Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 243
Накратко- голяма любов. Заедно от 13 години, семейство от 7, дете на 6. Тя не работи, той издържа семейството. От няколко години кризата яко нахлува в семейството им и в материален и в духовен план. Период на съживяване, но сега отново нерви, разправии, караници.
Въпросът ми е " има ли смисъл да останат заедно или да сложат край сега, докато не са се намразили"?
Малко доуточняване. И двамата се обичат, но са много силни харектери. Тя се самоизяжда, че безейства, определено ролята на домакиня не я удоволетворява, но се справя блестящо, като и с всичко което се захване. Имали са общ бизнес и нейната роля и там е била важна. Той-отговорен, издържа семйството, в момента затруднен финансово, но основната му нег. черта е мисълта му, че той е водещ във връзката, а тя последовател. Тя не усеща нещата така. Вярва в равноправното партнъорство в една връзка. Това е и основният проблем между тях.
На този етап тя не може да започне работа.
В течение на темата ще доуточнявам ако има въпроси.
Интересно ми  е вие какво мислите и ще се радвам да го споделите!

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 01:34 от bodilchence

# 1
 • Канада
 • Мнения: 228
Не виждам  причина за раздяла.
От така описана ситуацията.
Животът не е само рози.
Когато има трудности, семейството се сплотява и всеки прави, каквото е нужно, за оцеляването.
Ама "мене тази роля не ме задоволява", не върви.
Тя, доколкото разбирам, желае да почне работа, а няма как и това я измъчва....


Позната история както с моя приятелка, държеше да започне работа, въпреки, че не беше нужно.Искала равноправие във връзката.
Започна работа.Познайте/от първи път/ сега дали е по-щастлива...

# 2
 • Мнения: 1 243
Измъчва я не толкова липсата на работа (и това), колкото финансовата зависимост, понякога пренебрежителното отношение, че той вади парите и за сега той ще ги разпределя (тьй като знае кога колко ще постъпят), неоценените и качества. Тя е толкова силна и напориста, способна и невероятен човек. Той  е много търпелив, умен и с невероятен нюх за бизнес. Страхотен тандем са, но сякаш само за бизнес. Два остри камъка не мелят брашно.
Може би не озаглавих правилно темата, но ме подведе последния ни разговор с нея, че мисли за раздяла.
Може би по-скоро трябва да помислим какви съвети бихме могли да им дадем за да останат заедно  newsm78
Deep Blue Sea благодаря за отговора и ще променя заглавието ако мога.

# 3
 • Мнения: 755
Раздяла може да има, ако съществува умората.
След като казваш, че са страхотен тандем в бизнеса, нека да приложат бизнес тактиката и за брака си, но пречупен през призмата на техните взаимоотношения. Grinning
Не могат ли в разговор да си кажат основните пунктове или вече и  това им е писнало. Под разговор имам предвид не аз си бая моето, а ти твоето , а разговор в който да има диалог, както е в бизнеса. Laughing Казваш , че са достатъчно интелигентни хора - нека се погледнат в очите/образно казано/ и да си разиграят картите по най-добрият начин- щом още се обичат.

п.п. Не знам аз винаги така подхождам, смятам , че щом мога да говоря, значи трябва да опитам с думи да разреша проблемите си.# 4
 • Мнения: 10 583
Е, те ако за това се разделят, значи никога не са се обичали. Защо не може да започне работа?

# 5
 • Мнения: 10 378
Или да възстанови позицията си в бизнеса, или да се примири с ролята на съпруга.

# 6
 • Мнения: 4 068
Всичко това ми звучи като старата мъдрост " Когато безпаричието влиза през вратата, любовта си отива през прозореца."
Имам такъв пример пред себе си-хора задоволени от всичко, тя дори не е домакиня, а си запълва времето с магазини и салони за красота, той бачка  и изкарва повече от добри пари, но.....щастие няма. Най-малкото финансово сътресение ги докарва до идеи за раздели и катаклизми. Сякаш няма обща цел и обща борба и такива хора не съумяват да преодолеят рамо до рамо превратностите.
Защо са зарязали общия си бизнес щом са такъм идеален тандем? Не го разбирам това. Искат се топки и упоритост, за да останат двама човека заедно в такава ситуация. И много силна любов трябва иначе са кауза пердута.

# 7
 • Мнения: 107
Да търси упорито работа. Явно не приема ролята на домакиня(не всяка би го желала и я разбирам). Да отговори на мачизма му, че е криза, усеща се и в семейството и вече го смята застрашено не само финансово, но и като институция. Че, ако иска да си запазят семейството, то трябва да приеме без скандали търсенето и зпочване на работа от нея.

# 8
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
Еманципатка.

# 9
 • София
 • Мнения: 36 890
а аз бих попитала, защо тя ще се напъва да се набутва с работа, домакинстване и деца (защото последните две не й мърдат при такъв мъж), пък той като се пише велик? Ми, да се юрка и да носи пари този мъж, а не да й прави фасони и после тя да се чуди как да намести харчовете? Като започне да му мрънка, че няма пари за това, няма за онова , като се започне от тока и дрехи, и се стигне до храната, пък да го видим тогава каква песен ще запее! Като иска да се прави на голям мъж, нека да се докаже! А тя хич да не си го слага на сърце това с парите, да не би да гледа чужди мъж, деца и къща, че мъжът й да й се дръвчи толкова!

# 10
 • Мнения: 884
Божеееее, помислих ,че някоя приятелка е пуснала тема за моето семейство, но продължителността на брака и броя деца не съвпадат. Не че успокоих...

# 11
 • Мнения: 1 188
Биха могли да потърсят балансиран компромисен вариант, устройващ и двамата.А той удовлетворен ли е от връзката им или се усеща напрежение и от негова страна?
Луди Пеперуди, по-малко ще споделяш лични неща  Laughing То човек в днешно време е нужно да е нащрек на кого какво и как го казва, че хората понякога си преиначават много нещата ...

# 12
 • София
 • Мнения: 3 694
Животът е като виенско колело - днес си горе, утре - долу.
Ако тя усеща, че иска да започне работа, да го направи. Личната неудовлетвореност е най-сигурният начин да им се вгорчат отношенията.

# 13
# 14
 • Мнения: 2 216
Личната неудовлетвореност е най-сигурният начин да им се вгорчат отношенията.
Това е един от основните им проблеми. А като прибавим и финансовите и нещата се наместват.....
Нека той си мисли, че води парада, какво от това? Тя ако работи нещо, което я кара да се чувства значима, да вади и някакви пари, които носят самостоятелност, а не да го моли за джобни, ще е друга ситуацията.
Според мен не трябва да се разделят, а да намерят начин да смажат машината, за да работи пак добре.

Общи условия

Активация на акаунт