Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ноем. 2011, 15:10 ч.

Предстои ми инсеминация 10

 • 36 266
 • 740
 •   1
Отговори
 • Мнения: 63
Всички ще успеем!Вътрематочната инсеминация има по-голям успех от интравагиналната и интрацервикалната, защото се поставя сперма с добри качества близо до Фалопиевите тръби и ако се комбинира със стимулация на яйчниците, то тогава ще има повече от една яйцеклетка за оплождане.
Процедура при вътрематочната инсеминация
Процедурата при вътрематочната инсеминация включва директно поставяне на предварително обработена сперма във вътрешността на матката във време около овулацията (спонтанна или стимулирана).


Стимулация на яйчниците

Изкуственото оплождане може да се извърши или при обикновен цикъл или при стимулиран цикъл. Стимулацията на яйчниците включва даване на хапчета за плодовитост на жената като clomiphene на таблетки, ФСХ или hMG или отделно или в комбинация за стимулиране на яйчниците да произведат няколко фоликула. Има доказателства, че вътрематочната инсеминация със стимулация на яйчниците има по-голяма успеваемост отколкото без стимулация. Печалбата от нарастналия брой бремености и живи раждания постигната със стимулация на яйчниците трябва да бъде балансирана срещу нарастващата цена на хапчетата за стимулиране, цената на изследванията и потенциалните усложнения като многоплодна бременност или Синдром на хиперстимулираните яйчници.


Мониторинг на инсеминацията

Развитието на фоликулите и ендометриума се следи чрез кръвно изследване на хормоните и ултразвуково сканиране. Когато преобладаващият фоликул достигне 18 мм в диаметър и ендометриумът е добре развит, се прави hCG инжекция. Следенето на цикъла е основно за стимулираните цикли за да се види дали не се развиват прекален брой фоликули, което е индикация за възможен Синдром на стимулираните яйчници или многоплодна бременност (тройна или повече).


Време за инсеминацията

Прецизното определяне на времето за инсеминация е много важно, прави се или когато овулацията предстои или точно след като е настъпила. Съществуват няколко метода, които дават възможност за определяне на времето за инсеминация в един естествен цикъл. Те включват измерване на базалната температура (най-неточният метод), оценка на цервикалния секрет (неблагонадежден), определяне на нарастване на стойността на ЛХ хормона в урината или кръвта и ултразвуково сканиране.

Повечето клиники по безплодие определят времето за инсеминация в естествените цикли чрез ултразвуково сканиране и определяне на нарастване на ЛХ хормона, доколкото това са най-точните методи. Инсеминацията обикновено се извършва на 24 и 48 час след ЛХ нарастването. За стимулирани цикли инсеминацията обикновено се извършва около 40 часа след поставянето на hCG инжекцията.


Обработка и приготвяне на спермата

Съпругът дава проба семенна течност чрез мастурбация или се използва размразена сперма. В някои случаи като при обратна еякулация, спермата се събира от урината чрез центрофугиране. При вътрематочната инсеминация се използва само обработена сперма, защото чистата сперма може да причини някои контракции на матката, болки и понякога колапс. Целта на обработката на спермата е да се отдели спермата от семенната плазма, да се премахнат бактериите и други остатъци и химикали, които могат да причинят инфекция и дразнения и да се подобри капацитетът на спермата (това повишава способността на спермата да проникне и да оплоди яйцеклетката).

Спермата може да бъде екстрактирана от семенната плазма посредством набор от различни методи. 'Swim up' техниката и "density gradient" са най-широко използвани. 'Swim up' техниката отделя добре подвижните сперматозоиди като им позволява да "изплуват" в слой стерилна среда. След това те се центрофугират и ре-суспендират в чиста стерилна среда. "Density gradient" отделя нормалните живи сперматозоиди от семенната плазма и други клетки и остатъци чрез центрофугиране върху слой от флуид съдържащи частици, които действат като филтър. Нормалната сперма се концентрира на дъното на слоя и може да бъде махната и "отмита" чрез центрофугиране и ре-суспендиране в чиста среда.


Инсеминация

Тази процедура е проста и отнема около 5-10 минути, обикновено и неболезнена. Тя включва поставяне на разширител във влагалището за да се визуализира маточната шийка. След това шийката се почиства. Обработената сперма се инжектира в матката използвайки пластмасов катетър. След инсеминацията, пациентът може да си почине за известно време. Сексуалните контакти могат да продължат нормално по време на цикъла.


Тест за бременност

Около две седмици след инсеминацията може да се направи тест за бременност. В случаите, в които е положителен, се планира ултразвуково сканиране 3-4 седмици по-късно за да се провери броя, местоположението и жизнеспособността на плода.Успеваемост на вътрематочната, интрафалопиевата и интраперитонеумната инсеминации.

Успеваемостта при тези методи варира значително между клиниките за безплодие и в самите клиники между различните двойки. Успеваемостта е от порядъка на 5-30% и зависи от много фактори, включващи:

• Причина за безплодието – причината за безплодието е решаваща за успеха на всяко лечение.
• Ендометриоза – жени с тежка ендометриоза или мъже с проблеми в спермата не са подходящи за вътрематочна инсеминация, заради ниската успеваемост.
• Стерилитет при мъжа – докладвано е, че при факторът мъжки стерилитет, нестимулирана вътрематочна инсеминация увеличава вероятността за бременност два пъти, докато стимулираната вътрематочна инсеминация увеличава шанса за бременност пет пъти. Мъже с тежки проблеми в спермата не са подходящи за вътрематочна инсеминация, заради ниския процент на успеваемост.
• Неизяснен стерилитет – при него нестимулираната вътрематочна инсеминация увеличава вероятността за бременност три пъти, докато стимулираната увеличава вероятността пет пъти.
• Стерилитет при жената – жени със здрави Фалопиеви тръби, които овулират редовно имат по-голям шанс да забременеят отколкото жени със проблеми в тръбите и с нередовна овулация.
• Възраст при жените – по-младите жени имат по-голям шанс да забременеят.
• Продължителност на стерилитета – вероятността за зачеване спада с продължителността на периода на стерилитет.
• Производство на сперма – качеството и количеството на спермата, степента на подвижност, процентите на нормалните сперматозоиди и броят им, е най–важният фактор. Това може да се определи с анализ на спермата.

# 1
 • Мнения: 63
Добре дошли в новата тема!
Пожелавам съвсем скоро всяка една от вас да се премести в отчетните!

Да поръся:
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 2
 • гр. София
 • Мнения: 2 372
Пу първа под прашеца!  Grinning

# 3
 • Мнения: 195
 Hug и аз се цопкам  Grinning

# 4
 • Мнения: 382
 newsm79 newsm79 newsm79
Хайде дано този прашец да е вълшебен и тази тема да бъде поне с толкова положителни тестове, колкото беше миналата Praynig
Adelinche, благодаря ти за темичката Hug Пожелавам ти чудесна бременност до термин и след това пухкаво и сладко бебе  smile3504

# 5
 • Мнения: 2 476
Adelinche, справила си се чудесно с темата  Grinning

Kissy и останалите, които се чудите за естрофема, изписан на kissy - естрофемът съдържа естрадиол - естрогенен полов хормон, а именно естрогените са отговорни за нарастването на лигавицата на матката във фоликулярната фаза, т.е. преди овулация.
Когато има стимулация с Клостилбегит, ефектът на изтъняване (ненарастване)  на маточната лигавица се дължи именно на факта, че Клостилът е анти-естроген.
Накратко казано, няма нищо учудващо в това, че на kissy е изписан в началото на цикъла. Единствено не съм чувала да се прилага и вагинално, но е възможно и това да е така.


Ето още прашец - двойно розов - за повече положителни тестове в настоящата тема Flowers Four Leaf Clover

 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 6
 • София
 • Мнения: 150
Цоп и аз под прашеца   tiptoe 

# 7
 • Мнения: 63
Кафенце, да не спамя темата, но не можах да се въздържа: чакаш две...девойки!Браво, супер!

# 8
 • Мнения: 195
Аз да запитам другарките ми по чакане на тест - имате ли някакви неразположения момичета ?

# 9
 • Мнения: 370
Аделинче,   bouquet Сигурна съм, че това ще е много късметлийскс тема и   скоро ще завалят добрите новини!!!
Диа, добре дошла при чакащите, успех Flowers Four Leaf Clover
Тирири, аз нищо не усещам, днес за миг само лека менструална болка, но едва забележима и за секунда Simple Smile
Относно утрогестестана и на мен ми е некомфортно, вчера използвахме презерватив, поне малко по-малко ме е срам, че не го омазва директно  Embarassed

# 10
 • Мнения: 3 695
и аз да се запиша в новата тема

днес не издържах и си направих тест, който беше отрицателен  Sad
пуснах и един кръвен на път за работа, но не е излязъл резултата още

момичета, стискам ви палци вие да успеете  Hug

# 11
 • Мнения: 785
Запис и отменн Peace
Неземна не искам да повярвам до кръвен Rolling Eyes даже вчера те сънувах как ни се хвалиш с магистралка Blush стискаммммм Hug
Кафенцее  Hug отпусна ти се най-послепрашец аааааа  Mr. Green Heart Eyes
На всички чакащи мн палчетаааааа Praynig Hug
А на мен да ми е честита лелката  Mr. Green и дано да и е за последноо,за първи път съм щастлива защото започвам нова процедура, в която ще вложа цялата си положителна енергия и надежда,сега или следващият път, все някога ще успея Praynig

# 12
 • Мнения: 2 138
Кафeнце, мерси за информацията, това е голям пропуск от моя страна! Само наплашихме момичето ужас  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 21:11 от vanessssa

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 3 913
 running към новата тема!

Café con leche,две  моми ли?! Голяма радост! Ще връзваш панделки от сутрин до вечер!  Heart Eyes

тирири ,нямам никакви неразположения,все още..

Adelinche,темата е супер!

Късмет на всички! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 14
 • Мнения: 3 695
Добро утро, резултата от кръвния е total Бета ЧХГ 1.230 mU/ml  Tired
надявам се другите момичета да не ме последват в резултата, стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт