравна, права и др.

# 1
 • Мнения: 4 302
То е като в живота. Ако дойде някой непознат при теб и ти рече 'хайде, ела да те почерпя един обяд, да ти купя един подарък' ти най вероятно ще откажеш и ще бъдеш подозрителна. И то не защото не обядваш и не искаш подарък, а защото не си наясно какво се крие зад това.
Та и тук така. Не ме е страх от това, че някой си измисля, по скоро когато някой си измисля си имам едно наум, че от другата страна е някой тотално откачил и потенциано опасен.

# 2
 • София
 • Мнения: 3 592
Toва е тенденция във форума от около 2-3 години.
Преди не беше така. Аз съм тук от 2005г. Първите години цареше дух на взаимопомощ и забава.
 

# 3
 • Мнения: 22 063
Зигизаги, аз чета форума от 2005 периодично и смея да твърдя, че и до ден днешен си има дух на взаимопомощ. Просто станаха много подфорумите и темите. В тематичните подфоруми е страхотно и винаги намирам полезна информация и до ден днешен.
Дори съжалявам, че не ми остава време да пиша много, а и клюкарския ми дух ме ангажира Grinning

# 4
 • Мнения: 1 626
Няма начин да се преструваш толкова успешно, че да не лъсне в даден момент измамата, освен, ако и в реала си живееш в паралелни светове - един за действителността, друг - за въображението. А това, както казва и Рокси, си е плашещо, болестно състояние - все ще избие на нещо - я на прекалено маниерничене, я на заяждане, всеки случай, не и на повишена популярност. Така че не става въпрос дали ние ги приемаме или не, а че за тях не е удовлетворително според очакванията.
Има една много хубава сентенция - "По-висок от ръста си, уви, не можеш да станеш. Можеш само да се повдигнеш на пръсти, но... на пръсти не се стои продължително."

# 5
 • Мнения: 2 366
И през ум не ми минава да се интересувам от живота на хората във форума. Регистрирала съм се, за да мога да се включвам в теми, които ме вълнуват, да питам неща, които ме интересуват, да получа, или ако мога да дам съвет на някого. Възприемам форума, като място за взаимопомощ от една страна, и за споделяне на общи интереси от друга. Затова и най интересните за мен подфоруми са за здравословните въпроси, Наш дом( които са ми полезни), и темите за театър, кино, музика и книги( които освен полезни са ми приятни). Никак не ме интересува дали Иванка действително е Иванка или Марийка, дали е на 30 или всъщност на 60. Образите във форума нямат нищо общо с темите, които са ми важни. Simple Smile Затова и не се вклчвам в гласуването за каквито и да било номинации и класации.

# 6
 • Мнения: 22 063
Това ми е ясно, аз по-скоро питам с какво на някой би му станало по-добре ако разобличи дребното надхвърляне, така да го наречем.
Визирам разни теми и събития - напр. Азаф са я дъфкали доста за материалното и положение, Шанел също, миналата година Богиня за външния и вид - новак, новак, ама чета - Бижу, също не беше подмината и още и още.
Изброените хора са давали много приятни мнения и за мен е безмислено да се търси начин да ги "очерниш".
Защо все някой се стреми да извади нещо нелицеприятно за друт потребител. Би ли ни направил по-щастливи факта, че потребителя Х не е толкова красив, богат и успешен? А още по-щастливи ли ще сме ако го кажем на останалите?
Аниезе, много харесвам прямотата ти, благодаря, че се включи  Hug

# 7
 • София
 • Мнения: 36 890
То е като в живота "отвън" - подхождаш с някаква доза доверие към човека отсреща, и ако се окаже, че откровено е лъгал или има голям разнобой между различните парченца инфо (дори не относно личния му живот, а разнобой в мненията му по разни въпроси), то едва ли нататък ще приемеш за достоверно каквото и да каже нататтък. Нещо като приказката за лъжливото овчарче. Затова понякога се получава вадене на кирвили ризи. Да познаваш човек, който не обръща внимание дали го лъжат и му е все едно? Ти казваш за "дребно изхвърляне", ама зависи за какво се отнася това дребно изхвърляне. Ако се каже на останалите, то не е защото човек се чувства по-щастлив, а защото изобличава подвеждането и в своите очи възстановява равновесието.

# 8
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
аз пък вярвам на  всички.
и нямам терзания за това.

# 9
 • Мнения: 22 063
Явно никнейма ти отговаря на душевността  Grinning

Имам си лабрадорче, което наистина вярва на всичко, което ние правим. Ти обаче, не ми се струваш толкова доверчив  Mr. Green.

# 10
 • Мнения: 4 399
Ами зависи от лъжата и от контекста. Ако някой се е представил например за много красив, а е пъпЧив и мазен, по принцип никак няма да ми пука, както казваш, нека се  Чувства щастлив.  Laughing Но ако същия тоя някой запоЧне да раздава съвети как да се погрижим добре за кожата си, ми се струва веЧе Че лъжата е в контекста на темата. Примерът е много елементарен, но е само за онагледяване как една лъжа в разлиЧен контекст има разлиЧно знаЧение.

За мен разбира се изниква въпроса как ли бих могла да се Чувствам щастлива ако се представям във виртуалното пространство за нещо съвсем разлиЧно, но има хора на които лъжите им са съшити с бели конци и явно имат някаква мотивация да се представят за нещо по-разлиЧно от действителността. По принцип не ме интересуват такива лъжи до момента в който някой не запоЧне да размахва пръст и да изказва компетентни мнения от пиедестала на лъжливата си самолиЧност.

# 11
 • Мнения: 945
Защо все някой се стреми да извади нещо нелицеприятно за друт потребител.

Защото даденият човек си е такъв - обича да плюе  и се чувства добре като успее да уцели някой.
Като прочетох началото веднага се сетих за Рокси и една друга потребителка, която пероидично ни осведомява за факти от Роксиният живот. Последното, което прочетох, беше ужасно грозно.
Та по темата - не ме интересува кой какъв е, това е само виртуално общуване.

# 12
 • Мнения: 2 175
Въобще не си задавам въпроси, абсолютно интуитивно усещам кой е искрен и кой не.
Досега не съм се лъгала. Peace
Колкото до ваденето на кирливите ризи - чиста проба завист и задоволство.

# 13
 • Мнения: 22 063
Вяра, именно в това ми е въпросът. Дори да са им съшити с бели конци, както казваш, на кого му пука?

И на мен от на Рокси темата ми се загнезди въпросеца, но тя не е единствената. Има г това във форума да натикаме някого "в дупката му", а и не е само във форума.
За това и се питах на кому тук е нужно. Дали ако докажа на всички, че Х е грозна, дебела и проста, то аз ще лъсна, като прекрасна и бяла?
никсън, отивай да спиш - при нас е минал полунощ. Пс. пусни си филм, ако не можеш да заспиш.

# 14
 • Мнения: 2 366
Това ми е ясно, аз по-скоро питам с какво на някой би му станало по-добре ако разобличи дребното надхвърляне, така да го наречем.
Визирам разни теми и събития - напр. Азаф са я дъфкали доста за материалното и положение, Шанел също, миналата година Богиня за външния и вид - новак, новак, ама чета - Бижу, също не беше подмината и още и още.
Изброените хора са давали много приятни мнения и за мен е безмислено да се търси начин да ги "очерниш".
Защо все някой се стреми да извади нещо нелицеприятно за друт потребител. Би ли ни направил по-щастливи факта, че потребителя Х не е толкова красив, богат и успешен? А още по-щастливи ли ще сме ако го кажем на останалите?
Аниезе, много харесвам прямотата ти, благодаря, че се включи  Hug

Благодаря и аз и пак ще се включа, само да отбележа стигането ми до извода, че съм кон с капаци. Wink Оказва се, че от изброените от теб хора знам само Азаф, и то май я бъркам с Аззи, които явно са различни хора. Не мога да помня никове, нито да вързвам даден ник с определени постове или поведение. Забелязала съм, че съм такава и навън. Например ако преди половин час съм пила кафе с някой, седяла съм два часа срещу него, сега ако ме питат не мога да му опиша дрехите или какво точно е пил. Това липса на зрителна памет ли се нарича, не знам, но определено ми помага да забравям или дори и да не обръщам внимание на негативните коментари, на изказвания, в които има подтекст, на сарказа и иронията. Радвам се, че назоваваш всичко ясно и точно, не пестиш имена или събития. Защото аз най-много мразя изказвания от сорта " знам нещо за някого, но няма да кажа за кого, сетете се...една потребителка каза, но няма значение коя ". Доста недоразумения нямаше да се случват и тук и в живота, ако всички говореха откровено, ясно и точно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт