Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 293
Стопанска логистика

Стопанска логистика
Какво се изучава?

Завършилите специалност ”Стопанска логистика” могат да работят във всички сектори на икономиката – производствени предприятия, търговски компании на едро и дребно, експортно-импортни, транспортни, спедиторски и консултантски фирми, както и в логистични центрове.
Специалните дисциплини, които се изучават, са:

Основи на логистиката;
Логистика на закупуването;
Маркетингови изследвания в логистиката;
Складова логистика;
Дистрибуционна логистика;
Количествени методи в логистиката;
Стокови борси;
Митнически режими;
Логистичен мениджмънт;
Международна логистика и др.
Завършилите тази специалност получават диплом за бакалавър по икономика, специалност ”Стопанска логистика”.

Какво може да се работи след завършване?

Длъжностите, които могат да заемат завършилите специалността, обхващат широк кръг от функции от средното и висшето равнище на управление:

специалисти в снабдяването, производството и дистрибуцията;
ръководители на служби и отдели, осъществяващи тези функции, до най-високите ръководни постове в производствени, дистрибуторски, транспортни и т.н. компани.


Интересува ме всякаква информация за тази специалност и перспективите свързани с нея.
Има ли хора,които работят по нея и/или са я завършили ?

PS : А какво ще кажете за ЗДРАВЕН МЕНИДЖМЪНТ ? Напоследък доста нашумяла специалност.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 22:11 от Дива

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 874
Здравей Дива,
аз съм завършила Стопанска логистика и от 8 години работя като организатор на международен транспорт- първо сухопътен, а сега морски и въздушен. Харесвам си професията, но тя е само една малка част от приложението на логистиката. Завършвайки тази специалност можеш да работиш в производствени и търговски предприятия, да се занимаваш с планиране на снабдяването, поддържане и оптимизиране на  стоковите и материални запаси, организиране на транспорт. Друго приложение можеш да намериш в големите дистрибуционни центрове и т.н. Хубавото на специалността е, че е се изучават доста интересни предмети, а когато се учи с желание си е абсолютно удоволствие  Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 354
Здравен менджмънт - ами това е специалност, която изискват по болниците от завеждащите отделения заради административните задачи, с които се товарят. Има общо и с работата и планирането на работата по изискванията на НЗОК. Според някои болници перфектният шеф на отделение е лекар, завърпил като доп. магистратура здравен мениджмънт.
Ако нямаш много връзки с лекари и болници, то не мисля, че би имала особено големи шансове за реализация. Има доста места за икономисти по болниците, но наблюденията ми, макар и леко странични са, че там нещата са свързани не толкова с квалификация, а по-скоро със здрав гръб.  Peace
Ако се колебаеш между двете специалности, то без да се замисля, бих избрала Стопанска логистика.  Peace

# 3
  • Мнения: 83
писах, писах и ми се разпадна връзката и не можах да публикувам
сега на темата, по-накратко, стопанска логистика имам бакалавър, втората ми магистратура е ОЗЗМ(обществено здраве и здравен мениджмънт).
Логистиката има широко приложение, развитие и бъдеще, динамична и интересна специалност според мен, за съжаление стажът ми по специалността е малък, но ме научи на доста неща, изискват се доста личностни качества. ОЗЗМ все още следвам, но за мен е интересна специалност и смятам, че ще има развитие,но след доста години, след доста реформи, надявам се да ги доживея. Изборът ми на специалности беше продиктуван от личен мотив, тъй като имах идея за бизнес. Ако те интересува нещо, ще ти отговоря на лични с удоволствие. Приятен ден Simple Smile))

# 4
  • Мнения: 157
Заложи на логистиката - интересна, перспективна и свързана с реалния бизнес специалност. Бърза реализация на трудовия пазар.

# 5
  • Мнения: 481
с логистика имаш по-големи шансове да се реализираш ( в Бг или чужбина)
Дано да учите нещо конкретно, а не само ала бала сухи теории

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт