Момичета, моля ви за помощ! Чудя се дали на своя глава да не изследвам хормони на надбъбречна жлеза, моля ви, помислете заедно с мен и ме посъветвайте!

Пациентка съм на университетската клиника за асистирана репродукция в Брюксел и на д-р Владимиров. Вече имам написан протокол за инвитро-процедура тук, в Белгия, през декември. Не мога да си я позволя, обаче, цената е чудовищна и застрахователната ми компания се запъна. Така се спряхме на варианта да се върна в България и да направим първи опит тук. Уточнявам, че става въпрос за вторичен стерилитет.

Проблемите при мен са два: 1) имам само една тръба и 2) доста сериозно Хашимото, на десния лоб на жлезата практически не може да се разчита (там има и кисти), тсх успявам да държа под относителен контрол с Еутирокс. Според последните изследвания в клиниката тук, половите ми хормони са в норма(каквото и да значи това, защото нямам достъп до резултатите, но това ми казва водещата на моя случай). Според нея, целият ми проблем е в щитовидната жлеза. Аз обаче съм параноясала. Въпреки, че 6 месеца съм на лечение е Еутирокс, цикълът ми все още си е по системата "от дъжд на вятър" и това ме притеснява, кара ме да мисля за проблем с надбъбречните жлези
. Може и да съм луднала вече, но проблемите ми с щитовидната жлеза (за които не знаех) започнаха след тежък стрес - извънматочна бременност. Последваха 3 ранни аборта. След това майка ми направи почти успешен опит за самоубийство и в този ден цикълът ми спря. Беше ми първи ден и секна като отрязан. Оттогава минаха 9 месеца, та сега предпочитам да вземам Ясмин (изписан от лекар тук), за да съм сигурна, че всичко ще е наред. 

И така, нищо в изследванията ми не наведе репродуктивния ми лекар тук да се усъмни в проблем с надбъбречните жлези. Обаче аз не мога да спра да си мисля, че стресът от 4 загубени бременности и самоубийството на майка ми не може да не е дал някакво отражение. От тогава косопадът ми е доста засилен.

Та, след този дълъг опус, моля, посъветвайте ме - изглежда ли ви, че си струва да проверя какво става с надбъбречните жлези? Другата седмица имам среща с д-р Владимиров и бих искала да имам пълна яснота, за да започнем да планираме процедурата. Благодаря ви!